-->

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Κρίση; Ποιά κρίση; 170 εκ. ευρώ για σπίτι

Το ακριβότερο διαμέρισμα του κόσμου πωλήθηκε στο Λονδίνο έναντι 140 εκατοµµυρίων στερλινών (σχεδόν 170 εκατ. ευρώ). Με το ποσό αυτό, ο µυστηριώδης αγοραστής του εξασφάλισε «ρουµ-σέρβις» από τον κορυφαίο σεφ Ιστον Μπλούµενταλ, «δωµάτιο πανικού» και σωµατοφύλακες εκπαιδευµένους από τις SΑS, τις βρετανικές ειδικές δυνάµεις.
Το διαµέρισµα απλώνεται σε 2.200 τ.µ., στους δύο τελευταίους ορόφους του κτιρίου που έχει σχεδιάσει ο διάσηµος αρχιτέκτονας λόρδος Ρίτσαρντ Ρότζερς στη διεύθυνση Οne Ηyde Ρark, στο Νάιτσµπριτζ. Εχει θέα σ’ όλο το κέντρο του Λονδίνου και υπόγεια διάβαση που οδηγεί στο

εστιατόριο του Ιστον Μπλούµενταλ. Διαθέτει µέτρα ασφαλείας αντάξια του Τζέιµς Μποντ και «δωµάτιο πανικού» για να καταφεύγουν οι ένοικοι σε περίπτωση που απειληθούν από απαγωγείς ή ληστές. Ηταν αναµενόµενο η τιµή του να είναι υψηλή, όµως η πώλησή του για το ποσό των 140 εκατοµµυρίων στερλινών έκοψε την ανάσα των µεσιτών. Πρόκειται πλέον για το ακριβότερο διαµέρισµα στον κόσµο.

Οι ένοικοί του έχουν πρόσβαση σε µια σειρά από εγκαταστάσεις σπα και γήπεδα σκουός. Υπάρχει επίσης µια σήραγγα ώς το γειτονικό ξενοδοχείο «Μandarin Οriental» – όπου ο διάσηµος σεφ Ιστον Μπλούµενταλ θα ανοίξει σύντοµα εστιατόριο – ώστε να µπορούν οι ένοικοι να έχουν πρόσβαση σε ρουµ σέρβις 24 ώρες το 24ωρο. Στο ισόγειο θα ανοίξει έκθεση αυτοκινήτων της ΜcLaren και στα καταστήµατα «της γειτονιάς» περιλαµβάνονται τα Ηarrods και Ηarvey Νichols.

Τα παράθυρα των διαµερισµάτων είναι από το πάτωµα ώς το ταβάνι και τα τζάµια αλεξίσφαιρα, ενώ οι φύλακες του κτιρίου είναι εκπαιδευµένοι από τις βρετανικές ειδικές δυνάµεις. Διαθέτει επίσης σύστηµα καθαρισµού αέρος που µπορεί να εξουδετερώσει επιθέσεις µε δηλητηριώδη αέρια.

Η οικονοµική κρίση φαίνεται πως δεν επηρεάζει τους βαθύπλουτους – άρα ούτε και την αγορά των πιο ακριβών ακινήτων. Οπως λέει στην «Ντέιλι Μέιλ» ο Τρέβορ Αµπράχαµσον το µεσιτικού γραφείου Glentree Εstates, «τους τελευταίους έξι µήνες πουλήσαµε περισσότερα πανάκριβα ακίνητα απ’ ό,τι τα δύο τελευταία χρόνια».
ΤΑΝΕΑ

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου