-->

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πλέον στην Ελλάδα δεν μιλάμε για οικονομική πολιτική αλλά για οικονομικό εφιάλτη...


ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ

Το έλλειμμα αυξήθηκε, η εσωτερική κατανάλωση έχει καταρρεύσει, ο τουρισμός έχει καταρρεύσει επίσης, η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει κατά 25% και οι τιμές στα είδη ευρείας κατανάλωσης βρίσκονται στα ύψη.
Νέο μνημόνιο υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα το οποίο περιλαμβάνει εξειδίκευση των μέτρων που θα ληφθούν προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι.
Όσον αφορά τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν
  • αύξηση των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς
  • περαιτέρω μείωση των επιδομάτων και των υπερωριών
  • επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων
  • απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων



Αλλαγές στο ασφαλιστικό προς το χειρότερο,αυξήσεις σε ΔΕΗ και συγκοινωνίες, μεταφορά προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον ψηλότερο προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα.Οι δανειστές διαπίστωσαν την αδυναμία της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα και να πατάξει τη φοροδιαφυγή και ζητούν νέα μέτρα.Ως συνήθως αναμένεται να τα πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Αυτό περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, εξειδίκευση των μέτρων που θα ληφθούν προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για την ελληνική οικονομία, μεταξύ των οποίων αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και παρεμβάσεις για τις αμοιβές στις ΔΕΚΟ.

Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο σημειώνεται ότι «οι πολιτικές της Ελληνικής κυβέρνησης παραμένουν πλήρως προσανατολισμένες προς την διασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ενίσχυση της δυνητικής ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας».

Όπως σημειώνεται «τα ποσοτικά κριτήρια επιδόσεων που είχαν τεθεί για το τέλος του Ιουνίου ικανοποιήθηκαν όλα, ως αποτέλεσμα της δυναμικής υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».

Ωστόσο, διαπιστώνονται αποκλίσεις από τους στόχους μείωσης των δαπανών σε φορείς του δημοσίου, όπως τα νοσοκομεία και οι οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίες υπερκαλύπτονται από τη μεγαλύτερη μείωση δαπανών σε άλλους τομείς που έχουν επιτευχθεί έως τώρα, με αποτέλεσμα στο εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος 2010 οι πρωτογενείς δαπάνες του προυπολογισμού να είναι μειωμένες κατά 5,6 δις ευρώ επιπλέον από τον στόχο που έχει τεθεί. Σύμφωνα με το μνημόνιο στο τέλος του έτους η επιπλέον των στόχων μείωση των πρωτογενών δαπανών υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 4 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την ανάπτυξη στο μνημόνιο προβλέπεται μείωση κατά 4% το 2010 και 2,5% το 2011. Η εκτίμηση για τον εναρμονισμένο πληθωρισμό είναι ότι θα προσεγγίσει το 4,75% για το έτος.

Στα μέτρα, που η εφαρμογή τους εξειδικεύεται στο μνημόνιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

* Η δημιουργία αποθεματικού εκτάκτων αναγκών στον προυπολογισμό του 2011 για τη διευκόλυνση της απορρόφησης κραδασμών και κινδύνων. Επίσης θα δημιουργηθεί μητρώο δεσμεύσεων στα αρμόδια υπουργεία (διαρθρωτικός στόχος για το τέλος Σεπτεμβρίου) για την καλύτερη διαχείριση των δαπανών σε δημοσιονομική βάση – πέρα από τις χρηματικές εκταμιεύσεις

* Η δημιουργία ενιαίας αρχής πληρωμών μέσω της οποίας θα καταβάλλονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης από τα τέλη του 2010 και της γενικής κυβέρνησης από τον Μάρτιο του 2011.

* Η περαιτέρω μείωση του κόστους των φαρμάκων (όπου υπάρχει χώρος για την επέκταση της λίστας φαρμάκων, τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων, καθώς και με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης).

* Η εφαρμογή της συμμετοχής 3 ευρώ για τις τακτικές υπηρεσίες εξωτερικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία και η επέκταση της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων (απογευματινή βάρδια), προκειμένου να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και να αυξηθούν τα έσοδα των νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένου της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλιζόμενων στα εξωτερικά ιατρεία και στις διαγνωστικές υπηρεσίες .

* Η αύξηση των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς, και η περαιτέρω μείωση των επιδομάτων και των υπερωριών.

* Σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση του τομέα των σιδηροδρόμων που θα συζητηθεί στη Βουλή έως το τέλος Σεπτεμβρίου

* Ουσιαστική απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αυξήσεις τιμολογίων για τον εξορθολογισμό τους με παράλληλη εξασφάλιση της προστασίας για τις πιο ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

* Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Πλήρες σχέδιο και αναλυτικός κατάλογος με επιχειρήσεις θα είναι έτοιμο πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου.

* Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων. Πρώτο βήμα θα είναι η άρση περιορισμών στα επαγγέλματα των νομικών, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών, και ορκωτών λογιστών. Αυτό θα περιλαμβάνει τη μείωση των απαιτήσεων αδειοδότησης, των γεωγραφικών περιορισμών και των ρυθμιζόμενων τιμολογίων. Επίσης θα υιοθετηθεί νομοθεσία σχετικά με την είσοδο στο επάγγελμα των οδικών μεταφορών εμπορευμάτων και τις ελάχιστες σταθερές τιμές.

* Αλλαγές στη νομοθεσία για την αναμόρφωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα, το οποίο θα προβλέπει μείωση των υπερωριακών αποδοχών και ενισχυμένη ευελιξία στην διαχείριση των ωρών εργασίας.

Προβλέπεται ακόμη η τροποποίηση της νομοθεσίας για την προστασία της εργασίας ώστε να επεκταθεί η δοκιμαστική περίοδος για τους νεοπροσληφθέντες στον ένα χρόνο και να διευκολυνθεί η μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και μερικής απασχόλησης.

* Η ολοκλήρωση από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή των επιπτώσεων της μεταρρύθμισης όσον αφορά τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2010, και όσον αφορά τα μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία συντάξεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011. Αυτές οι αξιολογήσεις θα καθορίσουν κατά πόσον απαιτούνται περαιτέρω προσαρμογές των παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος για τη συγκράτηση της αύξησης των συνταξιοδοτικών δαπανών στο 2,5% του ΑΕΠ μεταξύ 2009-2060. Οποιεσδήποτε περαιτέρω προσαρμογές, αν χρειαστεί, θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2011.

Μοιραστείτε

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε επιτέλους μια πηγή, γιατί μπορεί να υπάρξουν συνέπειες.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί παρακαλώ να αναφέρει πηγή? Απο που κι ως που η ανακοίνωση της πηγής (που αποτελεί συνήθη δημοσιογραφική πρακτική και δεοντολογία) μπορεί να βρει εφαρμογή σε "ιστολόγιο"?

Λησμονείτε ότι τα ιστολόγια είναι καθαρά χώροι καταγραφής και σχολιασμού ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ? Τι ζητάτε δηλαδή? Να αναφέρει κάποιος την πηγή των προσωπικών του απόψεων?? Μα είναι αυτονόητο ότι κάποιος σχηματίζει την άποψή του, διαβάζοντας, βλέποντας και ακούγοντας...

Μπλογκ είναι οι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ αγαπητέ μου, γι' αυτό και προστατεύεται η ανωνυμία των συντακτών και σχολιαστών τους. Μπλογκ είναι και την προσωπική άποψή τους γράφουν! Δεν είναι δημοσιογραφικό μέσο! Αν ήταν, τότε και τις πηγές τους θα όφειλαν να αναφέρουν και δεν θα επιτρεπόταν η ανωνυμία τους.

Με δυο λόγια: Διαβάζω μια είδηση ή ένα άρθρο σε μια εφημερίδα. Αν εγώ έχω ένα ραδιόφωνο και αναμεταδωσω αυτή την είδηση, τότε, από δημοσιογραφική ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ και μόνον, λέω και που βρήκα την είδηση. Αν όμως εγώ είμαι ένας ιδιώτης, που μου άρεσε αυτό που διάβασα, το υιοθετώ (γίνεται προσωπική μου άποψη πλέον) και ως τέτοια την γράφω στο προσωπικό μου δικτυακό ημερολόγιο, για να την διαβάσουν οι φίλοι μου, από που κι ως που πρέπει να αναφέρω που την διάβασα? Κάπου την διάβασα, την υιοθέτησα, και σαν προσωπική μου ΠΛΕΟΝ άποψη την γράφω στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μου ημερολόγιο!!

Ορίστε μας! Μάθετε πρώτα τι σημαίνει "ιστολόγιο" και γιατί είναι ανώνυμο και μετά να διαμαρτύρεστε! Ασε δε τις συνέπειες!!! Τι θα κάνετε δηλαδή? Θα του κόψετε την ροή ειδήσεων???

Αντε, γελάσαμε και σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΠΗΤΕ ΗΛΙΘΙΕ. ΤΟ ΣΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ REVELATIONS-GR.BLOGSPOT.COM.

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΥΛΩ ΣΕ ΤΟ.

ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν συνέπειες... Πιθανότατα θα πάρεις το νεροπίστολό σου και θα τους πιτσιλίσεις μετά μανίας... τσιρίζοντας (προφανώς φάλτσα) "να παλιοκλέφτεςςςς!!!"

Και τι είναι δηλαδή το "http://revelations-gr.blogspot.com"? Η Εφημερίδα της Κυβερνησης? (μάλλον τι ήταν, μιας και ήδη έχει διαγραφεί!!!)
Και που εδράζεται η υποχρέωση των παιδιών να δηλώνουν το που διάβασαν κάτι? Ποιο άρθρο, ποιανού κώδικα παραβαίνουν?

Νασαι καλά, με ψυχαγώγησες κι απόψε...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ξέρεις σκουπίδι της κοινωνίας, η αντιγραφή χωρίς αναφορά πηγής αποτελεί παράπτωμα.

Γι'αυτό πουστάκι, πήγαινε βάλε κανένα δονητή στην κωλότρυπά σου και άσε μας εμάς.

Πούστη. Ε πούστη.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ, τι ικανότητα διαλόγου είναι αυτή? τι τρόποι? τι νετικέτ? Μπράβο, μπράβο... και εις ανώτερα! (κατώτερα απο κει που είσαι δεν έχει)

Κατά τα άλλα δεν με ενοχλεί καθόλου το ...ύφος σου. Ο καθένας εκφραζεται όπως έμαθε απ' το σπίτι του. Αν μεγάλωσες σε μπορντέλο, θα μιλάς σαν ... (καταλαβαίνεις, έτσι?).

Πέραν αυτού είσαι απόλυτα δικαιολογημένος: Μέσα στον καύσωνα, να λοιώνεις μπορστά στο PC, οι χουφτίτσες σου νάχουν βγάλει μαλλί από την "υπερπροσπάθεια", να τρως και ηλεκτρονικές σφαλιάρες... έ, παραπάει...

Επί της ουσίας τώρα. Αρχικά αρνουμε τις προτροπές σου για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι γυναίκα (που να πάει ο νους σου, έ?... Ξεχασμένο είδος για σένα... βλέπεις εσύ έχεις το απόλυτο υποκατάστατο... τα χεράκια σου)

Δευτερον. Λες "η αντιγραφή χωρίς αναφορά πηγής αποτελεί παράπτωμα" Ωραία! Βάσει τίνος νόμου είτε κώδικα? Ποια πειθαρχική διαδικασία προβλέπεται και τι ποινές απειλούνται? Μήπως συνεχίζεις να μπερδεύεις τα ΜΜΕ με τα προσωπικά ιστολόγια (δλδ τα ψηφιακά ημερολόγια)? Διότι τα ΜΜΕ έχουν ταυτότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και στοιχεία των συντακτών! Η δικιά σου η (αιωνία της η μνήμη) σελιδούλα, τι είχε απ' αυτά? Οι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ τι έχουν απ' αυτά?

Αντε λοιπόν και θέλεις να βρεις το δίκιο σου. Τι θα κάνεις? Θα πας στην αρμόδια αρχή (Εισαγγελέα, Υπουργείο Τύπου, Χότζα, τον εραστή της μάνας σου που δουλεύει καφετζής στην Ασφάλεια κλπ.) και θα πεις τι? ¨οτι "κάποιος που δεν ξέρω πως τον λένε ούτε ποιος είναι, αντέγραψε ένα κείμενο από κάποιον που ούτε εκείνον ξέρω πως τον λένε ούτε ποιος είναι και θέλω να τον τιμωρήσετε!!!"

Νάσαι καλά, you made my day again.

ΥΓΡΦ Ρε πουλάκι μου, αφου το κάνεις που το κάνεις ασταμάτητα, δεν έρχεσαι σε επαφή με καμμιά Τράπεζα σπέρματος? Θα βγάλεις καλά φράγκα απο κει... Μην πηγαίνει χαμένο τόσο προϊόν!...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή βαριέμαι να διαβάζω την καθημερινή σου έκθεση, απλά σου έκανα την χάρη και διάβασα το Υ.Γ. Και σου απαντώ:

Όχι ρε φίλε, δεν μαλακίζομαι. Έχω εσένα τον πουσταρά που τον σκίζω κάθε βράδυ....

Άντε γεια ρε πούστρααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Μην κάνεις τον κόπο να μου απαντήσεις γιατί θα ρεζιλευτείς ακόμα περισσότερο !

Δημοσίευση σχολίου