-->

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ «Τουρκία και πάλι Τουρκία για διακοπές!»

Έλληνα μου ... εντάξει ...διάλεξες την Κωνσταντινούπολη να κάνεις διακοπές! Και ήταν και πολυ φθηνά όπως ισχυρίζεσαι. Σε πιστεύουμε αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί σίγουρα δεν είσαι επιχειρηματίας για να βγάζεις αβίαστα τέτοια συμπεράσματα!
Έχεις ακούσει ποτέ για το κόστος λειτουργίας μιάς επιχείρησης? Μήπως ξέρεις πόσο μισθό παίρνει ένας έλληνας ή αλλοδαπός εργαζόμενος στην Ελλάδα και πόσο στην Τουρκία?
Στην Τουρκία λοιπόν ένας μισθός σερβιτόρου ή άλλης ειδικότητας είναι το 1/6 ή στην καλύτερη περίπτωση το 1/5 ενός αντίστοιχου στην χώρα μας. Η ασφάλιση έχει την ίδια αντιστοιχία!
Μήπως έχεις ακούσει ότι εδώ στην Ελλάδα οι τιμές των ειδών ειναι ακριβότερες από τις ισχύουσες τιμές της υπόλοιπης Ευρώπης? Τα ίδια ισχύουν δυστυχώς και στην χονδρική που αγοράζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα!
Μήπως έχεις ακούσει για...

τις ανακαινήσεις των επιχειρήσεων, των καταλλυμάτων, των καταστημάτων εν γένει, δηλαδή το κόστος συντήρησης των επιχειρήσεων προκειμένου εσύ σαν τουρίστας ή σαν καταναλωτής να απολαμβάνεις σε ωραίο περιβάλλον τον καφέ σου,τις αγορές σου και σε "φρέσκα" καταλλύματα τις διακοπές σου?
Μήπως έχεις ακούσει για τα ενοίκια των επιχειρήσεων? Μήπως για τα υπόλοιιπα έξοδα όπως ΔΕΗ,ΟΤΕ, δημοτικα τελη? Μήπως για το ΦΠΑ που είναι το 1/4 της αξίας του είδους ή το 1/10 και βάλε σε άλλες υπηρεσίες? Να μην ανοίξουμε θέμα φορολογίας...ας το αφήσουμε καλύτερα!
Μήπως η Κωνσταντινούπολη έχει τουρισμό 12 μήνες το χρόνο κάτι εκατομμύρια δηλαδή ενώ τα νησιά στην Ελλάδα έχουν με το ζόρι 1 1/2 μήνα πληρότητα? την κίνηση της Κωνσταντινούπολης σε ημερήσια βάση?
Δηλαδή, 2 τσάι και 2 γλυκά είναι φθηνά 5 ευρώ στην Τουρκία? Και το ξενοδοχείο με 69 ευρώ το θεωρείς φθηνό? τι σπα και χαμαμ έκανες? στο σπα δηλαδή πόσες φορές σου έκαναν μασάζ την ημέρα και πόσες φορές περιποίηση προσώπου δωρεάν κ.α....μήπως ρώτησες τον μηνιαίο μισθό των ανθρώπων που σε υπηρέτησαν? Μήπως τολειτουργικό κόστος ήταν και εδώ στη χώρα μας τόσο χαμηλό και βρίσκαμε εργαζόμενους να γνωρίζουν μασαζ και σχετικά και βέβαια να τους πληρώναμε όσο στην τουρκία, έναν σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου θα ειχαμε να σε περιποιείται όλη μέρα...και μÏ! �άτλερ θα σου είχαμε....
Μήπως συγκρίνεις ανόμοια πράγματα?
Και γιατί είναι κάφρος ο συμπατριώτης σου...επειδή έριξε τα ωραία του εκκατομύρια προκειμένου να βοηθήσει την οικονομική αλυσίδα αυτής της χώρας που τυχαίνει να είναι και πατρίδα σου?
Άν από την άλλη έχεις κάνει λάθος επιλογές στις διακοπές σου στην Ελλάδα δεν σου φταίνε οι καλοί και ευσυνήδητοι επαγγελματίες...ή αν πήγες κάπου και δεν βρήκες αυτά που σου υποσχέθηκαν, ας έκανες καταγγελία για να αλλάξεις αυτόν τον τόπο και να τον βελτειώσεις.

Όμως πες μας τι δουλειά κάνεις για να κρίνουμε και εμείς...εάν συμφέρεις!!!
Εσύ πληρώνεσαι όσο πληρώνονται στην τουρκία ή στην Ελλάδα? Εάν είσαι ελέυθερος επαγγελματίας οι αμοιβές σου είναι εναρμονισμένες με την τιμαριθμική πολιτική στην ελλάδα ή στην τουρκία?
Και τέλος Έλληνα μου καλέ....που με σοφία έπραξες και πήγες τις διακοπές σου στο εξωτερικό και άφησες τα ωραία σου λεφτάκια εκεί....ένα θα σου πω εσένα και όσων πήγαν διακοπές φέτος στο εξωτερικό για να βρούνε φθηνές τιμές...
Μην εφνιδιαστείς αν τον χειμώνα δεν έχεις δουλειά! Μην στεναχωρηθείς που ο αδελφός σου , η αδελφη σου, ο φίλος σου, η γυναίκα σου, ο πατέρας σου θα είναι άνεργοι!!! Μην παραπονεθείς που θα κλείσει το μαγαζί σου ή η επιχείρηση που δουλεύεις!!! Μην διαμαρτυρηθείς που θα σε καταληστέψουν αυτοί που δεν θα έχουνε να φάνε!!! Μην γκρινιάξεις που θα σου μειώσουν τον μισθό και δεν θα μπορείς ούτε στην Τουρκία να πας!!!...

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ...ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟΥ...
ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...
ΓΙΑΤΙ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ... ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ....
ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΕΞΥΠΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΠΙΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ.....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ!
ΕΥΓΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ !!!!!!

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Μοιραστείτε

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με καλυψε η προλαλησασα... δεν εχω να γραψω τιποτ'αλλο...
Βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας και μετα το καυχομαστε...
πηγαιντε στη τουρκια για διακοπες και ψωνιστε απο τα Lidl και μετα πηγαιντε να μαζεψτε τα κομματια σας... ανεγκεφαλοι αλλοι σας...

και οπως ειπωθηκε και πιο πριν
ΕΥΓΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ...

Δημοσίευση σχολίου