-->

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

«Βουτιές θανάτου» από παιδιά στο λιμάνι της Μυτιλήνης! (Βίντεο)


ΒΟΥΤΑΝΕ ΑΠΟ ΥΨΟΣ

Σε θανάσιμο κίνδυνο έχει μετατραπεί το παιχνίδι αρκετών νεαρών, που τα καλοκαίρια πηγαίνουν στο φάρο του στρογγυλού στον λιμενοβραχίονα και κάνουν «θανάσιμες βουτιές» στη θάλασσα !!!
Κι αυτό, διότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι.
Πρώτα απ’ όλα το στρογγυλό έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην τύχη του και εκτός της συντήρησης του φανού για να βλέπουν τα πλοία, δεν γίνεται καμμία άλλη προσπάθεια να σωθεί αυτό το έργο, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο να καταρρεύσει.
Άλλωστε, για τον λόγο αυτό έχουν μπει και κάγκελα, ώστε να μην είναι προσβάσιμο σε κανέναν.
Αυτό όμως δεν αποτελεί και δικαιολογία για τους υπεύθυνους, που χρόνια τώρα απλώς..

γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.
Θα πρέπει φαίνεται πρώτα να γίνει κανένα κακό και μετά να αρχίσουμε να ψάχνουμε όλοι μας τις αιτίες. Αν προσέξετε στο βίντεο που σας έχουμε πιο κάτω, θα καταλάβετε, για τι ακριβώς πράγμα μιλάμε. Το στρογγυλό έχει εδώ και αρκετά χρόνια ξεχαρβαλωθεί.
Εικόνα ντροπής για την είσοδο του λιμανιού της πόλης μας, εκεί όπου πέφτουν οι...
πρώτες ματιές των επισκεπτών…
Εκεί όπου βλέπει κανείς κομμάτια από τσιμέντο να αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών, τα οποία μπαίνουν χωρίς να τους εμποδίζει κανείς μέσα και κάνουν «βουτιές θανάτου».
Οι σιδερόβεργες έχουν βγει όλες έξω από τη διάβρωση της θάλασσας και φαίνονται γύρω- γύρω από το στρογγυλό, σαν ακόντια, έτοιμα να εκτοξευτούν στον εχθρό.
Εκεί υπάρχουν ακόμα κι ένα σορό σκουπίδια…
Σκουπίδια που τα παίρνει ο άνεμος και τα «στολίζει» στο λιμάνι μας…
Ως και καροτσάκια από σούπερ-μάρκετ βρίσκει κανείς – αν περισσέψουν βέβαια – γιατί κάποιοι νεαροί τα εκτοξεύουν κι αυτά στη θάλασσα, πάνω από τα κεφάλια άλλων παιδιών, τα οποία κολυμπούν ήδη στο στόμιο του λιμανιού…
Ναι…στο στόμιο του λιμανιού …εκεί απ’ όπου περνούν όλα τα πλοία, για να μπουν ή να βγουν από το λιμάνι μας…
Έλεος πια…
Μην περιμένουμε όλοι με δεμένα τα χέρια…
Ας γίνει κάτι τώρα, πριν είναι πολύ αργά.





Μοιραστείτε

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα κανουν τα πιτσιρικια!Τι να κανουν?Να καθονται ολη μερα μπροστα σε εναν υπολογιστη?Εγω,ο πατερας μου και δεν ξερω ποσες γενιες πισω, μεγαλωσαμε ετσι.Απλα και προχειρα.Ελεος με τα κομπλεξ του καθενος!Το παρατημενο λιμανι ειναι αλλη ιστορια.Εκει συμφωνω μαζι σου.

Δημοσίευση σχολίου