-->

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

"Πόλεμος" σε 3 μήνες


ΜΗ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΚΙΟΛΑΣ

Εντελώς επιφυλακτικά για σκέψη και συλλογισμό
Είναι δύσκολο να γράψεις ένα άρθρο για κάτι που άκουσες και δεν μπορείς ο ίδιος σου να ερευνήσεις αν τελικά αυτό ισχύει. Όμως είναι τόσο μεγάλη η πίστη μου στο θεό, που τέτοια γεγονότα, δε θέλουν έρευνα (προσωπικά για μένα).
Ειδικά αν έχεις διαβάσει βιβλία,όπως του Γέροντα Παϊσίου.
Συγκεκριμένα, χθες μετά τη ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΞΙΑ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, αγιορείτης μοναχός, που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ της Θεσσαλονίκης, μας εκμυστηρεύτηκε κάτι πολύ δυνατό για την πίστη μας, που του το είπαν "συνάδελφοι" του μοναχοί από το Άγιο όρος, μια και τον επισκέφτηκαν πρόσφατα στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, μετά τη χειρουργική επέμβαση-επέμβαση ρουτίνας-που του έκαναν οι γιατροί.
Συγκεκριμένα...:


Ο Γέροντας Παΐσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, ώσπου το συνάντησαν 3 νέοι Μοναχοί(νέοι σε ηλικία).
Ανεξάρτητα την έκπληξη που νιώσανε στην αρχή οι Μοναχοί, πήγαν αμέσως να ζητήσουν την ευχή του Γέροντος.
Μόνο που ο Γέροντας τραβήχτηκε,δεν τους έδωσε την ευχή του,αλλά με τρεμάμενη φωνή τους είπε:
"Tραβήξτε στο Γέροντά σας και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι γιατί σε 3 μήνες από τώρα θα έχουμε "πόλεμο" στην Ελλάδα, κι ο κόσμος θα πεινάσει" και συνέχισε...:
"Να του πείτε του Γέροντα, να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ..."
Μέχρι να συνέλθουν οι Μοναχοί,ο Γέροντας Παίσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι...
Δεν πιστεύω να είχε κανένα λόγο ο αγιορείτης να έπλασε τη συγκεκριμένο γεγονός, γιατί έχει και συνέχεια, όμως μέσα από ένα πολιτικό μπλογκ, όπως είναι το δικό μου,καλύτερα είναι να το σταματήσουμε εδώ.
Η είδηση είναι πως όντως την τελευταία εβδομάδα στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΚΡΟ (τα γνωστά των εμπόρων... εργάζεται ο φίλος μου ο Κώστας), εδώ στη Θεσσαλονίκη, παρατηρήθηκε πως μοναχοί αγιορείτες "σήκωσαν" από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο,αλλά και αλεύρι και μάλιστα δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στους υπεύθυνους τόσο του υποκαταστήματος Εγνατίας,όσο και της Ν.Ιωνίας.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Εγώ θα αναμείνω το 3μηνο,αν και πιστεύω όταν λέει ο Γέροντας πόλεμο,εννοεί μάλλον πως ο λαός μας θα ξεσπάσει απέναντι στο Δ.Ν.Τ. και κατ επέκταση στην ΤΡΟΙΚΑ και στην σκληρή πολιτική τους,και θα γίνουν χειρότερα από αυτά που ζήσαμε μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.
Πού αλλού να πάει δηλαδή το μυαλό μου;
Τέλος αναμετάδοσης

Το κείμενο αυτό έφτασε στο ιστολόγιο από ανώνυμο αναγνώστη, αλλά με μία έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώθηκε πως αυτή είναι η Πηγή του κειμένου...

Μετά τη λειτουργία του Πατριάρχη στην Παναγία Σουμελά, νιώθω υποχρεωμένος να αναφέρω μια σχεδόν άγνωστη προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Η συγκεκριμένη προφητεία δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1998 στην εκπομπή "Ελλήνων Μυστήρια" και έχει ως εξής:
"Θα έρθει καιρός που στα μέρη της Καλλίστης και του Μελά θα δείτε
τον Πατριάρχη να κατεβαίνει τα 64 σκαλιά της Παναγιάς και να ακούει κεμεντζέ.
Τότε ολίγον καιρό έχετε. Βάλτε στην άκρη ένα σακούλι στάρι να μη χαθείτε από την πείνα".

http://news24gr.blogspot.com/2010/08/3.html

Μοιραστείτε

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai oi monaxoi fusika anti na vgoun na proetoimasoun ton lao koitaksane pali thn parth tous...

Ανώνυμος είπε...

Η προετοιμασία έγινε ακομα και μεσα απο αυτο το κείμενο που διάβασες. Η κακεντρέχεια όμως και η καχυποψία σου σε κανει να γράφεις απαράδεκτα για τον Μοναχισμό σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

καλο

Ανώνυμος είπε...

Thee mou, ti vlakeies diavazoume.Paravlepw to gegonos oti o Paisios exei pethanei edw kai xronia alla re sy Maria Diafon eisai toso "gaga" kai ta pisteueis ola ayta pou mou ta anevazeis kai sto facebook???? Eleos pia, se mesaiwna zeite??

Ανώνυμος είπε...

οτι θα πεινασουμε, θα πεινασουμε. Οτι υπαρχουν φοβοι για κοινωνικες αναταραξεις, υπαρχουν. Η απελπισια σε κανει μερικες φορες να χανεις τον ελεγχο. Αλλα να σοβαρευτουμε λιγο....

Ανώνυμος είπε...

εγω τα πιστευω αυτα, μεχρι το 2000 δεν τα πιστευα αλλα αγορασα προφητειες νοστραδαμου και ελεγε για την 11/9/2001 και βρηκα σε αλλες για τον 3ο παγκοσμιο πολεμο που θα διαρκεσει 4 χρονια μεχρι το 2014.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ Η ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΡΑΜΑΤΑ Η ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΕ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΟΛΟ ΠΙΚΡΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!! ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΕΙ. ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω τι να κανω...να κλαψω ή να γελασω

Ανώνυμος είπε...

α ρε κωστα απο τα μακρο....φιρμα εγινες ρε πουστη μου στα μπλογκς...

Ανώνυμος είπε...

oi papades exoun ta poio pola pidia petheni kanenas anastenete kanenas entaksi more bre oust

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ Κ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ Κ ΑΥΤΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ{ΚΑΚΙΕΣ-ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ -ΑΣΕΒΕΙΕΣ }ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ.. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Κ ΑΣ ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Καλό αδελφέ μου θα είναι να πας να γονατίσεις και να παρακαλέσεις κανέναν παππά, γιατί αν υποθέσουμε πως τα πιστεύουν και οι ίδιοι αυτά που λένε, τότε να είσαι σίγουρος ότι τα αποθέματα που έχουν είναι υπέρ αρκετά για να ταΐσουν τον λαό τους αλλά και τις αχόρταγες κοιλάρες τους για πολλά χρόνια….

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Σας ενημερώνω ότι επικοινώνησα με το Πρωτάτο της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους σήμερα 18 Αυγούστου, στο τηλ: 23770-23221 (το τηλ το βρήκα εδώ: http://athonite.gr/athos/protaton.htm )

Στην σύντομη επικοινωνία που είχα μαζί τους με διαβεβαίωσαν ότι ούτε είχαν ακούσει τίποτε για εμφάνιση του πατρός Παϊσίου σε 3 νέους μοναχούς, ούτε λάδι και αλεύρι αγόρασαν (εκτός από τις τρέχουσες ανάγκες τους για τις πανηγύρεις που έρχονται : της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και της Παναγιάς, σε λίγες ημέρες με το παλιό ημερολόγιο) ούτε ενημερώθηκαν τα μοναστήρια για κάτι τέτοιο.

Μου είπαν ότι κατά καιρούς διάφοροι ισχυρίζονται διάφορα για τον πατέρα Παϊσιο συνήθως για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.


"Η λύτρωση από τέτοια εμαιλ που προκαλούν καταστάσεις πανικού στον κόσμο δεν είναι να αποθηκεύουμε λάδι και αλεύρι αλλά η επιστροφή στη μετάνοια" μου είπαν από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους.


Σχετικά με το ίδιο το εμαιλ, το γεγονός ότι

* Δεν αναφέρεται το όνομα του μοναχού που υποτίθεται νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο για όχι κάτι σοβαρό (τρέχα γύρευε δηλαδή) προκαλεί ερωτηματικά (τον είδε λέει τυχαία στην Παναγία Δεξιά ...)
* επίσης το ότι το όλο περιστατικό στηρίζεται σε 3 νέους μοναχούς (καλά, τόσοι άγιοι γέροντες στο Άγιο Όρος, τόσο κοντά στο Θεό, σε 3 νέους πήγε και εμφανίστηκε ο πάτερ Παϊσιος) αλλά και το ότι δεν αναφέρεται που ανήκουν οι 3 "νέοι μοναχοί" , σε ποια μονή δηλαδή, οπότε άμεσα θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ο καθένας αν ισχύει κάτι τέτοιο επίσης προβληματίζει
* Τέλος, ο Άγιος Παντελεήμονας είναι το Ρωσικό μοναστήρι και συνεπώς δεν δικαιολογείται να κυκλοφορούν εκεί μοναχοί από άλλες μονές -εκτός από Ρώσους κ Ουκρανούς από τους οποίους αποτελείται το μοναστήρι του Αγ. Παντελεήμονα
* ο "Κώστας" που εργάζεται στο ΜΑΚΡΟ και είδε να αδειάζουν τα ράφια (χρησιμοποιείται το όνομα Κώστας για να δώσει αξιοπιστία στην είδηση, χωρίς φυσικά να αναφέρεται ονοματεπώνυμο εργαζομένου, οπότε και θα μπορούσε να διασταυρωθεί)
* αντίστοιχα χρησιμοποιείται ο όρος "αληθινό περιστατικό" για να προκαταβάλει τον αναγνώστη


Κλείνοντας,
ο πατήρ Παϊσιος-σύμφωνα με μαρτυρίες διαφόρων προσκυνητών- είπε πολλές φορές ότι κάποια στιγμή θα μας δοθεί η Κωνσταντινούπολη επειδή αυτό θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων, και ότι θα γίνει σε λίγα χρόνια-μακάρι να ζούσα άλλα λίγα χρόνια είχε πει για να ζούσα το γεγονός). Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες είχε πει ότι θα πεινάσει για λίγους μήνες η Ελλάδα και προέτρεψε τον κόσμο να καλλιεργεί ένα χωραφάκι ο καθένας για να βοηθήσει και τους άλλους όταν έρθει η πείνα. Αλλά αυτή η πείνα θα είναι καλό γιατί θα στραφούν και πάλι οι Έλληνες στην εκκλησία και θα μετανοήσουν.

Αλλά ο περιορισμός του "3μήνου" στο υποτιθέμενο "αληθινό περιστατικό" και η όλη "πορεία" της είδησης με κάνει πλέον να έχω επιφυλάξεις.
Πάντως σε κάθε περίπτωση η λύση είναι η "επιστροφή στη μετάνοια" όπως μου είπαν και από το Πρωτάτο.

Η είδηση πρωτοδημοσιεύθηκε εδώ:
http://xanthi-blogs.blogspot.com/2010/08/blog-post_2340.html
ο οποίος ισχυρίζεται επώνυμα (αναφέρει και το όνομά του στα σχόλια της ανάρτησης) ότι έτσι του είπε ένας αγιορίτης μοναχός (δεν τον κατονομάζει όμως, ούτε το μοναχικό του όνομα, ούτε το μοναστήρι του-συνεπώς δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτε).

Σας έγραψα την απάντηση που μου είπαν τηλεφωνικά από την Επιστασία του Αγ.Όρους (ότι δεν έχουν ακούσει τίποτε από κανέναν μοναχό τα μοναστήρια και δεν ισχύει τίποτε από όσα γράφτηκαν) αλλά και τον blogger που ισχυρίζεται ότι του τα είπε μοναχός. Ο καθένας ας βγάλει το συμπέρασμα που νομίζει σωστό.

Ανώνυμος είπε...

ο ελληνας παντως θα βρει τροπους για να μην πεινασει!!!

Ανώνυμος είπε...

o polemos idh arxise allania.opios prolave ladi agoraseeee........

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα πολυπιστεύω αυτά, όμως άλλα και άλλα δεν θα πω. Οντως η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές και από τέλη Σεπτεμβρίου που θα τελειώσει και η τουριστική περίοδος θα το καταλάβουμε όλοι μας για τα καλά...

Ανώνυμος είπε...

όντως ρε παιδί μου αυτός ο Κώστας (πολύ σπάνιο το ονοματάκι)φίρμα έγινε χωρίς να το ξέρει...

Ανώνυμος είπε...

Παιδες τον Νοεμβριο θα κοψουν τους μισθους για αυτο θα πεσει πεινα αν δε γινει δε χανουμε τιποτα αν ομως γινει τοτε θα παρουμε τον ΜΠΟΥΛΟ.Οπως με τον Νωε κανενας δεν τον πιστευε τουλαχιστον πεθαναν γελοντας

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ;...ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ...ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;...Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ..ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ...ΟΥΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΣΑΝ,ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ;...

Ανώνυμος είπε...

stamatiste tis mlkies , oi monaxoi idi pio arga to proevlepsan to thema , skeftite ligo se ti katastasi zoume anarotithite ligo pos kinountai ta pragmata , poso asxima exei ftasei i katastasi , oloi kinountai san provatakia, kai oi politikoi einai oi kakoi oi likoi , to thema einai oti erxontai dyskoles epoxes , as ginei polemos as ginei oti thelei o pio dinatos tha epiviosei gia ayto proetimaste ton eayto sas na eiste panta dinatoi.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Ορισμένοι από εσάς καλό θα είναι να αρχίσετε να πιστεέυται σε προφητήες. Όταν ήρθε ο Χριστός στην Γή κανείς δεν το πίστψε παρά λίγοι. Οι ίδιοι οι Εβραίοι τον Σταυρώσαν. Για τον ποιόν επίλέγει ένας Αγιος (σε ποιόν θα εμφανίστει δηλαδή) δεν είναι δικό σας θέμα.
Φοράτε παροπίδες και δεν βλεπετε μπροστά σας. Ότι είναι γραμμένο θα γίνει. Ανοίξτε την αποκάλυψη και συγκρίνεται τα γεγονάτα που έχουν συμβεί εδώ και 2000 χρόνια. Το ότι θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το γράφουν όλες οι γραφές. Το πότε το γνωρίζει μόνο ο Θεός. Αλλά σύμφωνα με τις προφητείες ο καιρός είναι κοντά όντως. Οι Μοναχοί να είστε σίγουροι εάν είναι αλήθηνό το συμβάν δεν θα έβγαιναν να πανικοβάλουν τον κόσμο. Αυτό που ξέρουν να κάνουν το κάνουν προσέυχονται για όλο τον κόσμο, γιά όλους εμάς που έχουμε αποτραβιχτεί απο την εκκλησία. Στους επόμενους μήνες σε όλο τον κόσμο θα συμβούν γεγονότα που ούτε κανείς δεν θα το φανταζόταν πρίν. Όσο για το ΔΝΤ θα πάνε απο εκέι που ήρθαν. Η Ευρωπαική Ένωση όπως είναι στην σημερινή της μορφή θα πάψει να ισχύει. Πρίν τον κακό θα γίνει σεισμός στην περιοχή μας πάνω από 6,8. Τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Ανώνυμος είπε...

xrwstame polla k se pollous opote den 8a afhsoun allous na tous ta paroun h na ta xasoun!!!den xerw an egina katanoitos!Me ligo poio apla logia an sou xrwstaei kapoios prosefxese o 8eos na ton exei kala mpas kai ta pareis kapoia stigmh,to idio kai kati parapanw kanoyn Galloi Aggloi Germanoi!Lew egw twra.

Ανώνυμος είπε...

Οι μοναχοί αγόρασαν το λάδι και το αλεύρι για να το πουλήσουν στη συνέχεια..Γνωστή τακτική πλουτισμού!!

Ανώνυμος είπε...

Lets pray to the God of war ''ARES'', to the God of thunder ''ZEUS'', to the God of sea ''POSEIDON'', to the God of the deads ''HADES'' to bless us and lead us victorious in the battle...Hail to the Gods !!!

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδία , τελιωσε ο πολεμος ?
Να βγω απο την υπογα...
ΗΜΑΡΤΟΝ

Δημοσίευση σχολίου