-->

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Βουτια" ελικοπτερου,της Π.Α λογω μηχανικης βλαβης

Κατάσταση υψηλού κινδύνου εξελίχθηκε λίγα λεπτά μετά τις 09.00 το πρωί για ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, "κράτησε" ο κινητήρας και το ελικόπτερο πήρε "βουτιά" για το πέλαγος μέχρις... ότου να καταφέρει ο κυβερνήτης του να ανακτήσει τον έλεγχο λίγα λεπτά πριν συντριβεί.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 09.07 από την Σαντορίνη. Στις 09.24 κτύπησε κόκκινο το λαμπάκι του master caution και άρισε να κινείται ανεξέλεγκτα. Για καλή τύχη του πιλότου (ο οποίος έτσι ή αλλιώς έδειξε εξαιρετική ικανότητα και ανακλαστικά) ένα μίλι από την Ανάφη υπήρχε μία επίπεδη ξέρα έκτασης λίγων τετραγωνικών μέτρων (!), όπου και κατάφερε με αυτοπεριστροφή να το προσγειώση.
Το ελικόπτερο άγγιξε το έδαφος και αμέσως οι χιεριστές του πετάχθηκαν έξω και κατάφεραν να προσδέσουν τους έλικες αφού υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους που φυσούν στην περιοχή. Έσπευσε και ελικόπτερο AS-331 Super Puma, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να πιστοποιήσει ότι το πλήρωμα ήταν καλά στην υγεία του και το ελικόπτερο είχε διασωθεί.Τώρα πλέουν προς την περιοχή πλωτά μέσα, αλλά στο μεταξύ τα τρία άτομα του πληρώματος έχουν περισυλλεγεί.

defencenet.gr




Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου