-->

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Χανιά: Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για σωρεία κλοπών δικύκλων


Συνελήφθησαν χθες Τρίτη τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 17, 25 και 29 ετών, καθώς και ένας ημεδαπός, ομογενής από τη Γεωργία, ηλικίας 20 ετών, για κλοπές μεγάλου αριθμού δικύκλων που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο στην πόλη των Χανίων και στην ευρύτερη περιοχή της Κισάμου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Υποδ/νσης Ασφαλείας Χανίων, πραγματοποίησαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε κατοικίες, αποθήκες και χώρους πέριξ αυτών, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* Μία δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία είχε κλαπεί την 06-08-2010 από Χανιά.

* Ανταλλακτικά και πλαστικά μέρη τεσσάρων μοτοσικλετών οι οποίες είχαν κλαπεί το μήνα Απρίλιο μέχρι και Ιούλιο 2010 από την Κίσαμο Χανίων.

* Πλήθος εξαρτημάτων προερχόμενα από κλοπές δικύκλων, επιμελώς τοποθετημένα σε χαρτοδέματα.

* Μεγάλος αριθμός εργαλείων τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την απόξεση αριθμών πλαισίου και κινητήρα των δικύκλων.

Από την μέχρι στιγμής προανάκριση έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομή και διαρκή δράση, με αποκλειστικό σκοπό τη κλοπή δικ/κλων μοτ/των.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο από τους δράστες αφαιρούσαν τις μοτοσικλέτες, στη συνέχεια πωλούσαν την κάθε μία από αυτές έναντι χρηματικής αμοιβής 400 Ευρώ στους άλλους δύο, οι οποίοι αφού τις αποσυναρμολογούσαν τοποθετούσαν τα τμήματα αυτών σε χαρτοδέματα και με τακτική λεωφορειακή γραμμή απέστελλαν στη Ρουμανία.

Εξεταζόμενοι οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο στο Νομό Χανίων 15 κλοπές δικύκλων.

Παθόντες των οποίων έχουν κλαπεί τα δίκυκλα το τελευταίο εξάμηνο από το Νομό Χανίων ακόμα και αν δεν έχουν δηλώσει την κλοπή παρακαλούνται να προσέρχονται στο κατάστημα της Υποδ/νσης Ασφαλείας Χανίων για υπόδειξη εξαρτημάτων και αναγνώριση (τηλέφωνο επικοινωνίας 2821025803).

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου