-->

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Μικρή βελτίωση της κατάστασης στην Αίγινα


Καλυτερεύει η κατάσταση στην Αίγινα με αργούς ρυθμούς, οι ζημιές όμως είναι πολλές και ανεπανόρθωτες!
Ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης, δήμαρχος της περιοχής, τόνισε ότι υπάρχει η σκέψη πολλοί επιχειρηματίες να κινηθούν και νομικά εναντίον της ΔΕΗ .

Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι πλέον δίωρες και όχι τετράωρες, τη στιγμή που είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι την Πέμπτη.

Οι επιπτώσεις στο νησί είναι φυσικά, τραγικές την στιγμή μάλιστα, που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στην υψηλή σεζόν, γεγονός που έχει προκαλέσει ακυρώσεις κρατήσεων και αποχωρήσεις τουριστών!

Την Τρίτη ενισχύθηκε το σύστημα με 12 γεννήτριες, εκ των οποίων οι 7 τέθηκαν σε λειτουργία χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ οι γεννήτριες παρέχουν σε τμήμα του δικτύου, στο οποίο περιλαμβάνεται το νοσοκομείο και το νεφρολογικό κέντρο του νησιού ηλεκτρική ενέργεια σε 24ωρη βάση.

Στην Αίγινα έφτασε επίσης και το ειδικό σκάφος που θα αναλάβει να ανελκύσει και να επισκευάσει το ένα από τα δυο καλώδια που έχουν υποστεί βλάβη.

Εάν γίνει η επισκευή του καλωδίου αυτού μαζί με το άλλο που παραμένει σε λειτουργία, τότε όπως εκτιμά και ο δήμαρχος Αίγινας θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει το πότε θα επιδιορθωθεί το δεύτερο καλώδιο που βρίσκεται σε βάθος 80 μέτρων και μακριά από την ακτή και για το οποίο αναμένονται να φτάσουν στο νησί εξειδικευμένοι δύτες που θα το ανασύρουν σε ειδική πλατφόρμα όπου και θα γίνουν οι εργασίες.

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου