-->

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Δημοσκοπήσεις και εκλογές...

Είδαμε στο Μεσολόγγι ότι υπάρχει σε εξέλιξη δημοσκόπηση από την εταιρία GPO που οι ερωτήσεις δεν είναι και τόσο σόι. Δηλαδή τί σόι, ήταν μεροληπτικές εναντίον συγκεκριμένου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ και νυν Δημάρχου.
Ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζεται στις ερωτήσεις σαν υποψήφιος για το χρίσμα με τη ΝΔ ενώ δεν εμφανίζεται πουθενά για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.
Έτυχε να απαντήσω στο γκάλοπ (και εγώ όπως και άλλοι από...
ό,τι μου είπαν) μένοντας φυσικά άναυδος με τις ερωτήσεις που έκαναν και τις...
οποίες από ότι είδα δημοσιεύθηκαν http://antidimos.blogspot.com/2010/08/blog-post_4681.html
Επειδή τα πράγματα είναι απλά με τα χρίσματα αναρωτιόμαστε όλοι γιατί γίνονται όλα αυτά. Τους ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής στο Μεσολόγγι και κόπτονται για άλλον δήμαρχο; και προσπαθούν έτσι να βρουν μια απλή δικαιολογία για να μην του δώσουν χρίσμα ή ότι άλλο...
Σας φαίνεται λογικό αυτό; Εμάς πάντως όχι. Επίσης σας φαίνεται λογικό ότι εντελώς τυχαία εμφανίστηκαν 3 υποψήφιοι μέσα από τη Νομαρχία οι οποίοι επιμένουν με νύχια και με δόντια να γίνουν δήμαρχοι; Εμάς πάλι όχι.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή μήπως ξετυλίξουμε το κουβάρι. Φαίνεται ότι ο στόχος αυτή τη στιγμή του ΠΑΣΟΚ είναι να μπουν ελεγχόμενοι δήμαρχοι στον Αστακό και στο Μεσολόγγι. Και όταν λέμε ελεγχόμενοι εννοούμε πλήρως ελεγχόμενοι, όπως και μετά να μπει, στο βαθμό που μπορεί βέβαια ελεγχόμενος περιφερειάρχης αλλά αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Αιτία για όλα είναι η πολυδιαφημισμένη επένδυση στον Αστακό που έχουμε μιλήσει αρκετές φορές και έχουμε δημοσιεύσει σε πολλά blog, εφημερίδες. Αυτό όμως έχει εξαντληθεί και εδώ προσπαθούμε να δούμε τι επιπλοκές θεσμικές ή όχι πρόκειται να επιφέρει (εκτός της μόλυνσης εννοείται).
Είναι σαφές και το έχουμε αναλύσει ότι αν γίνει το εργοστάσιο αυτό της ενέργειας, η περιοχή τελείωσε οριστικά. Και αυτό φυσικά ποσώς ενδιαφέρει τον κ. Σώκο εξ Αγρινίου-Βάλτου (άντε το πολύ πολύ να υποβαθμίσει το εξοχικό του στο Μύτικα).
Αυτοί οι δύο δήμοι λοιπόν είναι κρίσιμης σημασίας για το συγκεκριμένο έργο αφού οι δήμαρχοι τους θα προωθήσουν όσα δεν πρόλαβε να προχωρήσει ο νυν νομάρχης αλλά και να παρέχουν ένα δίχτυ προστασίας στην επένδυση.
Και επειδή αυτά μπορείτε να πείτε ότι τα βγάλαμε από το μυαλό μας, σας λέμε διαβάστε τι είπε ο κ. Σεφερζής για το ποιος και γιατί τον επέλεξαν για διευθύνοντα σύμβουλο στο συγκεκριμένο έργο:
Ο Γ. Σεφερτζής μιλώντας στην «Κ.Ε.» δήλωσε ότι τον επέλεξαν οι άραβες επενδυτές και όχι η ελληνική κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ιδιωτικό έργο. Είπε ακριβώς: «Οι άνθρωποι του Κατάρ ήθελαν κάποιον που να γνωρίζει το ελληνικό πολιτικό τοπίο για να τους βοηθήσει και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία». Και προφανώς το βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Σεφερτζή!
Καταλάβατε γιατί πρέπει να μειωθούν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας προφανώς με μεθόδους που ο κ. Σεφερτζής γνωρίζει!
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να γίνονται ενέργειες για να σιγουρέψουν όλα αυτά που αναφέραμε
Μία τέτοια ήταν και η κραυγαλέα περίπτωση της εταιρείας GPO που διενεργεί το γκάλοπ για το χρίσμα ΠΑΣΟΚ στο δήμο Μεσολογγίου κάνοντας προφανείς άσχετες ερωτήσεις ώστε να ψηφίσει ο κόσμος συγκεκριμένους υποψηφίους. Μάλλον θα παρατηρείστε ότι στη Ναύπακτο που δεν έχει συμφέροντα όπως ο Αστακός-Μεσολόγγι, μπορεί και να το αφήσουν να πάει ανόθευτο το γκάλοπ έτσι για ξεκάρφωμα.
Κλείνοντας θα θέλαμε να απευθύνουμε μερικές ερωτήσεις: (αν και είμαστε σίγουροι πως απαντήσεις δεν θα πάρουμε αλλά ας μείνουν οι ερωτήσεις να τις κοιτάει ο κόσμος και να θυμάται:
1. κ. Σεφερτζή (που υπήρξατε επικοινωνιακός σύμβουλος μέσω της εταιρείας«Evresis» του κ. Σώκου κατα τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του τελευταίου και σε συνεργασία με την GPO, που τότε διενεργούσε και τα γκάλοπ της εκστρατείας, αλλά και είστε και διευθύνων σύμβουλος στην επένδυση του Αστακού) είχατε ή όχι "επικοινωνιακή" παρέμβαση στο συγκεκριμένο γκάλοπ, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις σας για μείωση των αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία; Επίσης κ. Σεφερτζή μήπως μπορείτε να δημοσιεύσετε τα τιμολόγια για το πώς πληρωθήκατε για αυτή την εργασία σας στις εκλογές της Αιτωλοακαρνανίας;
2. κ. Σώκο, δεδομένης της πρεμούρας σας για την υλοποίηση του έργου (άμεση έγκριση περιβαλλοντολογικών μελετών κλπ) (προφανώς νομίζατε ότι θα σας εξασφαλίσει το χρίσμα στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδος) είχατε ή όχι "επικοινωνιακή" ή άλλου τύπου παρέμβαση στο συγκεκριμένο γκάλοπ (μάλλον μέσω του κ. Σεφερτζή αλλά όχι απαραίτητα); (φυσικά είναι δεδομένη και καταγεγραμμένη η "κόντρα" σας με τον κ. Αναγνωστόπουλο εις βάρος του οποίου έγινα όλα αυτά)
3. Εταιρεία GPO που θεωρείστε μία σοβαρή αμερόληπτη εταιρεία πως δεχτήκατε και από ποιόν τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε γκάλοπ; (γιατί το να βάζεις δήμαρχο οργανωμένο στο ΠΑΣΟΚ στην πλευρά της ΝΔ χωρίς να ισχύει, εκεί κάπου υπάρχει πρόβλημα.)
3. κ. Αναγνωστόπουλε γιατί δεν έχετε καταθέσει ακόμη μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου;
Προφανώς εκεί στο ΠΑΣΟΚ κεντρικά δεν κατάλαβαν τίποτε και συνεχίζουν τα ίδια που έγιναν και την προηγούμενη φορά μόνο που τώρα δεν θα είναι ίδια αυτή τη φορά θα τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες χωρίζοντας το νομό στα δύο.
Ας μην αφήσουμε τους εγκάθετους να μολύνουν τον τόπο μας.
Οικολόγος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ που ψήφισε στο γκάλοπ.
ΥΓ Σε περίπτωση που το παίξετε νταήδες και στέλνετε εξώδικα, μηνύσεις ή ότι άλλο σας καπνίσει παρακαλούμε να τα στείλετε μαζί με την απόδειξη ότι ξηλωθήκατε και πληρώσατε το δικηγόρο ή ότι άλλο. Επιπλέον μόλις μάθαμε ότ ο ένας "ελεγχόμενος" χρισμένος από το ΠΑΣΟΚ υπ. Δήμαρχος Αστακού προσέλαβε τον κ. Σεφερτζή για επικοινωνιολόγο για τις εκλογές!!!!
http://antidimos.blogspot.com/

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου