-->

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Χιλή: Τέσσερις μήνες θα χρειαστούν για τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων


ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ 700 ΜΕΤΡΑ

Τουλάχιστον τέσσερις μήνες θα χρειαστούν για την ανάσυρση των 33 μεταλλωρύχων που έχουν παγιδευτεί εδώ και... 17 ημέρες σε ορυχείο στη βόρεια Χιλή, δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων, μία ημέρα μετά την επικοινωνία των εργατών με τους διασώστες.
Χθες, μέλη των σωστικών συνεργείων κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους παγιδευμένους εργάτες χρησιμοποιώντας μια μικροκάμερα, ενώ έφεραν στην επιφάνεια σημείωμα που είχαν γράψει οι παγιδευμένοι στο οποίο αναφέρουν ότι είναι και οι 33 καλά.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε... καταφύγιο που βρίσκεται 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Τα σωστικά συνεργεία μεγάλωσαν μία μικρή τρύπα που συνδέει την επιφάνεια της γης με το καταφύγιο και από την οποία σχεδιάζουν να μεταφέρουν γλυκόζη, ζελ ενυδάτωσης και τρόφιμα στους εργάτες, μέχρις ότου καταφέρουν να σκάψουν μια μεγάλη τρύπα ώστε να τους απελευθερώσουν.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε αυτόν τον ομφάλιο λώρο προκειμένου να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τους μεταλλωρύχους, να τους κρατήσουμε ζωντανούς», όπως είπε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης και διευθυντής κρατικού ορυχείου Αντρέ Σουγκαρέτ.

Οι εργάτες έχουν περιορισμένα αποθέματα νερού και τροφίμων, τα οποία τους βοήθησαν να επιβιώσουν. Έχουν παγιδευτεί από τις 5 Αυγούστου, όταν κατέρρευσε τμήμα του ορυχείου.

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου