-->

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η επικαιρότητα στα γρήγορα


Ενα μικρό κοινωνικό σχολιασμό θα κάνω(as I am addicted to it!) και θα σας αφήσω στην ησυχία σας να απολαύσετε αρκετοί τα τελευταία μπάνια του Αυγούστου. Πως λοιπόν μας χαιρετά ο πιο καυτός μήνας του καλοκαιριού και τι θα μας φέρει ο Σεπτέμβριος;...


Σε 5 μέρες, λεει, θα εφαρμοστεί, λεει, ολοκληρωτική, λεει, απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα. Αμην , λεω, αλλά πολύ αμφιβάλω! Δεν φταίω εγώ που είμαι δύσπιστη αλλά ξέροντας τους ελληνες και την ξεροκεφαλιά τους (πολύ ευγενικά το θέτω) καθώς και το πρότερο παρελθόν τους, τείνω στο να το σκέφτομαι ως όνειρο θερινής νυχτός οτι θα φτάσει η στιγμή που θα μπορώ να βγαίνω στην ελλάδα και να μυρίζω τον καφέ στις καφετέριες, να αναπνέω στις ταβέρνες, να μην μυρίζω σαν σταχτοδοχείο γυρνώντας σπίτι μετά απο 2 ώρες σε ενα μπαράκι..

Θέε μου τι κόσμος ιδανικά πλασμένος. Συμφωνώ, για μένα που δεν καπνίζω είναι έτσι ο κόσμος. Αρκετά χρόνια όμως δεν υπέφερα; Ας υποφέρουν λίγο κι αυτοί που χρόνια με βασάνισαν. Οχι δεν ήταν και πολυ χριστιανικό αυτό που είπα. Το παίρνω πίσω. Δεν θέλω να υποφέρει κανείς. Θέλω απλά εσυ που καπνίζεις να σέβεσαι το δικό μου δικαίωμα και να μην το θεωρείς αυτονόητο πως επειδή ίσως είμαι μειοψηφία, πρεπει να με αγνοείς. Εγω θέλω μαγαζιά για όλους, να καλύπτουν τις ανάγκες όλων μας χωρίς καταπιέσεις και εξευτελισμούς. Κάνε επιτέλους ενα καλό στον εαυτό σου ρε Ελληνα, σταμάτα να συμπεριφέρεσαι σαν να εισαι ο εξυπνότερος του πλανήτη που έχεις τη μαγκιά να καπνίζεις στη στιγμή που άλλα έθνη, όπως οι Βρετανοί, αφου καθολικά απαγόρευσαν το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, σκέφτοναι να ζητήσουν να απογορεύεται απο το νόμο να καπνίζεις στο ίδιο σου το αμάξι αν μέσα υπάρχει παιδί. Φασισμός; Ετσι το βλέπεις; Θα αντιδράσεις γιατί κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα κάνεις στο ίδιο σου το αμάξι; Για δες αν έρχομαι απο τη γωνία. Φασισμός είναι να βάζεις το μωρό σου να καπνίζει το τσιγάρο σου (γιατί εισπνέοντας σε ενα τόσο μικρό χώρο χωρίς εξαερισμό είναι σαν καπνίζει όσο εσύ και δυστυχώς, ακόμα περισσότερο) σχεδόν απο τη στιγμή που γεννιέται. Κι αν εσύ μέσα στη μαγκιά σου δεν έχεις το μυαλό να το σκεφτείς, κι εγω δεν μπορώ να στο επιβάλλω, το μόνο που μου απομένει είναι ενας σκληρός νόμος.
Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συμφωνώ.

Αλλάζω θέμα.

Ανατρέχοντας βιαστικά στην ιντερνετική επικαιρότητα, διαπίστωσα πως ο θεσμός της βασιλείας, ακόμα αναστατώνει τον 'Έλληνα.. Και θετικά και αρνητικά. Υπήρξαν αρκετοί που χάρηκαν για τον γάμο του Νικόλαου στις Σπέτσες και ακόμα περισσότεροι που έσπευσαν (ω τι πρωτότυπο) να κράξουν, να χλευάσουν και γενικώς να κάνουν οτι ξέρουν καλύτερα, κακοπροαίρετη κριτική. Δυστυχώς ο Ελληνας κουβαλάει ακόμα φοβερά συμπλέγματα, αδικαιολόγητα πλεον τόσα χρόνια μετά. Δεν τον ενοχλεί η Βασιλισσα της Αγγλίας αλλά στο άκουσμα του Κωνσταντίνου γίνεται ταύρος στην αρένα.

Καλώς ή κακώς αυτοί οι άνθρωποι ήταν διορισμένοι Βασιλείς στην Ελλάδα. Εφυγαν, δεν ζούνε εις βάρος κανενός, δεν ενοχλούν με κανένα τρόπο και απλά έρχονται να κάνουν τις διακοπές τους ή να παντρευτούν, διαφημίζοντας την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία. Αν ερχόταν να παντρευτεί εδω ενας σταρ του Hollywood θα κάναμε κωλοτούμπες, γιατί λοιπόν τόση δυσαρέσκεια για τον Νικόλα που προτίμησε τις Σπέτσες και οχι ενα εκκλησάκι στο Κάπρι της Ιταλίας; Τι ζόρι τραβάνε επιτέλους κάποιοι άνθρωποι με όλους και με όλα; Και ποια είναι η ουσιαστική διαφορά σε θεσμικό επίπεδο της Ελισάβετ απο τον δικό μας Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Σχεδόν διακοσμητικό ρόλο έχουν και οι δυο,απλά ο ένας εκλέγεται για να υπάρχει και η άλλη κληρονομικά υπάρχει. Αρα μάλλον θα φταίει η κορώνα, αυτή ειναι το κόκκινο πανί. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τον κ.Παπούλια με στέμμα..Λες; pas male!


Πάμε στον Σεπτέμβριο.


Τι σας έλλειψε πολύ; Η μήπως να αντιστρέψω την ερώτηση, τι δεν σας έλλειψε καθόλου; Καλά θα προτείνω κάτι και σίγουρα πολλοί θα συμφωνήσετε. Ο θεσμός των μεσηριανών εκπομπών! Oh dear, αυτές οι ατέρμονες χωρίς νόημα συζητήσεις, οι στημένοι καυγάδες, οι δήθεν αντιπαλότητες μεταξύ των πρωταγωνιστών των αντίπαλων καναλιών, τα νούμερα, οι ξανθιές, η τηλεοπτική δεοντολογία, οι φήμες, οι μυνήσεις, το κουτσομπολιό, τα δήθεν αποκλειστικά θέματα.. ουφ, βάζω μια τελεία. Αλήθεια, είστε προετοιμασμένοι για ενα νέο γύρο τηλεοπτικής παράνοιας;

Δεν θέλω να σας χαλάσω τις διακοπές και να σας συγχύσω. Είναι που εγω φέτος δεν θα πάω και δεν έχω τι άλλο να κάνω απο το να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας και ο Θεος βοηθός. Αν σας εκνεύρισα, pls forgive me. I totally meant it!

From the far far away reality
Miss Dorothy

Μοιραστείτε

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο θέμα τσιγάρο...Έλεος πια

REDVODKA είπε...

κατ' α;ρχήν ο νόμος αρχίζει να ισχύει ουσιαστικά από τον Οκτώβριο (Τον Σεπτέμβριο θα γίνονται μόνο συστάσεις, πράγμα που για τους Ελληνες είναι αδιάφορο). Μέχρι τότε θάχει γίνει ο ανασχηματισμός, θάχει πάρει τον πούλο η Κοντολίζα και τα πράγματα θα ξανάρθουν στα ίσα τους. Μην ξεχνάμε οτι η φορολογία των τσιγάρων είναι βασικό προσδοκώμενο έσοδο.

Δευτερον, να θυμίσω ότι και το να περνάμε με κόκκινο απαγορεύεται, και το να παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο απαγορευέται, και το να πετάμε σκουπίδια και αποτσίγαρα από το παράθυρο απαγορεύεται, και η δυνατή μουσική μετά τις 11 απαγορεύεται, και το να μπαίνουνε στον δακτύλιο, όταν δεν είναι η μέρα μας απαγορεύεται, και το να βρίζουμε απαγορεύεται, και το να τα σπάμε στο γήπεδο ή στις πορείες απαγορεύεται, και το να οδηγούμε μεθυσμένοι απαγορεύεται, και το να κλεβουμε την Εφορία απαγορεύεται, και ...βάλτε να πάνε!

Και τι έγινε? Νοιάζεται κανένας για κάτι απ' αυτά? τα ελέγχει κανένας? τιμωρείται κανένας? Ούτε για το τσιγάρο θα γίνει τίποτε... Η όλη φάση εξυπηρετεί δυο σκοπούς: Αφενός να ρίξει στάχτη στα μάτια των τζιτζιφιόγκων Ευρωπαίων που τελευταία την έχουν δει εναντίον του τσιγάρου (ότι και καλά, να εμείς ψηφίζουμε νόμους) και αφετέρου να κονομάνε κανένα χαρτζηλικάκι οι πειναλέοι Δημοτικοί μπάτσοι των 700 Ευρώ που στην γύρα τους θα τσιμπάνε και καμμιά δεκαριά πενηντάρικα... Η νομίζετε ότι στου Ψυρή και στο Μπουρνάζι, στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω, στις εκατοντάδες καφετέριες και ταβέρνες, θα βγάινουν χειμώνα καιρό οι παρέες να φουμάρουν στον δρόμο, σαν τους ξενέρωτους Αμερικάνους? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?

Για σκεφτείτε δε και το άλλο. Γιατι εξαιρούνται τα μπουζούκια από τον Νόμο? Μέχρι λέει να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα!!! Δηλαδή τι προσαρμογή χρειάζεται? Να μαζέψουν τα τασάκια και να βάλουν δέκα ταμπελίτσες!!! Ο λόγος είναι άλλος μάγκες... Τα μπουζούκια ίσον Νύχτα! Και καμμιά κυβέρνηση και καμμιά Κοντολίζα έχει τα κότσια να τα βάλει με την νύχτα. Τουμπεκί!

Εδώ είναι Ελλάδα παιδιά. Εδώ μένουν Ελληνες! Και τους Ελληνες ούτε οι Ρωμαίοι, ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Γερμανοί μπόρεσαν να αλλάξουν! ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ!

Βάζω πραγματικά τα γέλια όταν σκέφτομαι τον δύσμοιρο μπάτσο που θα πάει στα καφενεία της Τούμπας ή του Πασαλιμανιού μετά από καμμιά άδικη ήττα του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού και θα πει στα καλά παιδια να σβήσουν τα τσιγάρα τους, γιατί αλλιώς θα τους βάλει ...πρόστιμο!! Χε χε χε, Πως θα βγεί απο κει μέσα ο έρμος!!! Πόσα ρόπαλα θα χωρέσει ο κώλος του???

Ανώνυμος είπε...

Και καλά αυτός. Φαντάσου τον άλλον τον κακομοίρη που θα πάει στα καφενεία των Σφακιών και των Ζωνιανών και θα τους πεί να μην καπνίζουν, επειδή -λέει- έτσι είναι ο Νόμος! Ε, ρε γλέντια.

Miss_Dorothy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Miss_Dorothy είπε...

Ειναι τραγικο όταν βλεπεις χωρες και λαους σαν τους Ιταλους, που σε πολλα ειναι ακομα χειροτεροι απο εμας να συμορφωνονται εδω και χρονια με τετοιους νομους και να θεσπιζουν ακομα πιο αυστηρους (στη Ναπολη σκεφτονται να απαγορευσουν το καπνισμα ακομα και στις παιδικες χαρες αν υπαρχουν παιδια να παιζουν) και στην Ελλαδα να χειροκροτουνται πραξεις ασεβειας και ελλειψης σεβασμου που καθαρα υποδηλωνουν χαμηλο επιπεδο διαννοησης και απουσια ορθης κρισης.

Οχι δεν ειναι μαγκια να μην σεβεσαι τους νομους και τους διπλανους σου, οχι δεν εχεις καμια δικαιολογια να προσπαθεις με τον τσαμπουκα να επιβληθεις.

Ειναι κριμα και αδικο αυτη η χωρα να σε κανει να προσδοκεις παντα το χειροτερο, ειναι κριμα και αδικο να σου συμπεριφερεται με τοση περιφρονηση, ειναι κριμα να σου ξυπνα τον χειροτερο σου εαυτο, ειναι κριμα ακομα και ο αναλφαβητος Ιταλος να μπορει να κατανοησει τη σοβαροτητα ενος νομου τη στιγμη που εσυ χειροκροτεις την καταπατηση του.

θυμωνω τοσο πολυ.. που δυσκολα θα αλλαξει κατι..

Ανώνυμος είπε...

Και στην Αθήνα όπου ζω εγώ, τι νομίζετε ότι θα γίνει? Καναπέδες και KEROSUN στο πεζοδρόμιο με τα κρύο και την βροχή. Οι δε "πρωτοκλασσάτοι" στο Ντα Κάπο, στην Βιβλιοθήκη και στου Τζίμμυ, καβαντζωτοί μέσα. Πάντως κανείς δεν θα λυγίσει!

Ανώνυμος είπε...

Τετοιο λιβανισμα για τον απογονο του εκπτωτου ουτε ο Ζαμπουνης.
Σας πετανε ψιχουλα και κανετε κωλοτουμπες! Οταν οι ιδιοι καταδυναστευσαν ολοκληρες δεκαετιες τους παππουδες μας και τους προπαππους μας που λιμοκτονουσαν μες τη φτωχεια τους την αγραμματοσυνη και την ανεχεια τους!
Που εισαι καυμενε παππου να με δεις τιμητη των απογονων της Φρειδερικης!
Η χωρα ακομη μια φορα εαλω εκ των εσω!

Miss_Dorothy είπε...

Κατακαημενη Ρουμελη τι σου μελε να παθεις..!

Ανώνυμος είπε...

Επαθες αλλα δυστυχως δεν... εμαθες!.... (αοριστο και βεβαιως οχι επι προσωπικου)

Miss_Dorothy είπε...

Συμφωνω μαζι σου εδω, ο Ελληνας δεν λεει να μαθει.. γενικα...

Χωματερή των Αθηνών είπε...

το θέμα με τους Γλυξβούργους είναι ότι προκαλούν το αίσθημα του ελληνικού λαού εκεί ακριβώς που πονάει περισσότερο. Γιατί τι σημαίνει όταν ο γάμος γίνεται Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία έχει ορίσει ως ημέρα νηστείας, και στην δεξίωση τρώνε σουβλιστά αρνιά. Και εν τοιαύτη περιπτώσει οι θιασώτες των Γλυξβούργων δεν ανήκουν ούτε στους Συριζαίους, που κάτι τέτοιο δεν τους ενδιαφέρει, ούτε στους Πασόκους, η πλειοψηφία των οποίων δεν ακολουθεί πιστά την εκκλησιαστική πίστη. Όταν προσβάλλεις βάναυσα τις παραδόσεις του ελληνικού λαού πόσο βλάκας πρέπει να είσαι όταν πιστεύεις ότι έχεις ελπίδα να γυρίσεις στην Ελλάδα?

Miss_Dorothy είπε...

Αληθεια τιθεται θεμα επιστροφης; Απο ποτε; ποιος το θετει; υπαρχει αληθεια ή ειναι ακομα μια φημη που ανηκει στη σφαιρα της φαντασιας;

Σοβαρα τωρα, υπαρχει ενας που θιχτηκε επειδη εγινε ο γαμος Τεαταρτη;;;; Αυτο ειναι δλδ το προβλημα και εσκαγα εγω τοση ωρα πιο πανω να βρω την αιτια της αντιπαθειας; Προσβληθηκαν βαναυσα κιολας οι παραδοσεις επειδη εγινε ο γαμος Τεταρτη;

No offence αλλα προφανως κατι χανω απο την ολη εικονα! Αν δεν εχει προβλημα η εκκλησια να τελεσει μυστηριο την Τεταρτη, θα εχω εγω; τι με νοιαζει; ας παντρευτουν οποια μερα θελουν! οσο το οτι τρωνε... κουμαντο στο στομαχι του αλλου; προκαλουν τα αρνια που ειχαν στο τραπεζι τους ενω αν ειχαν καπνιστο σολωμο θα ειμασταν ενταξει;

Τι εγινε ρε παιδια, μας την πεσανε;

Δεν καταλαβαινω που σταματα η λογικη και ξεκινα η παρανοια... Απλα δεν καταλαβαινω κι εγω σαν τον Καψη...

Ανώνυμος είπε...

Απαντω (αυθαιρετα) στο (Αληθεια τιθεται θεμα επιστροφης; Απο ποτε; ποιος το θετει; υπαρχει αληθεια ή ειναι ακομα μια φημη που ανηκει στη σφαιρα της φαντασιας;)

Παιζουν αλλοι για εμας, μη το ψαχνεις.
Θυμησου την μεσολαβηση του τεως για την αναληψη των Ολυμπιακων Αγωνων του 2004 οπως και εγινε......
Κατι αναλογο προ-ετοιμαζουν και για την Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινουπολης......
Μεγας Εθνικος Ευεργετης!.....
(Θα εχεις ακουσει για ανεξαρτητο κρατιδιο τυπου Βατικανο για το Φαναρι.......)

Οκ.... Καψη;;;;;;

Miss_Dorothy είπε...

Μεσολαβηση τριτων, Πολη κι Αγια Σοφια, ανεξαρτητα κρατιδια.. τωρα ειναι που δεν καταλαβαινω!!

Πιστευα, καθοτι φαν, πως γνωριζα ολες τις παγκοσμιες συνωμοσιες και μου ξεφυγε τουτη δω;;;

Και να ειναι τυπου βασιλευς σε ανεξαρτητο κρατιδιο τυπου Βατικανου στην Πολη;; μπα δεν νομιζω..! 1ον καμια γκλαμουρια, μαλλον σαν ξεπεσμος μου μοιαζει και 2ον 2 κεφαλες στο ιδιο σωμα δεν γινεται να υπαρξουν, εφοσον μιλαμε για θρησκευτικο κρατιδιο, οποιαδηποτε αλλη αρχη περισσευει.

Υπονοησες κατι αλλο και παρερμηνευσα; Δεν καταλαβα καλα; Παντως, αν και τελειως ατεκμηριωτα τα οσα αναφερεις, δινουν τροφη για σκεψη και σαν σκεπτομενος ανθρωπος , σε ευχαριστω.

Οποιος γνωριζει οτιδηποτε ας συμβαλει στην συζητηση.

Ανώνυμος είπε...

(Παντως, αν και τελειως ατεκμηριωτα τα οσα αναφερεις)
Για τους Ολυμπιακους αγωνες ανετρεξε εδω (αφου ψαχνεσαι και με τις... παγκοσμιες συνομωσιες, τεκμηριωμενα)

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=75&artid=155120&dt=16/11/2003

Προσεξε ποιος ακολουθει αμεσως μετα..... τον Γλυξμπουργκ!!!!

(Οτι η διαμεσολαβηση του τεως για να παρουμε τους Ολυμπιακους του 2004 υπηρξε καθοριστικη, αυτο εχει αναφερθει επισημα- δυστυχως δεν ειναι παντα ευκολο να βρεθουν "τα στοιχεια" με ενα προχειρο ιντερνετικο ψαξιμο)

Παμε και στο δευτερο σχελος;;;;;
Αυτο της Αγιάς Σοφιάς.....
Εγραψα για Μεγα Εθνικο Ευεργετη (βαλτο μεσα σε εισαγωγικα) και οχι για κυβερνητη.

Η παραδοση της Α.Σ. στους Ελληνες θα γινει συμφωνα με το ΘΡΥΛΟ, απο ενα βασιλια που το ονομα του θα ειναι... Κωνσταντινος......

(Οι προφητειες αναφερονται σε Ιωαννη)

Εμεις απλα παρακολουθουμε τα γεγονοτα.
Καλυτερα τωρα Καψη;;;;;

Miss_Dorothy είπε...

Εμπλεξες και θρυλους μεσα, τωρα μαλιστα, αποκτα ενδιαφερον!
Καμια συνωμοσια που σεβεται την φημη της δεν μπορει να υπαρξει χωρις θρυλους και μυθους να εμπλεκονται..!

Πολυ ενδιαφερον, ομολογω.

Ανώνυμος είπε...

Καψη διαβασε

http://users.forthnet.gr/ath/omhros/Txt/Elladites.htm

(στη μεση περιπου του κειμενου)
εκει που γραφει:

ο π. Bαρθολομαίος πρόσθεσε:

########

Αν θυμασαι λιγο καιρο αργοτερα απο Αμερικη μερια, ειχαν "προτεινει" ανεξαρτητοποιηση του Φαναριου και βγηκε ο Πατριαρχης δινοντας τελος στις παραφιλολογιες.

Δημοσίευση σχολίου