-->

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Killing sizes..

Είναι μικρά, πολύ μικρά, και υπο άλλες συνθηκες θα περνούσαν απαρατήρητα. Απόψε όμως εχω λίστα που.. σκοτώνει! Because, size DOES matter some times...


Τα ζώα αυτά είναι κυρίως έντομα που είναι σίγουρα μικρά , αλλά είναι επίσης και εξαιρετικά επικίνδυνα. Έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν πολύ πόνο και για αυτό πρέπει να παρακαλάς να μην έρθεις σε επαφή μαζι τους, αν δεν θέλεις να έχεις μια αξέχαστη εμπειρία, αν ζήσεις να τη θυμάσαι!

1. Το ψάρι Candiru
Αυτό το ψάρι ζει στον Αμαζόνιο και σκοτώνει το θύμα του κυριολεκτικά κολυμπώντας μέσα στο σώμα του. Τα ψάρια συνήθως εισχωρούν στην ουροδόχο κύστη (αουτς!) και είναι δύσκολο να το βγάλεις απο το σώμα , διότι ξεδιπλώνει τα πτερύγια του ώστε να μοιάζουν με ομπρελα. Το θύμα αιμορραγεί τελικά μέχρι θάνατου και με προφανή πόνο. Πρόκειται για μικροσκοπικά, γλοιώδη και πολύ επικίνδυνα ψαράκια , να το θέσουμε ευγενικά!

2. Τσιμπούρια
Ειναι μικρά, διόλου χαριτωμένα και γεμάτα ασθένειες, αυτό είναι που τα καθιστά τόσο επικίνδυνα . Επιβιώνουν με το αίμα των άλλων πλασμάτων ενώ τα ίδια παραμένουν προσαρτημένα στο σώμα μέχρι να βαρεθούν . Είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν πλήρως απο το σώμα. Συνήθως ένα μέρος τους παραμενει πίσω και συχνά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή λοίμωξη . Μεταδίδουν ασθένειες όπως ο Πυρετός του Κολοράντο, ασθένεια του Lyme και Τουλαρεμία. How cute!

3. H Ταραντούλα Hwak

Αυτά τα όμορφα κατά τα άλλα έντομα τρέφονται με ταραντούλες και το τσίμπμα τους λέγεται ότι είναι η πιο οδυνηρή εμπειρία που θα ζήσετε ποτέ (φτου φτου μακρυά!). Ο πόνος είναι τόσο σοβαρός που μουδιάζει τις αισθήσεις και αποτρέπει το θύμα από το να κινηθεί ,να τρέξει, αλλά του επιτρέπει να ουρλιάζει αμείλικτα!Interesting....!

4. Μύγα Tsetse
(Το έλεγα τόσο καιρό σαν έκφραση αλλα ποτέ δεν είχα δει πως εινα τοσο glam μύγα!). Αυτή η μύγα είναι γηγενής στην Αφρική και επιβιώνει απο το αίμα που ρουφάει από τα σπονδυλωτά ζώα. Είναι η κύρια αιτία της ασθένεις του Ύπνου και του Nagana σε ανθρώπους και βοοειδή , αντίστοιχα . Αυτοί που υποφέρουν από την ασθένεια του ύπνου διαμαρτύρονται για υψηλό πυρετό , πονοκεφάλους και φλεγμονώδη εξανθήματα πίσω από το λαιμό τους . Αν αφεθεί ανεξέλεγκτο , μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

5. Αφρικανικές μέλισσες

Οι μέλισσες αυτές συγγενεύουν με τις βασσιλικές μέλισσες της Τανζανίας που είναι γηγενείς στην Βραζιλία. Είναι επικίνδυνες , διότι είναι εξαιρετικά αμυντικες και τείνουν να συρρέουν για ώρες χωρίς να κουράζονται . Εάν κάποιος πλησιάσει την κυψέλη , θα τον κυνηγήσουν όσο μακριά κι αν πάει, κοινως δεν γλυτώνεις με τίποτα!

6. Θάνατος- Κυνηγός
Ο Θάνατος - Κυνηγός ανήκει στην οικογένεια των σκορπιών και είναι επικίνδυνος γιατί το δηλητήριο του είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες . Η ειρωνεία είναι ότι το δηλητήριο έχει επίσης τη δυνατότητα να αφαιρέσει έναν όγκο από τον εγκέφαλο και να καταπολέμησει τον διαβήτη στον άνθρωπο .

7. Η Μαύρη Χήρα
Το δηλητήριο αυτής της αράχνης θα μπορούσε να σκοτώσει έναν άνθρωπο σχεδόν αμέσως , καθώς δεν είναι μόνο αποτελεσματικό , αλλά εκκρίνεται και σε μεγάλες ποσότητες . Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα και είναι γνωστό ότι δαγκώνουν το κεφάλι του αρσενικού οταν το τελετουργικό του ζευγαρώματος έχει τελειώσει.

8. Μυρμήγκια στρατιώτες

Χωριστά αυτά τα μυρμήγκια δεν είναι επικίνδυνα , αλλά όταν βρίσκονται σε σμήνη αλλάζει το θέμα! Είναι γηγενή στην Ασία και την Αφρική και χτίζουν πολλές μυρμηγκοφωλιές καθώς ταξιδεύουν . Είναι επικίνδυνα γιατί εισέρχονται στους πνεύμονες του ανθρώπου και του προκαλούν ασφυξία που οδηγεί σε θάνατο . Θα μπουν στο σπίτι σας εάν έχετε αφήσει τα τρόφιμα ακάλυπτα για μεγάλες χρονικές περιόδους.

9.Το μυρμήγκι Σφαίρα (κι όχι γιατι τρέχει γρήγορα!)

Ακόμα κι αν ζήσει κάποιος για να πει την ιστορία του μετά από ενα τσίμπημα από το μυρμήγκι σφαίρα , είναι μια εμπειρία που σίγουρα δεν θα ξεχάσετε ποτέ . Ο πόνος είναι βασανιστικός και διαρκεί για 24 ώρες . Υπάρχουν ορισμένες τελετές σε κάποια μέρη του κόσμου όπου τα νεαρά αγόρια πρέπει να κρατήσουν τα χέρια μεσα στα γάντια που είναι γεμάτα με μυρμήγκια bullet, σηματοδοτώντας την είσοδό τους στην ενήλικη ζωή.

10. Τα κουνούπια Anopheles

Αυτό το ζώο είναι σίγουρα το πιο μικροσκοπικό επικίνδυνο ζώο στη γη αφού μεταδίδει την ελονοσία . Η νόσος αυτή οδηγεί σε περίπου 3 εκατομμύρια θανάτους σε ετήσια βάση . Αυτά τα κουνούπια μεταδίδουν επίσης ασθένειες όπως ο κίτρινος πυρετός και ο δάγγειος πυρετός

Με έβαλε σε στοχασμούς αυτό το θέμα αλλά θα παραμείνω καλός άνθρωπος και θα καταπνίξω οποιαδήποτε παρόρμηση να στείλω ορισμένους δίπλα σε μια φωλιά αφρικανικών μελισσών για παράδειγμα ή να κολυμπήσουν με τα ψαράκια Candiru, ειδικά αν έχουν περίεργες σεξουαλικές ορέξεις.. Θα συγκρατηθώ και θα προσπεράσω γιατί έρχονται και Αγιες μέρες και θέλω και φέτος ο Αγιος Βασίλης να μου φέρει το δώρο μου γιατί ήμουν καλό παιδί και αντιστάθηκα!

Απο τις extreme thoughts to extreme disinterest
Miss (Xmas are coming soon) Dorothy

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου