-->

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Απετράπη αυτοκτονία μέσω Διαδικτύου


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στα πλαίσια προληπτικής δράσης του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την 18-8-210 εντοπίστηκε ημεδαπός χρήστης του Διαδικτύου, να εκδηλώνει πρόθεση αυτοκτονίας μέσα από ιστολόγιο (blogspot) ευρείας θέασης.
Ο ανωτέρω δημοσίευσε μηνύματα στο ιστολόγιο, δηλώνοντας ότι προτίθεται να αυτοκτονήσει, καθ’ ότι αντιμετώπιζε έντονα οικογενειακά προβλήματα.
Μετά από μελέτη και αξιολόγηση των εν λόγω μηνυμάτων και ύστερα από ενδελεχή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, εντοπίστηκε η φυσική ταυτότητα του πιθανού αυτόχειρα και διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοικος Πατρών.
Άμεσα ενημερώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ψυχολόγοι της «ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ» και σε συνεργασία με το Ε΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, εντοπίστηκε ο παρ’ ολιγον αυτόχειρας και απετράπει η αυτοκτονία του. Σημειώνεται ότι όπως προέκυψε

είχε προσπαθήσει στο παρελθόν και άλλη φορά, να θέσει τέλος στην ζωή του.
Στο σημείο κλήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετέβη, ειδική ψυχολόγος της «ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑΣ», η οποία παρείχε άμεση ψυχολογική στήριξη-βοήθεια στον προαναφερόμενο, με τη συναίνεση του.

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου