-->

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Μουσική στα βουνά της Ηπείρου


Ο Σωκράτης Μάλαμας στις 12 Αυγούστου και ο Θάνος Μικρούτσικος παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο, τον Γιάννη Κούτρα και τον Γιώργο Μεράντζα στις 13 Αυγούστου, θα μας ταξιδέψουν με τις νότες τους σε δρόμους μουσικούς που γνωρίζουν καλά.

Στη Στρογγούλα Πραμάντων, στο φυσικό θέατρο στη θέση Ίσιωμα, οι καλλιτέχνες θα μας παρασύρουν μ'ένα πρόγραμμα γεμάτο από παλιές αλλά και νεότερες μελωδίες.

Το επιβλητικό τοπίο της Στρογγούλας βρίσκεται σε υψόμετρο 1500 μέτρων και είναι περιτριγυρισμένο από έλατα, προσφέροντας στον επισκέπτη ένα διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα της πόλης.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Δυτικών Τζουμέρκων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ξεκίνησε πριν από χρόνια από ένα μικρό οικισμό των Τζουμέρκων, τα όνομα αυτού Τσόπελας, σιγά σιγά μεγάλωσε, θέριεψε και αγκάλιασε όλα τα Δυτικά Τζουμέρκα από τους Μελισσουργούς ως πέρα από τη Γέφυρα της Πλάκας και από τους Καλαρρύτες έως το Αθαμάνιο και πιο πέρα. Είμαστε η «Φωνή Βουνώντων» που κλέβοντας χρόνο από την ξεκούρασή μας και από τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, προσπαθούμε να ξανακάνουμε τις γιορτές και τις σχόλες, ημέρες χαράς, ψυχαγωγίας, επικοινωνίας αλλά και συγκίνησης ανοίγοντας τα μυρωδάτα μπαούλα της παράδοσης να ευωδιάσουν το μέλλον».

Έτσι λοιπόν, όσοι βρεθούν στα Τζουμέρκα και όσοι θέλουν να στηρίξουν αυτή την κίνηση δεν έχουν παρά να ανηφορίσουν προς τα βουνά της Ηπείρου και ακολουθώντας τις πινακίδες από τα Γιάννενα και την Άρτα, να απολαύσουν δύο μουσικές βραδιές σε έναν μαγευτικό τοπίο.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Δυτικών Τζουμέρκων σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και την υποστήριξη του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου Ιωαννίνων.

Πληροφορίες: Στρογγούλα Πραμάντων, Τζουμέρκα, στις 8.30 μ.μ., 15 ευρώ (μία ημέρα), 25 ευρώ (δύο ημέρες), www.fonivounonton.blogspot.com .



Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου