-->

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Στα 21 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου


Σε 21 συνολικά άτομα έχει διαγνωστεί μέχρι σήμερα ο ιός του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό τουΔυτικού Νείλου του ΚΕΕΛΠΝΟ περιλαμβάνει τα περιστατικά με εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας ή και μηνιγγίτιδας τα οποία διαγνώστηκαν εργαστηριακά έως και την προηγούμενη ημέρα.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να νοσηλεύονται εννέα άτομα, στην πλειονότητά τους υπερήλικες.

Στο νοσοκομείο Βέροιας νοσηλεύονται άλλοι εννέα με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας από τα οποία, ένας 86χρονος είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ταυτοποιηθεί σε κανέναν από τους νοσηλευόμενους ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Επίσης, μια 70χρονη από τη Νάουσα νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα στην εντατική μονάδα του Θεαγενείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Ιογενής εγκεφαλίτιδα έχει διαγνωσθεί, τέλος, σε έναν 60χρονο, από την περιοχή Ομολίου Λάρισας, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου