-->

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Οι βλαβερές συνέπειες του ...αντικαπνιστικού Νόμου


ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ

Ας υποθέσουμε –έστω για μια στιγμή- πως ο πρόσφατος νόμος πετυχαίνει απολύτως τον στόχο του, που δεν είναι μόνο ο περιορισμός του καπνίσματος αλλά και θέμα προτύπου, σκοπεύει δηλαδή στην εξάλειψη του καπνίσματος (διακαής πόθος των μη καπνιστών). Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αίφνης γίνεται ένα «θαύμα» και όλοι οι Ελληνες καπνιστές «σβήνουν το τσιγάρο». Εχετε σκεφθεί τις συνέπειες;
Συνέπεια πρώτη
Μας λένε ότι είμαστε (οι καπνιστές) το 60% του πληθυσμού. Ας το πάρουμε έτσι και μάλιστα ας υπολογίσουμε ότι καπνιστές είναι το 60% του ενήλικου πληθυσμού, δηλαδή περίπου 4.500.000 άνθρωποι.
Ας υποθέσουμε επίσης ότι όλοι είναι ψιλοκαπνιστές του ενός πακέτου ημερησίως. Αυτό χοντρικά σημαίνει ότι.....


κάθε ημέρα πωλούνται 4.500.000 πακέτα τσιγάρα, δηλαδή ετησίως 1.642.500.000, ας το πούμε χοντρικά ενάμισυ δισεκατομμύριο πακέτα!

Ας υποθέσουμε ότι όλα είναι χαμηλής τιμής, της τάξης των 3.5 Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο ετησιος τζίρος του καπνίσματος είναι τουλάχιστον 5.748.750.000 ας το πούμε χοντρικά πεντέμισυ δισεκατομμύρια Ευρώ!

Γνωρίζετε άραγε, από τα 3.5 Ευρώ του κάθε πακέτου, πόσα καταλήγουν στο κράτος με διάφορες μορφές (ΦΠΑ καπνικός φόρος κλπ.); Περίπου τα 2.7 Ευρώ! Η καθαρή αξία ενός πακέτου είναι περί τα 0.75 Ευρώ, όσο δηλαδή τα αγοράζει ο Ρωσοπόντιος που τα πουλάει στην Ομόνοια περίπου 1 Ευρώ το πακέτο και κρατάει το διάφορο για τον κόπο του.

Αν λοιπόν αίφνης γίνει ένα «θαύμα» και όλοι οι Ελληνες καπνιστές «σβήσουν το τσιγάρο», το κράτος θα χάσει αμέσως 4.434.750.000, ας το πούμε χοντρικά τεσεραμισυ δισεκατομμύρια Ευρώ! Σε μια μόνο πενταετία θα χάσει εικοσιδύο δισεκατομμύρια Ευρώ! (Για όσους έχουν ξεχάσει τις δραχμές: 7.480.000.000.000 δηλαδή περίπου επτάμιση τρισεκατομύρια δραχμές.)

Ομως το κράτος είμαστε εμείς, δηλαδή θα λείψουν απο μας. Από όλους εμάς, καπνιστές και μη καπνιστές. Επειδή δε το έσοδο αυτό έχει προβλεφθεί και εγγραφεί στους προϋπολογισμούς, που σημαίνει πως το κράτος το προσδοκά και το χρειάζεται, γεννάται το αμείλικτο ερώτημα «πως θα το αναπληρώσει το κράτος;» Θα το πληρώσει άραγε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου από την τσέπη της; Θα το επιδοτήσουν οι Ευρωπαίοι, όπως κάποτε επιδοτούσαν το ξερίζωμα των λιόδεντρων; Φοβάμαι πως τίποτε από αυτά δεν θα γίνει, απλώς οι Ελληνες φορολογούμενοι θα κληθούν όλοι μα! ζί (ανεξάρτητα του αν καπνίζουν ή όχι) να καλύψουν μια τρύπα εικοσιδύο δισεκατομμυρίων Ευρώ σε πέντε χρόνια.

Με δυο λόγια. Αν εγώ που καπνίζω 4 πακέτα την ημέρα, αύριο «το σβήσω», αυτόματα θα επιβαρύνω τον γείτονα μου –που δεν καπνίζει- να πληρώνει ενάμιση πακέτο την ημέρα δηλαδή περίπου 2000 Ευρώ ετησίως (και άλλα τόσα εγώ). Αφού οι μη καπνιστές είναι λίγο λιγότεροι από τους καπνιστές και αφού το κρατικό έσοδο είναι σχεδόν το 85% της αξίας του πακέτου.

Το σκέφτηκες αυτό ποτέ γείτονά μου, που σκούζεις και τσιρίζεις ολημερίς να κόψουμε το τσιγάρο για να γίνουμε «Ευρωπαίοι»;

Συνέπεια δεύτερη

Ας υποθέσουμε πως σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν είκοσι χιλιάδες επαρχιακά καφενεδάκια και ψησταριές. (αυθαίρετο το νούμερο αλλά όπως θα δείτε, δεν παίζει ρόλο η απόκλιση από την πραγματικότητα). Πως επιβιώνουν αυτές οι επιχειρήσεις; Από τα τσιπουράκια, το κρασάκι, το ουζάκι, τα μεζεδάκια, κάνα κοψίδι και κάνα λουκάνικο στις καλές ημέρες και την ταβλο/χαρτοπαιξία. Εκεί μαζεύονται κάθε μέρα οι άνθρωποι του μόχθου, ντόπιοι όλοι τους είτε για να καλαμπουρίσουν είτε για να συναντηθούν, είτε για να διασκεδάσουν, είτε για να δουν έναν αγώνα στην εÎ! �ηντάρα Plasma που αγόρασε με 60 δόσεις ο καφετζής και πληρώνει και το επαγγελματικό Nova (από φέτος θα πληρώνει και το connex TV), είτε για να παίξουν ένα πλακωτό ή μια πρέφα. Εκεί γορτάζουν τους γάμους τους, εκεί γλεντάνε τα βαφτίσια των παιδιών τους.

Γνωστή σε όλους σας η εικόνα υποθέτω. Σας προκαλώ τώρα. Προσπαθείστε να φανταστείτε ένα χειμωνιάτικο απόγευμα σε ένα τέτοιο κεφενεδάκι ενός χωριού των Τρικάλων, της Καλαμάτας, των Χανιών ή της Ξάνθης, με όλα τα παραπάνω στοιχεία, την μασίνα να ζεσταίνει, φλούδες πορτοκαλιού πάνω της ν’ αρωματίζουν την ατμόσφαιρα, τα κεράσματα, τα πειράγματα, τους ψιλοτσαμπουκάδες... αλλά χωρίς καπνό! Το φαντάζεστε; Παίζει; Αν κάποιος απαντήσει «ναι» απλά το φαντάζεται... δεν έχει ζήσει εκεί ποτέ! Εμένα τουλάχιστον, μου φέρνει στον νου την απίθανη διαφήμισÎ! · μιας μπύρας με το φασκόμηλο και τα κουλουράκια (μην το πιούμε ξεροσφύρι...)

Αντε όμως και σπάει ο διάολος το ποδάρι του και η Ελλάδα «σβήνει το τσιγάρο»! Θα σβήσει αυτόματα και τις είκοσι χιλιάδες αυτές επιχειρήσεις! Ολες, με μιας! Επειδή κανείς πια δεν θα πάει στο καφενείο να παίξει χαρτιά ή να δει τον Θρύλο σε στυλ «φλωρέ» άκαπνος! Θα τον δει σπίτι του! (Ολοι μπορούν να δίνουν 15 Ευρώ τον μήνα στον Κωτσόβολο και να πάρουν μια εξηντάρα Plasma, αλλά προτιμούν να πάνε στο καφενείο για την παρέα και τον φραμπαλά). Αν όμως κόψει το 60% της πελατείας, ο κάπελας δεν θα έχει να πληρώσει τα 140 Ευρώ του επαγγελματικού Nova. Οπότε θα τοÏ! … φύγουν όλοι πια! Αμα κλείσει, θα απολύσει και τον έναν κακομοίρη υπάλληλο που έχει. Εικοσι χιλιάδες απολύσεις μεταφράζονται σε είκοσι χιλιάδες επιδόματα ανεργείας, δηλαδή περίπου οκτώ εκατομμύρια Ευρώ μηνιαίως!

Θα τα πληρώσει άραγε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου από την τσέπη της; Θα τα επιδοτήσουν οι Ευρωπαίοι, όπως κάποτε επιδοτούσαν το ξερίζωμα των λιόδεντρων; Οχι γείτονα μου, εσύ και εγώ θα τα πληρώσουμε!

Συνέπεια τρίτη, τέταρτη κλπ.

Σκεφτείτε λίγο, όλο τον κύκλο γύρω από το κάπνισμα. Αρχίστε από τον παραγωγό που κανείς δε θα αγοράζει το προϊόν του και θα κλείνει τους δρόμους τα Χριστούγεννα διαμαρτυρόμενος γιατί δεν έχει να ζήσει την οικογένειά του. Αυτός αυτόν τον κλήρο έχει και όπου φυτρώνει καπνός δεν φυτρώνει τίποτ’ άλλο. Σκεφτείτε τις καπνοβιομηχανίες που θα διαγράψουν την Ελληνική αγορά, πράγμα που θα οδηγήσει άμεσα σε απολύσεις προσωπικού, το κύκλωμα μεταφοράς και τις καπναποθήκες, που θα κλείσουν εντελώς απολύοντας και αυτοί το προσωπικό τους, Σκεφτείτε τ! έλος τα περίπτερα που το «μπουντένι» τους είναι τα τσιγάρα (λιγότερο τα αναψυκτικά και ελάχιστα ο Τύπος)

Σκέφτεσαι αλήθεια γείτονά μου, ότι οι συντάκτες του Νόμου, δεν τα υπολόγισαν αυτά; Νομίζεις μήπως ότι δεν τους νοιάζει;

Tίποτε από αυτά δεν θα συμβεί γρουσούζη γείτονα! Απλά όλοι ξέρουν, θέλουν και εύχονται να μην εφαρμοστεί ποτέ ο Νόμος. Τι διάολο, δεν είναι κυβέρνηση «εισαγωγής», Ελληνες σαν και μας είναι, ξέρουν πως σκεπτόμαστε! Αν αμφιβάλλεις πάρε παράδειγμα από τα αυθαίρετα! Πόσα χρόνια απαγορεύονται; Πότε είδες κάποιο να γκρεμίζεται; Πότε είδες κάποιο χωρίς νερό και φως; Ποιος τους τάδωσε; (Tώρα έχουν και Ιντερνετ!)

Να σου πω τι θα συμβεί γείτονά μου.

Στα καφενεία και τις ψησταριές της επαρχίας, θα καπνίζουν όλοι!!! ΟΛΟΙ!! Με πρώτο και καλύτερο τον χοντρούλη μυστακοφόρο αστυνομικό, τον παπά και τον δάσκαλο.

Οι in καφετέριες και τα chic εστιατόρια των αστικών κέντρων θα έχουν έτοιμα στο ταμείο τα φακελάκια με τα πενηντάρικα για τους «επόπτες» και τους δημοτικούς μπάτσους, που θάχουν συμφωνήσει να περνάνε κάθε βδομάδα ή δεκαπενθήμερο, όπως ακριβώς και οι Ρωσοπόντιοι Ολυμπιονίκες της πυγμαχίας και νυν «νταβατζήδες» της νύχτας που σε προφυλάσσουν από τον ...εαυτό τους!

Στα καζίνο και στα μπουζούκια δεν θα εφαρμοστεί ποτέ και όλες οι κεντρικές αίθουσες εστιατορίων και ξενοδοχείων, άνω των 300 τμ συνολικού (και όχι ωφέλιμου) χώρου, θα στήσουν από ένα πιάνο σε μια γωνιά (για να μην σου πω μια φυσαρμόνικα) και θα επιτρέπουν το κάπνισμα.

Στα μικρότερα μπαράκια και κλαμπάκια το πολύ-πολύ οι παρκαδόροι να ζητάνε κι’ ένα ταληράκι για τους τσιλιαδόρους (νέο επαγγελμα που θα ανθίσει).

Στις δημόσιες υπηρεσίες, θα ξεχαστεί εν μια νυκτί ο νόμος, με πλήρη σύμπνοια Προϊσταμένων και κοινού, διότι κανείς δεν θα ήθελε να βλέπει τους υπάλληλους να κατεβαίνουν κάθε μισή ώρα στον δρόμο (που φυσικά δεν θα στέκονται στον δρόμο, στην απέναντι καφετέρια θα τρέχουν), όπου και θα συνεννοούνται ποιος θα ανέβει στο γραφείο να γράψει καμμιά αίτηση και εκεί θα τους αναζητά στα κινητά τους ο Προϊστάμενος, όταν θα υπάρχει κανένας επίμονος σπασαρχίδης πολίτης!

Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα εφαρμόζεται ούτως ή άλλως η βούληση του αφεντικού. Στην επιχείρηση που δουλεύω εγώ πάντως, απολύθηκε στις 30-8, αμέσως μετά την άδειά της, η μόνη μη καπνίστρια υπάλληλος που είχαμε και δημοσιεύτηκε ήδη αγγελία για να βρεθεί άλλη. (Είμαστε άλλοι 9 εργαζόμενοι, όλοι καπνιστές, το αφεντικό και η γυναίκα του μανιώδεις καπνιστές, με όλα τα σέα μας, ιονιστές, εξαερισμούς κλπ., οπότε μάλλον πήρε τα μέτρα του το αφεντικό, μην αρχίσει η «άκαπνη» να δημιουργεί προβλήματα με καταγγελίες και σουξου-μουξου και φάμε κάνα πρÏ! �στιμο, διώχτη την καργιόλα να πάει στο διάολο)

Αν αμφιβάλλεις ακόμα γείτονα, απάντησε στην απλή ερώτηση «Γιατί δεν ανατέθηκε ο έλεγχος στην ΕΛΑΣ;» (ανατέθηκε όμως στο Λιμενικό που είναι Σώμα ασφαλείας) Απλά γείτονά μου, επειδή Δημοτική αστυνομία υπάρχει σε λίγα μέρη, ο κόσμος δεν την φοβάται και το προσωπικό της είναι ελάχιστο και σπανίως υπηρετεί το βράδυ.

Αυτός ο έλεγχος μου θυμίζει την φάση με τα παράνομα τσοντοκάναλα που μεταδίδουν διαφημίσεις για ροζ γραμμές. Προσπαθούν –και καλά- μα δεν μπορούν να τους βρουν! Μα, αν ήθελε πραγματικά κάποιος να τους βρει, αρκεί να πάει στο λογιστήριο της Mediatel ή της Newsphone και να ζητήσει να μάθει το ποιος εκδίδει τιμολόγιο και πληρώνεται για την κίνηση του κάθε αριθμού που εμφανίζεται στις οθόνες των παράνομων σταθμών! Τόσο απλό είναι! Γιατί δεν πάει κανείς; Επειδή από κάθε Ευρώ που κάποιος πληρώνει, ο ΟΤΕ εισπράττει το μισό. (τα υπόλοιπα τα μοιράζονται η Me! diatel και ο «καναλάρχης»)

Ετσι θα πορευτούμε γείτονα! Να εύχεσαι μάλιστα, για το καλό της τσέπης σου ιδιαίτερα, να πάει στον απήγανο, όσο το δυνατόν συντομώτερα αυτός ο Νόμος (όπως και όλοι οι σχετικοί και προγενέστεροι, αρχής γενομένης το 1856) Και θα ζήσουμε αρμονικά, όπως ζούσαμε έως τώρα, πριν σε πιάσουν αυτές η υστερίες!!

ΥΓΡΦ 1. Αυτη η αντικαπνιστική υστερία των λίγων αλλά θορυβοποιών αντικαπνιστών (που παλιά τους βάζανε να κάτσουν στις πρώτες σειρές στα αεροπλάνα, ώστε αν πέσει να σκοτωθούν αυτοί πρώτοι) μου θυμίζει την υστερία που έχει πιάσει κάποιους σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα, χωρίς να ξέρουν τι είναι αυτό για το οποίο τσιρίζουν! Μου έτυχε άνθρωπος που πίστευε πως οι καταδικαστικές αποφάσεις που είχε σε βάρος του ήταν ευαίσθητο προσωπικό του δεδομένο!!! (οι ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ τελεσίδικες αποφάσεις)

ΥΓΡΦ 1. Στην πιθανή ένσταση ότι ο Νόμος σκοπεύει στον περιορισμό και όχι στην απαγόρευση του καπνίσματος, η απάντηση είναι απλή. Αν ο νόμος επιφέρει την κατά 50% μείωση της κατανάλωσης τσιγάρων, αφού δεν θα μπορεί κάποιος να καπνίσει ούτε στην δουλειά του, ούτε έξω, τότε η οικονομική ζημία του κράτους θα είναι το αντίστοιχο ποσοστό των παραπάνω. (ας πούμε σε μια πενταετία θα χάσει ενδεκα δισεκατομμύρια Ευρώ). Λίγα είναι; Γουστάρεις γείτονα να τα πληρώσεις;

Μοιραστείτε

20 σχόλια:

Miss_Dorothy είπε...

Συναντησε ο σοφος γεροντας καθως πηγαινε σπιτι του, καταμεσης του δρομου ενα γειτονα του γονατισμενο να ψαχνει κατι. Τι ψαχνεις ανθρωπε μου; μπορω να σε βοηθησω, του ειπε.
Εχασα τα κλειδια του σπιτιου μου γεροντα και δεν μπορω να μπω στο σπιτι, του απαντα.
Θυμασαι που τα εχασες να τα ψαξεις εκει;
Μέσα στο σπιτι νομίζω.
Και γιατί ψάχνεις εδω στον δρομο τοτε να τα βρεις;
Γιατί εδώ εχει περισσοτερο φως γεροντα και βλεπω που να ψαξω, στο σπιτι μεσα εχει σκοταδι.

Αυτη η μικρη ιστορια μου ηρθε στο μυαλο διαβαζοντας το κειμενο. Ανηκω στους μη καπνιστες και διεκδικω φανατικα το δικαιωμα μου να μην υποχρεωνομαι να εισπνεω τον δικο σου καπνο. Το ηθικο διδασμα της ιστοριας του γεροντα ειναι πως ο ευκολος δρομος δεν ειναι αυτος που κρυβει παντα τη λυση. Επειδη το προφανες λεει εδω εχει φως, αρα βλεπω καλυτερα, αρα ψαχνω κι ας ειναι τελειως λαθος το σημειο τουτεστιν το καπνισμα αποφερει εσοδα στο κρατος, ολοι επωφελουμαστε τουλαχιστον οικονομικως αρα αν το απαγορευσουν θα ζημιωθει το κρατος αρα θα τα πληρωσουμε εμεις και μαλιστα εχοντας μεινει αστεγοι (κλεισαν τα καφενεδακια) και ανεργοι (χασαμε τις δουλειες μας στα εργοστασια παραγωγης καπνου), μοιαζει με αναποδη λογικη του υφους ο αστυνομικος ειναι οργανο, το μπουζουκι ειναι οργανο αρα ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι.

Εγω προσωπικα γουσταρω την αντικαπνιστικη δικτατορια της Ευρωπης, γουστα ειναι αυτα. Οικονομολογος δεν ειμαι αλλα δεν νομιζω πως η σημερινη κακη οικονομικη κατασταση της Βρετανιας που εχει 5πλασιο πλυθησμο απο την ελλαδα με τουρισμο οσο ειναι ο πλυθησμος της Ελλαδας να οφειλεται στην απογορευση του καπνισματος και τα χαμενα εσοδα. Ουτε πιστευω πως οι ηλικιωμενοι Ιταλοι που εβγαιναν στα bar centrale (σαν τα δικα μας καφενεδακια,μικρα μπαρ) εχουν κλειστει πλεον στα σπιτια τους να βριζουν τον Μπερλουσκονι επειδη δεν επιτρεπεται ουτε εκει πουθενα το καπνισμα.

Και αντε εμενα με αγνοεις που δεν θελω να φουμαρω τον καπνο σου (πολυ κακως κανεις αλλα ας το προσπερασω προσωρινως), το οτι θελω να βγω σε ενα εστιατοριο με την μικρη μου αδερφη, το μωρακι μου, την ηλικιωμενη γιαγια μου που δεν μπορει να μασαει το φιλετακι με τη συσκευη οξυγονου διπλα της γιατι με τοσο καπνο εκει μεσα θα της την ζητησω εγω σε λιγο..! Για πες μου λοιπον, μηπως ολοι εμεις ειμαστε πολιτες β κατηγοριας και πρεπει να κλειδωθουμε σπιτι μας επειδη εσυ θελεις να καπνιζεις; Μηπως να σου ζητησουμε συγνωμη που δεν θελουμε να καπνισουμε; Μηπως να φυγουμε απο την Ελλαδα γιατι ειναι περισσοτερο δικη σου χωρα απο οτι δικη μας; Η μηπως να μας επιβληθει ευθανασια γιατι δεν ταιριαζουμε στο περιβαλλον σου;

Αυτο που ειναι γεματο καπνο, γεματο καφενεια με καπνο, με περισσοτερα εσοδα και θεσεις εργασιας. Α και με ολιγα περισσοτερα γεματα νοσοκομεια, ξερεις, στις πτερυγες καρκινου.

Ξερεις ποσο κοστιζει στο κρατος η δωρεαν υγεια; Ξερεις ποσο θα μειωθουν οι καρκινοι οταν κοπει το καπνισμα, αρα λιγοτεροι καρκινοπαθεις ασθενεις αρα περισσοτερα εσοδα;

Ειδες, στο καλυψα το ελλειμα!
Αντε τωρα να σβησεις το τσιγαρακι σου αλλιως σ'αλλη παραλια. Ειδικα για καπνιστες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ.....ΟΧΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ....ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ...ΑΠΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ...ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΒΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΡΕ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΟΜΠΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΝΑ ΚΛΑΝΩ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ .ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΕΙΣ ΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ????? ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΑΝΕΧΤΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΟΜΠΙ.!!!!! ΑΝΤΕ ΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ''ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ'' ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΟΣΟΝΟΥΠΟ , ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ (ΠΑΛΙ) , ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ , ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. PEACE ΑΔΕΡΦΙΑ , PEACE

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως είμαι και οικονομολόγος και καπνίστρια... Όντως το να απαγορέψεις το κάπνισμα από όλους τους καπνιστές δεν είναι και η σοφότερη οικονομικά κίνηση. Να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι η δωρεάν υγεία που προσφέρει το κράτος δεν είναι και τόσο δωρεάν εκτός αν κάποιος δεν πληρώνει ή δεν έχει καταλάβει γιατί πληρώνει φόρους! Επίσης με δεδομένο ότι πάνω από τα 2/3 της τιμής του καπνού καταλήγουν στο κράτος, νομίζω ότι ο καπνιστής έχει ήδη πληρώσει το ποσό που του αντιστοιχεί για να λάβει περίθαλψη στην περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτεί λόγω τσιγάρου...
Όσο για τον αντικαπνιστικό νόμο, αυτό καθ 'αυτό, χωρίς τις όποιες οικονομικές συνέπειες, επιτρέψτε μου να πω δυο - τρία πραγματάκια.
Πριν από κάποια χρόνια είχε βγει ένας νόμος πάλι περί καπνίσματος, που όριζε πώς κάθε μαγαζί έπρεπε να έχει διαμορφωμένους χώρους καπνιστών και μη καπνιστών. Εκείνη την περίοδο βρισκόμουν στην Κρήτη. Μία μέρα περνάγαμε από ένα χωριό και σταματήσαμε σ' ένα από αυτά τα μαγαζάκια που περιγράφηκαν παραπάνω. Από περιέργεια, και λίγο για πλάκα είναι η αλήθεια, ρωτήσαμε τον καφετζή αν έχει χώρο μη καπνιστών. "Φυσικά", μας απάντησε. "Τώρα το καλοκαίρι μέσα και το χειμώνα θα τους βγάλω έξω!!!!" Ο μη καπνιστής που διαβάζει, θα το χαρακτηρίσει ρατσιστικό κι εγώ θα συμφωνήσω. Γιατί αυτό είναι και το αντίθετο δεν είναι; (Να θυμίσω ότι ο παραπάνω νόμος εφαρμόστηκε από ελάχιστα έως καθόλου.)
Δέχομαι και υπερασπίζομαι το δικαίωμα του μη καπνιστή να μην εισπνέει τον καπνό μου. Υπερασπίζομαι όμως και το δικό μου δικαίωμα ενάντια στην πνευμονία. Την οποία πνευμονία και θα πάθω στην προσπάθεια μου να καταναλώσω το προϊόν που αγόρασα ΝΟΜΙΜΑ! Δεν είναι λίγο παράλογο να μπορείς να αγοράσεις, δηλαδή να πληρώσεις, κάτι νόμιμα και να είναι παράνομη η κατανάλωση του;
Εν κατακλείδι, εγώ δε θα κόψω το κάπνισμα επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι με την απαγόρευση του θα γίνουμε Ευρώπη. (Στο σχολικό συγκρότημα -Δημοτικό και Νηπιαγωγείο- απέναντι απ 'το σπίτι μου, στο κέντρο της Αθήνας τα παιδιά του Νηπιαγωγείου κάνουν μάθημα σε λυόμενα, με προαύλιο ανισόπεδο που επαρκεί μόλις για τα 2/3 του συνόλου των μαθητών. Για ποια Ευρώπη μου μιλάς; )Εάν όμως κάποιος επιτέλους βρει ένα νομοθετικό πλαίσιο που να μας εξυπηρετεί ΟΛΟΥΣ, πολύ ευχαρίστως να το δεχτώ...

Miss_Dorothy είπε...

Για να γινουμε καποια μερα Ευρωπη, με τα δικα μου στανταρ, αφου δεν μπορουμε να κανουμε αλματα οπως αλλες χωρες, ας κανουμε μικρα βηματα τη φορα.

Αυτη η ηλιθια αρνηση σε ολα οχι δεν θα μας οδηγησει μπροστα αλλα σταδιακα θα μας γυρισει προς τα πισω. Και δεν εχουμε αλλα περιθωρια, αν δεν ηταν λογοι οικονομικης ισσοροπιας στην Ευρωζωνη, με χαρα θα μας πετουσαν εξω. Οχι γιατι ειναι καλυτεροι μας αλλα γιατι προσπαθουν να γινουν τη στιγμη που πρεπει να διαπραγματευομαστε για το αυτονοητο, τα καπνισμα βλαπτει και πρεπει να επιτρεπεται μονο σε ειδικους χωρους.

Ποσο δυσκολα πρεπει να τα κανουμε ολα δλδ; Εχω βαρεθει τοση γκρινια για τα παντα!

Ανώνυμος είπε...

ας δωσει καποιος τα στοιχεια με τι ποσοστοκαρκινου οφειλεται στο τσιγαρο?και ποιο ειναι απο το ποτο και στα υπολοιπα μερη του σωματος ασχετα απο το καπνισμα!ας δωσουν επισης τι ποσοστο ανθρωπων πεθαινουν καθε χρονο απο το καπνισμα και τι ποσοστο απο τα τροχαια! να καταργησουμε και τα αυτοκινητα!για το οικονομολογικο σκελος,ας εφαρμοαστει ο νομος για τις μιζες στα νοσοκομεια και μετα εδω ειμαστε!θα μπορουσα να πω περισσοτερα αλλα κατι τελευταιο.το τραγελαφικο του γιωργακη ειναι οτι πριν 4-5 χρονια μιλουσε για αποποινικοποιηση της καναβης και τωρα απαγορευει το τσιγαρο!βεβαια το αρθρο δεν λεει ολη την αληθεια!γιατι οπως ειπε και ο γιωργακης,λεφτα υπαρχουν!!!!!!!!οποτε δεν θα μας λειψουν απο το τσιγαρο!

Miss_Dorothy είπε...

Τα αυτοκινητα ρυπαινουν φοβερα την ατμοσφαιρα με το καυσαεριο, ας σταματησουμε να τα χρησιμοποιουμε. Τα αεροπλανα ρυπαινουν ακομα χειροτερα την ατμοσφαιρα, ας τα σταματησουμε κι αυτα. Μαλιστα σκεφτομαι πως θα ηταν καλυτερα να κυκλοφορουμε μονο με γαιδουρια, κι αφου θα ειμαστε σε ενα καθαρο περιβαλλον, εχοντας μειωσει τους θανατους απο αυτοκινητιστικα και λοιπες ασθενειες που προκαλουνται απο τη μολυνση του περιβαλλοντος, ε ας εχουμε ενα τσιγαρο να μας αρρωσταινει βρε αδερφε! Ειναι απολυτα εφικτο νομιζω να εφαρμοστει αυτο το επιχειρημα γιατι ειναι το ιδιο το να χρησιμοποιω αεροπλανο με το να καπνιζω, αναγκαια και τα δυο!!

Τα γαιδουρια δεν θα ειναι τετραποδα, μην τα ξεκουναμε τωρα απο τα χωρια. 2ποδα θα ειναι και μαλιστα θα μπορουν και να φουμαρουν εν ωρα υπηρεσιας. Αφου εξαλειψαμε τα αλλα μεσα μεταφορας που βλαπτουν περισσοτερο απο το τσιγαρο, ε καποιος πρεπει να μας κουβαλαει..!

Ηταν το τελευταιο μου ποστ στο θεμα. Αν συνεχισω, θα καταντησω να αναψω τσιγαρο με οσα διαβαζω! Και ειναι κριμα να αρχισω καπνισμα τωρα που θα απαγορευτει!

REDVODKA είπε...

Αααχχ τι καλά...

Τώρα θα κάνω παιχνίδι μόνη μου. Για να μην υπάρχει αμφιβολία, εγώ έχω γράψει και το αρχικό τόπικ!! Απλώς τόστειλα με email και δεν έβαλα την υπογραφή μου.

Επί του θέματος τώρα και αφού η Miss Dorothy δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξαναγράψει επ' αυτού.

Η Κοντολίζα Ξυνογιαννακοπούλου, ως αναμενόταν, αφού κατέθεσε τον νόμο, οπότε ικανοποιηθηκαν οι νερόβραστοι Ευρωπαίοι, πήρε τις μανίες της και άφησε το γήπεδο στον μανιώδη καπνιστή Λοβέρδο που φυσικά θα επιμεληθεί της τήρησης του νόμου, απολαμβάνοντας το υπέροχο άρωμα των Rothmans Royals 120, που θα σιγοκαίνε στο μεγαλοπρεπέστατο μπλε μουράνο σταχτοδοχείο του!..

Επί τη ευκαιρία υπουργάκο μου, μήπως θα ήταν καιρός να καταργηθούν επιτέλους όλα αυτά τα αντιαισθητικά πλαίσια πάνω στα πακέτα που μας χαλάν την διάθεση και βιάζουν την αισθητική μας; Τι νόημα έχουν άλλωστε; Πακέττο αγοράζουν οι καπνιστές οι οποίοι ξέρουν τις συνέπειες του καπνίσματος και επιλέγουν να τις υποστούν! Δεν αγοράζει κανένας κατά λάθος! Οχι τίποτ' άλλο αλλά υπάρχουν ωραιότατα πακέτα, όπως τα JPS τα Sobranies ή τα Cartier που είναι έργα τέχνης και αυτά τα κηδειόσημα καταστρεφουν την αισθητική τους!

Αντε αντικαπνιστάκια... την ρουφήξατε!! εσείς εκεί τώρα στο 11142 να ρουφιανεύετε! Να ξέρετε όμως ότι από τους 50 υπαλλήλους που υοδέχονται τις καταγγελίες σας, οι 30 καπνίζουν την ώρα που σας ακούνε να βγάζετε την χολή σας!!

Εδώ οι καλοί ρουφιάνοι!!

Ανώνυμος είπε...

προς μις ντοροθυ. ΠΟΤΕ δεν εχει αποδειχθει ιατρικα και επιστημονικα οτι το καπνισμα προκαλει καρκινο.

Ανώνυμος είπε...

Έχει αποδειχτεί απιστημονικά ότι από τους καρκινοπαθείς πάνω από τους μισούς είναι λη υπήρξαν καπνιστές για πάνω από δεκαπέντε συνεχόμενα έτη.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι όπως εγώ, που κλάνω βρωμερά και δεν αντέχει να κάτσει δίπλα μου άνθρωπος όταν την αμολήσω, δεν κλάνω δίπλα σε κόσμο, έτσι και όποιος θέλει να καπνίζει μπορεί να μη το κάνει δίπλα σε κόσμο.

Να υπάρξουν στα μαγαζιά υποχρεωτικά δύο χώροι, ένσς καπνιστών και ένας μη καπνιστών, και σε μικρότερα μαγαζιά που δε τηρούν τις απαιτούμενες διαστάσεις να κρεμάσουν πινακίδα απ΄ έξω που να λέει αν επιτρεπεται ή όχι το κάπνισμα μέσα, ώστε όσοι μπαίνουν να ξέρουν που μπαίνουν.

Όπως εγώ δεν είμαι καπνιστής, και σέβομαι όσους δε ρίχνουν το καπνό μέσα στη μούρη μου, έτσι και οι καπνιστές οφείλουν να σεβαστούν τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς να πρέπει να τους ρίξει γ@μοσταυρίδια πρώτα.

Υ.Γ. Το υποτίθεται οικονομικό σχόλιο είναι για γέλια. Ή σφαλιάρες, ανάλογα ποιος το διαβάσει. Δηλαδή οι Ευρωπαϊκές χώρες που απαγορεύεται το κάπνισμα έχουν μεγαλύτερο έλλειμα από μας ή βαρύτερη φορολογία; Γιατί γυροφέρνω συχνά στην Ευρώπη και δε βλέπω τα δικά μας οικονομικά αίσχη...

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοι φιλοι να σας θυμισω οτι ο Ι. Καποδίστριας
απαγορευσε την πωληση της πατατας οταν την εφερε στην Ελλαδα βάζοντας φρουρους να την φυλανε χαλαρα ωστε στη συνεχεια να την κλεψουν διοτι ως γνωστον το απαγορευμενο ειναι πιο γλυκο κλπ κλπ.
Να δειτε που στο τελος η καταναλωση τσιγαρου θα αυξηθει επειδη "απαγορευεται το καπνισμα".
Επισης, για οσους δεν το γνωριζουν, στις προηγμενες δυτικες χωρες οι καπνιζοντες θεωρουνται πολιτες οχι β η γ αλλα ωμεγα κατηγοριας.
ΟΣΟΙ καπνιζετε ΚΑΠΝΙΣΤΕ ελευθερα αλλα μακρια απο τους μη καπνιζοντες.
Η μανα μου 78 ετων πασχει απο χρονια αποφρακτικη πνευμονοπαθεια, απο τα 55 της, ζει με συσκευη παροχης οξυγονου, ΔΕΝ καπνισε ποτε της ουτε ενα τσιγαρο αλλα εργαζοτανε σ ενα γραφειο που καπνιζαν ολοι οι αλλοι.Και ερωτω εσενα κυριε καπνστα και εσενα κυρια μου καπνιστρια :τι χρωστω εγω, η μανα μου και οι υπολοιποι να τραβαμε αυτο το βασανο?

Ανώνυμος είπε...

Με έπιασαν τα κλάματα και εταράχθην σφόδρα από τον πόνο των μη καπνιστών !
Δεν είμαι καπνιστής αλλά θα υποστηρίζω το δικαίωμα των καπνιστών να καπνίζουν.
Τι ωραία εγωϊστικά που μας τα λένε οι αντικαπνίστριες...
Γιατί περί αυτού πρόκειται, αντικαπνίστριες υπάρχουν όχι αντικαπνιστές.
Η πολύ τηλεόραση αντικαπνιστορουφιάνες βλάπτει!
Αφήστε τον κόσμο να κάνει ότι θέλει και άντε κάντε καμιά δουλειά για να 'σκοτώσετε' τον χρόνο σας που σας περισσεύει...
Το σωστότερο είναι φως φανάρι !
Να υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν τα μαγαζιά καπνιστών η μη.
Δεν σας 'πονήρεψε' καθόλου η εντελώς απαγόρευση;
Δεν σκεφτήκατε ότι δεν 'στέκει' λογικά αυτή η απόφαση;
Δεν βλέπετε ότι ενεργήσανε πάλι εκ του πονηρού οι νταβάδες της κυβέρνησης;
Όχι δεν το βλέπετε!
Και χλευάζετε αυτόν που έγραψε τα παραπάνω και προσπάθησε να σας ανοίξει τα μάτια !
Κοιμάστε τον ύπνο το βαθύ!
Σας αξίζουν αυτά που σας κάνουν οι κουμαντατόρηδες.
Το ευχαριστιέστε !
Βρε άντε ου!
ΟΥ !

Ανώνυμος είπε...

Αόματος!

Ανώνυμος είπε...

Απλά είναι τα πράγματα , δημιόυργια χώρων μέσα σε ένα κατάστημα για καπνιστές και μη καπνιστές ή διαχωρισμός καταστημάτων. Οσο για αυτα που ακούω για τους παθητικούς καπνιστές, ας μετρήσει κάποιος τον αέρα μέσα σε μια καφετέρια ενώ καπνίζουν όλοι και ας πάει μετά σε ένα κεντρικό δρόμο της Αθήνας να κάνει το ίδιο. δεν κοιτάνε το καυσαέριο από τα αυτοκίνητα και τα εργοστάσια, ο καπνός τους φταίει. Οπως λέει και ο Πανουσης " δεν φταίει το εργόστασιο με τα απόβλητα και την καταστροφή του περιβάλλοντος εσύ μαλάκα άνθρωπε φταις που αφήνεις το λαμπάκι της τηλεόρασης ανοιχτο"!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν ρωτήστε ένα μαγαζάτορα αν θέλει ΜΗ καπνιστές. Φίλε αντικαπνιστή καλά κάνεις και κράτα την υγεία σου. Το μαγαζί είναι δικό μου, εγώ παίζω το κεφάλι μου και στο φινάλε δεν σου ζήτησα να έρθεις. 52% μείωση του τζίρου μου είναι πολλά τα λεφτά για να έχεις εσύ "καθαό αέρα".

Εσύ που κλάνεις, δεν αγοράζεις την κλανιά. Μην το λες συνέχεια. Τα τσιγάρα τα αγοράζουμε και φορολογούμαστε γι αυτά. Και θα κλασουμε κι όλας μετά.

Η καραμέλα με την ΕΥΡΩΠΗ δεν ισχύει παντού και δεν είστε ενημερωμένοι. Βέλγιο υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών και μη. Ισπανία δώσανε παράταση 2 χρόνια. Οσο και για κεντρική ευρώπη υπάρχει ειδικός χώρος ΜΕΣΑ στα καταστήματα.

Σέβομαι αυτούς που δεν καπνίζουν και προσωπικά δεν καπνίζω ποτέ σε παιδιά ή ηλικιωμένους. ΔΕΝ βγαίνω για φαγητό έξω γιατί ξέρω ότι ενοχλώ. Ας αφήσουν τα καταστήατα να αποφασίσουν ΠΟΙΟΙ δέχονται νκαπνιστές και ποιοι όχι. Ετσι για να έχουμε όλοι ένα μέρος. Τώρα αν κάποιος απο την παρέα δεν καπνίζει ή κάποιος καπνίζει σε παρέα μη καπνιστών...μεγάλα παιδιά είμαστε ας αποφασίσουμε.

Στα καφέ πάντως κύριε δεν πειράζω ούτε την γρια με το οξυγόνο ουτε το παιδί. Ας μην πας με το παιδάκι στα καφέ.

Τέλος εσένα ΜΗ καπνιστή με σε δώ με τη τζιπαρα να κυκλοφορείς στο δρόμο. Είναι σχιζοφρένεια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ , ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΙ ΦΑΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΗΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ...(Α ΡΕ ΒΕΓΓΟ ,ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΙ...)
ΑΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΗ, ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΩΘΕΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ.

ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΘΗΧΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕς ΤΟΥ FORΟUM,
ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΗΣ,ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.
ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙς ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ?
Ε ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑΤΙ?
ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ/ΣΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ , ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ/ΕΣΥ ΜΕΤΑ? ΑΝ ΤΗΝ ΧΑΣΩ/ΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΙ ΘΑ ΠΩ/ΠΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ/ΣΟΥ?
ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ???
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΟ ΓΕΛΕΙΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ????
ΚΑΙ ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΣΤΟ ΦΕΡΩ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

ΠΩς ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΝ ΟΔΗΓΕΙς ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ , ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΝΑΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ 150 ΚΜ?
ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΙΝΕΙ...
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ 150 (ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΙ)
ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ??
ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, Ε?

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΓΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ,
ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.
AND STAY METAL (ΑΣΧΕΤΟ!)

Pavlos είπε...

Eimai kapnisths, kai de skopevw na to kopsw. Alla les vlakeies. Kaneis den einai ypoxreomenos na anapneei ta ntoumania mou, kai to kapnisma se kleistous xorous prepei na apagorevetai. Yparxoun omws kai lyseis:
Sthn Ollandia p.x.
an den exeis ypallhlous (paradeigma to 80% twn kafeneiwn pou anafereis, pou doulevoun oikogeneiaka) mporeis na epitrepeis to kapnisma sto magazi sou, afou opoiosdhpote mpei, to kanei apo epilogh. Otan omws olla ta kafeneia enws xoriou einai etsi, o mh kapnisths o filos mou prepei na mavrisoun ta pnevmonia tou gia na doume mazi mpala?
Telos, h sysxethsh "Akapnos" - "Styl flore" deixnei to epipedo ths paideias tou mesou Ellhna, kai giati eimaste sxedon oloi kapnistes.

Ανώνυμος είπε...

na epilegei o epixirimatias ti na einai i epixirisi tou kai meta sa milisei o antagonismos. alla kai ekei eimai sigouros oi antikapnistes tha pigenoun sta magazia kapnizonton etsi apla gia na spane arxidia. i kano lathos

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή δεν μου φτάνει το άγχος που έχω για τη δουλειά μου,για την οικογένειά μου,για το τι θα γίνει αύριο σε αυτή εδω την χώρα,πρέπει να στρεσαριστώ,να καταπιεστώ και για το τσιγάρο,γιατι εσείς θέλετε να μοιάσετε στους νερόβραστους βορειοευρωπαίους που μας ρίχνουν σφαλιαρονόμους ολο το χρόνο,και το καλοκαίρι έρχονται για διακοπές και δεν ξέρουμε από που να τους μαζέψουμε.Δεν θέλω να είμαι τέτοιος ευρωπαίος ρε,ούτε ασιάτης, ούτε αμερικάνος με ψυχολογικά προβλήματα.Γιατί αν το κόψω θα το ρίξω στα ηρεμιστικά.Είμαι και θα μείνω Έλληνας σε πείσμα των καιρών και κανένας δεν θα επιτρέψω να παίξει με τα νεύρα μου ή να μου κάνει πλύση εγκεφάλου.Τα ψητά στο κάρβουνο πως τα περιδρομιάζετε όλοι ευρωπαιοκουλτουριάρηδες?Κάρβουνο ίσον Καρκίνος!Και μη μου πείτε οτι δεν το έχετε ακούσει....!Ας ανάψω και ένα τσιγάρο τώρα γιατι συγχίστηκα....

Δημοσίευση σχολίου