-->

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Νόστιμα μεζεδάκια!


Μεζεδάκι Νο. 1 Kopi Luwak

Το Kopi Luwak είναι σπόροι καφέ που προέρχονται απο τα κακάκια του θηλαστικού Civet. Τα ζώα διαλέγουν μόνο τα καλύτερα ώριμα μούρα και εκκρίνουν τους μερικής πέψης σπόρους , οι οποίοι στη συνέχεια συλλέγονται προς πώληση. Το Kopi Luwak είναι ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο , που πωλείται μεταξύ $ 120 και $ 600 δολάρια ανά λίβρα , κυρίως στην Ιαπωνία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι σπόροι πλένονται και ψήνονται ελαφρώς έτσι ώστε να μην καταστραφούν οι πολύπλοκες γε
ύσεις που αναπτύσσονται μέσα από τη διαδικασία.

Μεζαδάκι νο. 2 Πέος βοδιού

Στις δυτικές χώρες , το πέος Βοδιού είναι συνήθως αποξηραμένο και πωλείται σαν λιχουδιά για τους σκύλους αλλά σε πολλές Ανατολικές χώρες , καταναλώνονται ευρέως και από τον άνθρωπο . Το πέος είναι συνήθως ψημένο στον ατμό ή τηγανητό , ενώ μπορεί επίσης να φαγωθεί και ωμό . Μερικοί δυτικοί συγκρίνουν τη γεύση του με υπερβολικά μαγειρεμένο καλαμάρι.

Μεζεδάκι Νο. 3 Αρουραίοι

Οι αρουραίοι είναι εκπληκτικά συνηθισμένο φαγητό σε ορισμένα μέρη του κόσμου . Στη Βόρεια Κορέα τρώγονται , διότι συχνά δεν υπάρχει τίποτε άλλο να φάνε στα χωριά. Πρόκειται (συνήθως) για τους αρουραίους των αγρών και όχι τα ποντίκια της πόλης που οι περισσότεροι γνωρίζουμε . Το κρέας τους περιγράφεται ως σκληρό και ινώδες με γεύση που μοιάζει σαν.. κοτόπουλο ( έκπληξη !).

Μεζεδάκι Νο. 4 Μυαλά Πιθήκου


Αυτό είναι αηδιαστικό (λες και όλα τα υπόλοιπα είναι να γλύφεις τα δαχτυλά σου) κυρίως λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου μετάδοσης θανατηφόρων σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών , όπως η νόσος Creutzfeldt-Jakob και άλλων παρόμοιων ασθενειών του εγκεφάλου . Σε ορισμένα μέρη της Κίνας ο εγκεφάλος του πιθήκου τρώγεται και ωμός . Αν και είναι πολύ πιθανό να αποτελεί αστικό μύθο , κάποιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο εγκέφαλος του πιθήκου τρώγονταν ή τρώγεται από το κεφάλι ενός ζωντανού πιθήκου . Ακολουθεί περιγραφή:

Το κεφάλι του πιθήκου υποστηρίχθηκε από το λαιμό του σε ένα στήριγμα , δύο κομμάτια ξύλου με ημικυκλική τρύπα σε κάθε πλευρά έτσι ώστε να αποτελούν ένα ολοκληρωμένο κύκλο γύρω από το λαιμό του ζώου , που επιτρέπει στο κεφάλι να εκτεθεί πάνω από το δοκάρι . Οι τρίχες γύρω από το κεφάλι ξυρίζονται με ξυράφι . Μια μικρή σμίλη και ένα σφυρί που χρησιμοποιείται γίνεται μια γρήγορη κυκλική τομή γύρω από το στέμμα του κρανίου και το πάνω μέρος του αφαιρείται. Χρησιμοποιείται κουταλάκι του γλυκού για να πάρεις τον μεζέ απο τον εγκέφαλο , που πρέπει να φαγωθεί αμέσως πριν ο πίθηκος πεθάνει.

Μεζεδάκι Νο. 5 Balut- Εμβρυο Πάπιας

Το Balut είναι ένα γονιμοποιημένο ωάριο πάπιας με σχεδόν ανεπτυγμένο έμβρυο μέσα που βράζεται και τρώγεται στο εξωτερικό του περίβλημα . Θεωρείται λιχουδιά στην Ασία και ιδιαίτερα στις Φιλιππίνες, την Καμπότζη και το Βιετνάμ . Πιστεύεται ευρέως ότι είναι αφροδισιακό και θεωρείται πλούσιο γεύμα,υψηλό σε πρωτεΐνες .Πωλείται ως επί το πλείστον από πλανόδιους πωλητές κατά τη νύκτα στις περιοχές όπου αυτά είναι διαθέσιμα . Συχνά σερβίρονται με μπίρα . Ο Michael από το WeirdMeat , περιγράφει την εμπειρία του ως εξής:

'Αφού επιλέξετε το είδος που θέλετε , ο προμηθευτής το αρπάζι απο καλάθι που τα το αχνίζει και σου δίνει ενα σκαμνί , αλάτι , και μια σάλτσα ξιδιού. Κρατάτε το ζεστό αυγό και τινάζετε προσεκτικά αλλά με δύναμη, στην κορυφή του το με μεσαίο δάχτυλο σας . Μια μικρή ρωγμή επιτρέπει να αφαιρέσετε απαλά ενα κομμάτι από την κορυφή , ώστε να μπορείτε να πιείτε τον αλμυρό ζωμό πριν αφαιρέσετε όλο το κέλυφος . Των 18 ημερών είναι καλύτερα από τα νεότερα . Μπορεί να συναντήσετε κάποια μικρά κομματάκια αλλά συνήθως τρώγεται ολόκληρο σε περίπου 3 μπουκιές . Μπορείτε να δείτε τα πούπουλα, το κεφάλι , τα φτερά, και τον σκελετό που σχηματίζεται αλλά είναι βασικά ενα πιο τραγανό πασχαλιάτικο αυγό.'

Το μενού είχε ακόμα αράχνες, κάμπιες-μύκητες, σκουλήκια αλλά νομίζω αρκετά σας άνοιξα την όρεξη! Τέρμα οι κασεροκροκέτες και τα τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι, εδω σας έχω μεζέδες που σαλεύουν! Για τους μερακλήδες του τσίπουρου ή τους πιο μοντέρνους της μπύρας, καλύπτω όλα τα γούστα!

Καλή όρεξη!!
Miss Dorothy

Μοιραστείτε

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na kseraso tora i meta to fagito?

Miss_Dorothy είπε...

Εξαρτάται ποια απο ολες τις λιχουδιές θα διαλέξεις να φας! Κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να τα αποβάλεις μετά έτσι!

Ανώνυμος είπε...

Miss Dorothy με παντρέυεσαι; Αν ξέρεις να φτιάχνεις και παστίτσιο είσαιη ιδανική γυναίκα

Miss_Dorothy είπε...

Παστιτσιο, ιταλική κουζίνα, γαλλική, αυτά ειναι tres banal! Εδω το μενου ειναι διαφορετικό, εξωτικό, βγαλμένο απο ταινία τρόμου ή μυθηστόρημα του Stephen King (τον οποίο συχαίνομαι), αποποιούμαι λοιπόν της προτασεως σου και του επιθέτου ιδανική!

Στο επόμενο μενου θα συμπεριλάβω σκουληκάκια τυριού με σφηνάκι απο αίμα και δηλητήριο φιδιού, τα παρέλειψα σήμερα για να μην έχουμε βαρυστομαχιές! :D

Δημοσίευση σχολίου