-->

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Σχετικά με το post για την εμφάνιση του Γέροντα Παίσιου


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Σας ενημερώνω ότι επικοινώνησα με το Πρωτάτο της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους σήμερα 18 Αυγούστου, στο τηλ: 23770-23ΧΧΧ
Στην σύντομη επικοινωνία που είχα μαζί τους με διαβεβαίωσαν ότι ούτε είχαν ακούσει τίποτε για εμφάνιση του πατρός Παϊσίου σε 3 νέους μοναχούς, ούτε λάδι και αλεύρι αγόρασαν (εκτός από τις τρέχουσες ανάγκες τους για τις πανηγύρεις που έρχονται : της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και της Παναγιάς, σε λίγες ημέρες με το παλιό ημερολόγιο) ούτε ενημερώθηκαν τα μοναστήρια για κάτι τέτοιο.
Μου είπαν ότι κατά καιρούς διάφοροι ισχυρίζονται διάφορα για τον πατέρα Παϊσιο συνήθως για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.

"Η λύτρωση από τέτοια εμαιλ που προκαλούν καταστάσεις πανικού στον κόσμο δεν είναι να αποθηκεύουμε λάδι και αλεύρι αλλά η...

επιστροφή στη μετάνοια" μου είπαν από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους.


Σχετικά με το ίδιο το εμαιλ, το γεγονός ότι

* Δεν αναφέρεται το όνομα του μοναχού που υποτίθεται νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο για όχι κάτι σοβαρό (τρέχα γύρευε δηλαδή) προκαλεί ερωτηματικά (τον είδε λέει τυχαία στην Παναγία Δεξιά ...)
* επίσης το ότι το όλο περιστατικό στηρίζεται σε 3 νέους μοναχούς (καλά, τόσοι άγιοι γέροντες στο Άγιο Όρος, τόσο κοντά στο Θεό, σε 3 νέους πήγε και εμφανίστηκε ο πάτερ Παϊσιος) αλλά και το ότι δεν αναφέρεται που ανήκουν οι 3 "νέοι μοναχοί" , σε ποια μονή δηλαδή, οπότε άμεσα θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ο καθένας αν ισχύει κάτι τέτοιο επίσης προβληματίζει
* Τέλος, ο Άγιος Παντελεήμονας είναι το Ρωσικό μοναστήρι και συνεπώς δεν δικαιολογείται να κυκλοφορούν εκεί μοναχοί από άλλες μονές -εκτός από Ρώσους κ Ουκρανούς από τους οποίους αποτελείται το μοναστήρι του Αγ. Παντελεήμονα
* ο "Κώστας" που εργάζεται στο ΜΑΚΡΟ και είδε να αδειάζουν τα ράφια (χρησιμοποιείται το όνομα Κώστας για να δώσει αξιοπιστία στην είδηση, χωρίς φυσικά να αναφέρεται ονοματεπώνυμο εργαζομένου, οπότε και θα μπορούσε να διασταυρωθεί)
* αντίστοιχα χρησιμοποιείται ο όρος "αληθινό περιστατικό" για να προκαταβάλει τον αναγνώστη


Κλείνοντας,
ο πατήρ Παϊσιος-σύμφωνα με μαρτυρίες διαφόρων προσκυνητών- είπε πολλές φορές ότι κάποια στιγμή θα μας δοθεί η Κωνσταντινούπολη επειδή αυτό θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων, και ότι θα γίνει σε λίγα χρόνια-μακάρι να ζούσα άλλα λίγα χρόνια είχε πει για να ζούσα το γεγονός). Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες είχε πει ότι θα πεινάσει για λίγους μήνες η Ελλάδα και προέτρεψε τον κόσμο να καλλιεργεί ένα χωραφάκι ο καθένας για να βοηθήσει και τους άλλους όταν έρθει η πείνα. Αλλά αυτή η πείνα θα είναι καλό γιατί θα στραφούν και πάλι οι Έλληνες στην εκκλησία και θα μετανοήσουν.

Αλλά ο περιορισμός του "3μήνου" στο υποτιθέμενο "αληθινό περιστατικό" και η όλη "πορεία" της είδησης με κάνει πλέον να έχω επιφυλάξεις.
Πάντως σε κάθε περίπτωση η λύση είναι η "επιστροφή στη μετάνοια" όπως μου είπαν και από το Πρωτάτο.

Η είδηση πρωτοδημοσιεύθηκε εδώ:
http://xanthi-blogs.blogspot.com/2010/08/blog-post_2340.html
ο οποίος ισχυρίζεται επώνυμα (αναφέρει και το όνομά του στα σχόλια της ανάρτησης) ότι έτσι του είπε ένας αγιορίτης μοναχός (δεν τον κατονομάζει όμως, ούτε το μοναχικό του όνομα, ούτε το μοναστήρι του-συνεπώς δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτε).

Σας έγραψα την απάντηση που μου είπαν τηλεφωνικά από την Επιστασία του Αγ.Όρους (ότι δεν έχουν ακούσει τίποτε από κανέναν μοναχό τα μοναστήρια και δεν ισχύει τίποτε από όσα γράφτηκαν) αλλά και τον blogger που ισχυρίζεται ότι του τα είπε μοναχός. Ο καθένας ας βγάλει το συμπέρασμα που νομίζει σωστό.

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου