-->

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Η απόφαση του νομάρχη έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά,

020Εντελώς ξαφνικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης γνωστοποίησε χθες ότι δεν θα πάει την ερχόμενη Κυριακή στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, όπου ύστερα από 88 χρόνια θα τελεστεί εκεί πατριαρχική Θεία Λειτουργία, μετά την άδεια που δόθηκε τον περασμένο Ιούνιο από τις τουρκικές Αρχές.
Η απόφαση του νομάρχη έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, αφού έρχεται μετά τις προτροπές που απηύθυνε ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης κ. Βαρθολομαίος να μην υπάρξουν εξάρσεις και ενέργειες που δεν συνάδουν με τον προσκυνηματικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.
Από πολλές πλευρές εκφράζονταν φόβοι μήπως ο Π. Ψωμιάδης γίνει και πάλι ο αρνητικός πρωταγωνιστής, όπως είχε κάνει τον περασμένο χρόνο όταν βρέθηκε να διαπληκτίζεται με την Τουρκάλα επικεφαλής του αρχαιολογικού χώρου και να ψάλλει μπροστά στις τουρκικές κάμερες τον εθνικό ύμνο, έχοντας στο πλευρό του τον Στέλιο Παπαθεμελή. Πολύ περισσότερο που η φετινή εκδήλωση παίρνει πλέον άλλο χαρακτήρα, με την παρουσία του ίδιου του Πατριάρχη αλλά και χιλιάδων προσκυνητών -μπορεί να φτάσουν και τις 20.000 άτομα- από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο ίδιος ο Π. Ψωμιάδης και οι συνεργάτες του είχαν στήσει πραγματική επιχείρηση γύρω από την παρουσία του νομάρχη στην Παναγία Σουμελά, εν όψει και των εκλογών του Νοεμβρίου.

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου