-->

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κάρυστο


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στον Αετό Καρύστου, στη Νότια Εύβοια. Σύμφωνα πάντως με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη σε σχέση με χθες.

Οι προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στον περιορισμό του βασικού μετώπου στο χωριό του Αετού, ώστε να μην προχωρήσει προς Μετόχι και Θεοσκέπαστη.

Σημειώνεται ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή στην πυρόσβεση και εναέριων μέσων. Συνολικά, επιχειρούν 32 πυροσβεστικά οχήματα με 67 πυροσβέστες και 51 άτομα πεζοπόρο.

Στις προσπάθειες της κατάσβεσης συμμετέχει και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Αετού, Νίκο Γεωργίου, έχουν καεί τουλάχιστον τρία σπίτια. Ο Δήμος Καρύστου έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Άλλη μια φωτιά με σοβαρή έκταση βρίσκεται σε εξέλιξη την περιοχή Λευκόρροια Ιεράπετρας Κρήτης. Αν και η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος αυτή την ώρα στην Κρήτη βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες τρεις φωτιές μικρής όμως έκτασης, οι οποίες δεν απειλούν σπίτια. Οι δύο φωτιές είναι στην περιοχή του Ρεθύμνου και η μία επίσης στην Ιεράπετρα.

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου