-->

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Στη φυλακή καθηγητής της ιατρικής για πλαστές συνταγογραφήσεις

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εκδόθηκε σήμερα μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση των πλαστών συνταγογραφήσεων και καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων, με πρωταγωνιστή τον τ. καθηγητή και τ. διευθυντή της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας κ. Βασ. Τζιγγούνη και τον βοηθό του Αθανάσιο Παππά.
Το δικαστήριο επέβαλε στο μεν Βασίλειο Τζιγγούνη ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών, στο δε Αθανάσιο Παππά 12 ετών και 10 μηνών.
Οι καταδικασθέντες, άσκησαν κατά της απόφασης αναίρεση, με ταυτόχρονο αίτημα αναστολής της ποινής τους, το οποίο....

απέρριψε το δικαστήριο.
Σε πρώτο βαθμό στον μεν καθηγητή και εγκέφαλο «της επιχείρησης» είχε επιβληθεί 14 ετών κάθειρξη κατά συγχώνευση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Αντίθετα στον βοηθό του και απόλυτα εξαρτημένο από τον καθηγητή είχε επιβάλει 21 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή εκτέλεση της ποινής του.
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από 8 χρόνια, χάρη στη παρατηρητικότητα του γιατρού του ΤΕΒΕ, Μαιευτήρα – Γυναικολόγου κ. Ανδρέα Καρνάρη.
Αποκαλύφθηκε τότε, ότι ο καθηγητής, Διευθυντής της Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής και ο χωρίς ειδικότητα βοηθός, γιατρός κ. Αθ. Παππάς, προέβαιναν, κατά συρροή και κατά σύστημα, σε διάγνωση σπάνιας γυναικολογικής πάθησης («αδένωμα υπόφυσης – ωοθηκική ανεπάρκεια»). Επειδή η συγκεκριμένη ασθένεια απαιτεί μακρά φαρμακευτική θεραπεία, συνταγογραφούσαν σε ασφαλισμένες του ΟΓΑ, του ΤΕΒΕ, του ΙΚΑ, του Δημοσίου, ως και άλλων ταμείων, πανάκριβα φάρμακα συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιριών.
Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο πρύτανης διέταξε ΕΔΕ, η οποία επιβεβαίωσε τις καταγγελίες και με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, ο υπουργός Παιδείας, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον καθηγητή. Η Σύγκλητος ως όφειλε, κοινοποίησε την απόφασή της στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε την οριστική του απόλυση.

http://www.kentri.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1754:2010-08-19-17-23-22&catid=38:2009-05-01-09-42-09&Itemid=70

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου