-->

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Καταγγελία «περί ιεραρχίας και προαγωγών»

Κύριε Υπουργέ,

Είμαι ένας Εθελοντής Μακράς Θητείας, που τόσος λόγος γίνεται αυτές τις ημέρες για το θεσμό μας και το Σ/Ν «περί ιεραρχίας και προαγωγών». Πήρα την πρωτοβουλία να σας γράψω αυτή την επιστολή με την ελπίδα να τη διαβάσετε και να κατανοήσετε σε βάθος κάποια ζητήματα που για μας είναι ζητήματα ζωής και για κάποιους άλλους είναι ζητήματα που περιγράφονται σε ένα φύλλο χαρτί, απρόσωπα. Καθ’ όσον οι ΕΜΘ δεν υπηρετούν σε Επιτελεία, αλλά κυρίως σε μάχιμους τομείς των Ε.Δ. , δεν θα είχατε ποτέ ίσως μέχρι τώρα την ευκαιρία να συναντήσετε έναν ΕΜΘ και! να σας περιγράψει τη δουλειά που κάνει στις Ε.Δ. και, απ’ ότι πιστεύω το μόνο που θα γνωρίζετε για το θεσμό μας είναι ότι σας έχουν περιγράψει οι επιτελείς του Πενταγώνου.
Έχω 20 χρόνια υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, συγκεκριμένα στην Π.Α. και έχω υπηρετήσει σε όλα σχεδόν τα πόστα που περιλαμβάνει η ειδικότητα μου, σε κέντρο επιχειρήσεων, Πτέρυγα Μάχης, Σμηναρχία Μάχης, Αρχηγείο και ως εκ τούτου έχω


σχηματίσει σφαιρική άποψη για τα τεκταινόμενα, τουλάχιστον όσο αφορά την ειδικότητα μου. Επίσης θεωρώ ότι είμαι πολύ καλός στη δουλειά μου, πράγμα το οποίο φαίνετε από τις βαθμολογίες των διοικητών μου αλλά και από το ότι η Υπηρεσία με τιμά και μου αναθέτει συνεχώς καθήκοντα εκπαιδευτή των νεοτοποθετούμενων. Αυτές τις ημέρες επεξεργάζεστε και καταθέτετε το Σ/Ν «περί ιεραρχίας και προαγωγών», το οποίο δεν ξέρουμε αν τελικά περιλαμβάνει ή όχι κάποια ρύθμιση για το θεσμό μου. Ακούγονται και διάφορα άλλα σενάρια περί συσχέτισης της βαθμολογικής εξέλιξης με κατοχή πτυχίου.
Δεν θα μακρηγορήσω αλλά θέλω να σας επισημάνω 2-3 πτυχές που αφορούν το θεσμό των ΕΜΘ και τις θεωρώ σημαντικές για τις τελικές σας αποφάσεις.
Κατά πρώτον, είχατε δώσει εντολή να συγκροτηθούν επιτροπές και να εξετάσουν το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ. Τελικά αποδείχτηκαν προσχηματικές –όχι κατ’ υπαιτιότητας σας- αλλά και αναποτελεσματικές. Οι επιτελείς που συμμετείχαν απαξίωναν τους ΕΜΘ που συμμετείχαν κατά συρροή. Την γνώμη των επιτελείων την ξέρουμε για εμάς και την έχουμε βιώσει πολλές φορές στις μονάδες, αλλά είναι και αυταπόδεικτο το γεγονός ότι ούτε η πιο μικρή επιχείρηση δεν μπορεί να υλοποιηθεί από κανένα όπλο, αν υποθετικά λέγαμε ότι αύριο το πρωί δÎ! �ν πηγαίνανε οι ΕΜΘ στη δουλειά τους. Κυριολεκτικά και μεταφορικά οι ΕΜΘ είναι η ραχοκοκαλιά των Ε.Δ. Πικρίζει επίσης το γεγονός ότι οι συνάδελφοι προερχόμενοι εκ σχολών, αξιωματικών και υπαξιωματικών, εμφυτεύουν στους δόκιμους όλων των σχολών την απαξίωση για το θεσμό μας, λες και εμείς δεν είμαστε συνάδελφοι αλλά παιδιά ενός κατώτερου θεού. Μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα, ρωτώντας τον οποιοδήποτε δόκιμο οιασδήποτε σχολής τι γνώμη έχει για τους ΕΜΘ.
Παρ’ όλα αυτά τα επιτελεία ενδιαφέρθηκαν για τα προβλήματα των Εθελοντριών Γυναικών και αυτή τη στιγμή που σας γράφω είναι όλες Αξιωματικοί!
Γιατί αυτές (που έχουμε τα ίδια ακριβώς τυπικά προσόντα εισαγωγής στις Ε.Δ.) ίσχυσαν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά;
Εσείς ο ίδιος αναγνωρίσατε το δίκαιο των αιτημάτων μας στις 22 Δεκεμβρίου 2009 σε απάντηση σας στη βουλή για τον θεσμό μας. Δεν αλλάζει κάτι σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού αν μας προάγεται όπως τις Εθελόντριες του Ν. 705/77. Ούτε μειώνεται το αξιόμαχο των Ε.Δ., καθώς οι Ελληνικές Ε.Δ. είναι στρατός καθηκόντων και όχι βαθμών. Ο κάθε ένας θα εκτελέσει τα καθήκοντα του στη μάχη είτε είναι Αρχιλοχίας είτε Υπολοχαγός…. Αφού αυτά τα καθήκοντα του έχουν ανατεθεί.
Το ζήτημα για μας είναι ΗΘΙΚΟ. Ούτε μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές θα έχουμε (και αν έχουμε θα είναι της τάξης των 20-30 ευρώ), ούτε θα σταματήσουμε να χύνουμε το αίμα μας και τον ιδρώτα μας, όπως κάνουμε δεκαετίες τώρα.
Είναι ηθικό γιατί νιώθουμε ότι υπάρχουν Ε.Δ. πολλών ταχυτήτων. Οι γυναίκες εθελόντριες είναι Αξιωματικοί και το πλείστον αυτών τοποθετημένες σαν γραμματείς στα επιτελεία, με ελάχιστες από αυτές να έχουν περάσει έστω από μάχιμες μονάδες. Δεν διεκδικούμε τις θέσεις τους αλλά την αναγνώριση από την Πολιτεία ότι και εμείς προσφέραμε.

Στην Π.Α. υπάρχει ένα περιοδικό που λέγεται "ΠΤΗΣΗ" και έχει διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τις πτήσεις (αεροπορικά, μηχανολογικά, ιατρικά κλπ κλπ). Στις τελευταίες σελίδες, τιμής ένεκεν, δημοσιεύονται φωτογραφίες συναδέλφων με αναλυτική περιγραφή του τι έπραξε ο καθένας...
π.χ. Μηχανικός βρήκε ρωγμή σε F-16, ενώ δεν προβλεπόταν να ελέγξει αυτό το σημείο και με τον ζήλο και την προσήλωση του, απέτρεψε προληπτικά ΜΕΙΖΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, γι' αυτό και η "ΠΤΗΣΗ" τον βραβεύει....

Σας πληροφορώ ότι 8 στους 10 βραβευθέντες είναι ΕΜΘ!
Βέβαια η "ΠΤΗΣΗ" αντιλαμβάνεται την πρόληψη μόνο σε ότι έχει να κάνει ΑΜΕΣΑ με την πτήση (οπλουργοί, μηχανικοί κλπ).
Υπάρχουν όμως και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν μία πτήση...
Μετεωρολόγοι, Πυργαίοι, Τ/Η κλπ κλπ

Αναλογικά, εάν βράβευαν και αυτούς, 8 στους 10 θα ήταν ΕΜΘ!
Υπάρχει δουλειά που δεν φαίνεται και όμως βγαίνει από ΕΜΘ.

Θέλω εν κατακλείδι να πω, πως τον μηχανικό ή τον πυργαίο ή τον Τ/Η να τον κρατάς 30 χρόνια Υπαξιωματικό κερδίζεις λιγότερα από την πείρα και τις γνώσεις που έχει αποκομίσει και θα στα αποδώσει καλύτερα σαν επιχειρησιακός Αξιωματικός.

Πτυχίο ΑΕΙ δεν έχω, γιατί οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι. Προσηλώθηκα στη δουλειά μου, έκανα οικογένεια και από το 2000 κάνω συνεχώς αιτήσεις στο ΕΑΠ, αλλά λόγω του ότι η επιλογή γίνεται με κλήρωση και του ότι είμαι άτυχος, εξακολουθώ το έτος 2010 να μην έχω πτυχίο ΑΕΙ. Προκαλώ όμως τον οποιοδήποτε, να με συγκρίνει πάνω στην ειδικότητα μου και με τα όσα σχολεία και εκπαιδεύσεις έχω περάσει και, με τα 20 χρόνια πείρας που κουβαλώ ,με οποιονδήποτε κάτοχο ή όχι πτυχίου.

Κύριε Υπουργέ, οι προσδοκίες μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολλές. Από μικροπρεπείς πολιτικούς, που σαν βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεταν ερωτήσεις στη βουλή για το θεσμό μας και όταν έγινα υφυπουργοί Άμυνας ούτε να μας δούνε δεν θέλανε.
Σωστά επεσήμανε ο βουλευτής Β. Οικονόμου στη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στις 25 Αυγούστου, ότι έχουμε την άποψη 50 στρατηγών που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν την προαγωγή μας ενάντια στην άποψη 20000 ατόμων και των οικογενειών τους.
Έχετε το πολιτικό σθένος να μας δικαιώσετε. Τα αιτήματα μας δεν είναι ούτε παράλογα, ούτε ανέφικτα. Είναι αιτήματα που προκύψαν από την καθημερινότητα στις Ε.Δ. εδώ και δεκαετίες και έχουν σμιλευτεί και πάρει μορφή από τον ιδρώτα μας και το αίμα μας.
Είναι απαίτηση των καιρών και των οικογενειών μας.
Όταν ψηφιστεί το Σ/Ν και γίνει νόμος του κράτους, θα ξημερώσει μία νέα ημέρα για τις Ε.Δ..
Θετικό ή αρνητικό για εμάς, θα συνεχίσουμε να πάμε στις δουλειές μας για τα επόμενα 10 ή 20 χρόνια. Με τι καρδιά -είναι πλέον το ζητούμενο – θα πάμε πλέον.
Ας ευχηθούμε να μην περάσει ο εκβιασμός των Επιτελείων και να μας αποδείξετε ότι δικαίως πιστεύουμε στο πρόσωπο σας.

Με τιμή
Ενας Ε.Μ.Θ που περιμενει επιτελους μια δικαιη λυση στο βαθμολογικο του

Μοιραστείτε

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι Αρχιλοχιας ,στον 25ο χρονο υπηρεσιας μου,στην ηλικια των 45 χρονων η μαμα πατριδα με θεωρει ακομα οδηγο-πληρωμα αρματος,μια ειδικοτητα που μου εδωσαν πριν 25 χρονια,οταν ημουνα παιδακι 20 χρονων!!Δεν με ρωτησε κανεις αν τωρα στην ηλικια αυτη μπορω να υπηρετησω το αρμα!!Αραγε μπορει εστω και ενας απο αντισυνταγματαρχη και πανω να ανεβει πανω στο αρμα και να το υπηρετησει;
Ζηταμε μια δικαια βαθμολογικη εξελιξη παρομοια με των υπολοιπων εθελονταν και εθελοντριων ,που με τα ιδια η και λιγοτερα προσοντα απο εμας,εχουν καλυτερη βαθμολογικη εξελιξη!!
Ειναι μια υποσχεση που πρεπει να κρατησει ο Υπουργος!!Αν δεν δοθει και τωρα μια δικαιη λυση στα αιτηματα μας,τοτε να ξερουν οτι εχουν να εισπραξουν την κατακραυγη και την απεχθεια τη δικια μας καθως και των οικογενειων μας!!
Απαιτειται αμεσα να δοθει λυση στα προβληματα 20χιλιαδων ΕΜΘ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Οικονόμου

Με την παρουσίαση του νομοσχεδίου περί προαγωγών και ιεραρχίας των ΕΔ, φαίνεται ότι τίθεται η ταφόπλακα των ονείρων μας και του αξιοθαύμαστου αγώνα σας.
Αυτοί που προσυπέγραφαν τις αντίστοιχες επερωτήσεις, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του τόπου από τη Ν.Δ., τώρα, με μοναδική φωτεινή εξαίρεση τη δική σας παρουσία, σιωπούν.
Θα ήθελα, από βάθους καρδίας να σας ευχαριστήσω για τις άοκνες, έντιμες και γενναίες σας προσπάθειες.
Σε ό, τι με αφορά, έχω 20 χρόνια υπηρεσίας, δεν έχω ούτε μία ποινή στο μητρώο μου, αντιθέτως, έχω δεχθεί έγγραφη απονομή συγχαρητηρίων και μετάλλιο ευδόκιμου υπηρεσίας. Στις ετήσιες αξιολογήσεις από τους Διοικητές μου, επίσης, έχουν καταγραφεί άριστα ηθικά, στρατιωτικά και επαγγελματικά προσόντα.
Ολοκληρώνω φέτος τις πανεπιστημιακές μου σπουδές, με τη βαθμολογία μου να χαρακτηρίζεται, έως σήμερα, ως «ΑΡΙΣΤΗ». Επίσης, στη διάρκεια των σπουδών μου, έχω λάβει αρκετές διακρίσεις, ενώ εργασίες μου έχουν δημοσιευθεί σε αρκετά έντυπα.
Όπως αντιλαμβάνεσθε, μετά τις διαφαινόμενες εξελίξεις και την άνευ προηγουμένου οικονομική αφαίμαξη που υπεστήκαμε, το ηθικό μου, όπως και των υπολοίπων συναδέλφων μου, βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο.
Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για την προσπάθειά σας. Αν και δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι αν υπήρχαν είκοσι βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο σαν εσάς, η χώρα μας δεν θα βρισκόταν σε αυτό το εξευτελιστικό επίπεδο.
Σας εύχομαι ολόψυχα να είστε υγιής και να έχετε δύναμη, προκειμένου να συνεχίσετε τους ωραίους σας αγώνες.

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργος πρεπει και μπορει ακομα και τωρα να αναθεωρησει καποια πραγματα του νομοσχεδιου που αφορουν την βαθμολογικη μας εξελιξη.Δεν ειναι αργα ακομα και τωρα.
Δεν ειναι δυνατον να υποστομεθα εμεις την αδικια την στιγμη που και οι εθελοντριες απολαμβανουν το αγαθο της δικαιας βαθμολογικης εξελιξης ενω οι υπολοιποι ΕΜΘ οχι.Δικαιοσυνη τωρα απο τον υπουργο για τους 20.000 ΕΜΘ που κοπιαζουν και μοχθουν καθημερινα για να παιρνουν οι αλλοι τους βαθμους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ζηταμε εξελιξη που να απαξιωνει τους μαθητες παραγωγικων σχολων υπαξκων -που μπηκαν με πανελληνιες εξετασεις!!Ζηταμε ιδια εξελιξη με αυτην που εχουν οι Εθελοντες προ του 85,ιδια εξελιξη με τις κατα πολυ νεοτερες μας Εθελοντριες!!Εχουμε τα ιδια και ισως και περισσοτερα προσοντα απο αυτους!!Τι σχολη εβγαλαν ολοι αυτοι;Τι σχολη εβγαλαν οι ανακαταταγεντες ΔΕΑ που εχουν φτασει Τγχες!!Τι προσοντα εχουν οι αποφοιτοι της ΣΜΥ πριν απο τις πανελληνιες εξετασεις που εμπαιναν με απολυτηριο Γυμνασιου και τωρα ειναι απο Ανλγοι και πανω;
Γιατι οι "επιτελεις"δεν ειναι αρνητικοι σε αυτους αλλα μονο στους ΕΜΘ;Μηπως γιατι στις Εθελοντριες κανουν ολα τα χατηρια,για να τις εχουν κοντα τους και να χαλβαδιαζουν;

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα γιατί σε πιστέψαμε κύριε υπουργέ πως δεν θα σκύψεις το κεφάλι στους αυτιστικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και όχι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.
Εμείς οι 20000 ΕΜΘ με τι ηθικό θα πάμε αύριο στις μονάδες μας?
Με τι ηθικό θα κάνουμε υπηρεσίες?
Είμαι 40 ετών και δεν μπορώ και σωματικά αλλά και ψυχικά να εκτελώ εργασίες που έκανα όταν ήμουν 20 χρονών.
Μια λύση αυτονόητη ζητήσαμε.
Λύση που εσείς δεχτήκατε πριν ένα χρόνο και την κάνατε προεκλογική σημαία σας.
ΤΩΡΑ ΤΙ?
Αξίζουμε τέτοια κοροϊδία?
Πιστέψτε με κάνατε ένα τεράστιο σφάλμα,αλλά δεν είναι αργά να το διορθώσετε.
Εφαρμόστε αυτά που μας υποσχεθήκατε.
Τίποτα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργος θυματε τις δηλωσεις που ειχε κανει τον δεκεμβριο σχετικα με τους εθελοντες μακρας θητειας;
Αυτες ειναι οι δηλωσεις : "Ευθύς αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ενημερώθηκα λεπτομερώς τόσο για τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά προβλήματα και ζητήματα μονιμοποίησης όσο και για τα θέματα βαθμολογικής εξέλιξης που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που ανήκουν στην κατηγορία των ΕΜΘ. Κρίνω ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια αφού Υπαξιωματικοί παραπλήσιων θεσμών όπως εθελοντές, ΕΠ.ΟΠ (μετά το πέρας επτά ετών) και ειδικοί φρουροί απολαμβάνουν την εγγύηση της μονιμότητας καθώς και της ασφάλισης στο δημόσιο. Επιπλέον, η δυνατότητα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ δεν επιβαρύνει οικονομικά το κράτος αφού μισθολογικά ούτως ή άλλως φτάνουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού. Θα προσπαθήσουμε συνεπώς να συμβάλουμε στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας.. "

Αυτά λεγατε κυριε υπουργε στις 22 Δεκεμβρίου 2009
Τι αλλαξε κυριε υπουργε μεσα σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα και μας αγνοητε.μηπως τελικα ο κυριος οικονομου ειχε δικιο οταν σας ελεγε πως υποκυψατε στις πιεσης των στρατηγων?γιατι τετοια στροφη κυριε υπουργε? Εμεις απλα ζηταμε να τιμησετε το λογο σας.

Με τιμη ενας απο τους 20.000 Εθελοντες Μακρας Θητειας

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ,
Είμαι και εγώ ένας ΕΜΘ με λιγότερα χρόνια σε σχέση με τους προηγούμενους συναδέλφους, κάτοχος πτυχίου που απέκτησα με κόπους παράλληλα με τις υπηρεσιακές μου υποχρεώσεις. Εκεί στη μεγάλη όαση του πανεπιστημίου έμαθα για την φήμη σας ως ενός απο τους κορυφαίους συνταγματολόγους της σύγχονης ελληνικής ιστορίας. Με όλο το θάρρος, απαυθύνομαι σε αυτήν την εξαιρετική για πολλούς προσωπικότητα που σπούδασε την έννοια του δικαίου και παρακαλώ όπως σκεφτείτε, ότι για 20.000 ανθρώπους στους δύσκολους καιρούς μας μπορείτε να δώσετε νέα πνοή αισιοδοξίας και την αίσθηση ότι είστε κοντά μας και δίπλα στις οικογένειές μας.
Με τιμή

Ανώνυμος είπε...

Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ 20000 ΕΜΘ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΑΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΩΝ Κ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΕΥΓΕ Κ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20000 ΕΜΘ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΜΑΥΡΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΤΙ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟ ΥΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΩ!!ΤΟ ΑΝ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΘΛΓΟ Η ΥΠΛΓΟ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ!!ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΝΘΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΤΑΩ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ,ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩ,ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΞΕΣΚΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ !!
ΑΛΑΛ ΕΣΕΙΣ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙΤΕ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ!!ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;Ο ΧΟΝΤΡΟΣ;ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟ ΣΣΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΟΙ ΕΜΘ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠ...
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Ανθλχος (ΑΤΘ): Καλή η επιστολή αν και νομίζω ότι γενικεύεται το θέμα. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί. Ευσυνείδητοι και μη. Παντού!!! Γιατί όχι και στον Στρατό; Όμως δεν καταλαβαίνω κάτι. Όταν κάποιοι μπήκαμε στον στρατό ξέραμε την εξέλιξή μας και δεν πρέπει να κλαιγόμαστε για αυτό. Και αν γίνουν όλοι Ανθστές και Υπλγοί τι θα αλλάξει; Στο άρμα ο ίδιος δεν θα είναι; Γιατί ο κύριος παραπάνω δεν έδωσε σε Σχολή Στρατιωτική να έχει την εξέλιξη που θέλει; Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ευτυχώς καμιά φορά. Γιατί ο Στρατός δεν μπορεί να λειτουργήσει με μία βαθμίδα μόνο. Έτσι είναι κύριοι... δυστυχώς έτσι είναι. Και μην βιαστεί να κάνεις κανείς σχόλια για το πως μιλάω και ότι ίσως είμαι σε κανένα επιτελείο. Είκοσι χρόνια σε Μονάδες Εκστρατείας και είμαι υπερήφανος. Και έχω δει πολλούς ΕΜΘ και αξιόλογους αλλά και άτομα που δεν άξιζαν τα χρήματά τους. Αυτό συμβαίνει παντού. Και σε ΣΣΕ και σε ΣΜΥ και σε ΕΠΟΠ. Παντού!!! Μην σπέρνετε διχόνοια αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Βλέπετε στον ιδιωτικό τομέα ηλικίες; Τέλος πάντων είναι μεγάλο θέμα, τυχαία το διάβασα και γράφω την άποψή μου που μπορεί κάποιοι να συμφωνούν και κάποιοι όχι. Όμως ένα μετράει για μένα. Είτε συμφωνείτε είτε όχι... ΟΛΟΙ την διαβάσατε! Ευχαριστώ!!!

Δημοσίευση σχολίου