-->

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Αυθαίρετα και χωρίς άδεια Ο Δήμος κατέστρεψε χώρο πρασίνου για να κάνει υπαίθριο πάρκιγκ

373Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας διακόπηκαν οι εργασίες που ξεκίνησε ξαφνικά και αυθαίρετα ο Δήμος Βέροιας κάτω από το πάρκο Εληάς.
Οι εργασίες ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής και επιχειρήθηκε να συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο, για ευνόητους λόγους….

Χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς μελέτη και χωρίς καμιά από τις προβλεπόμενες άδειες, κατόπιν εντολής της Δημάρχου Βέροιας, Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, καταστράφηκε ένας χώρος ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος σαν «χώρος παρασίνου» για να κατασκευαστεί αυθαίρετα, υπαίθριο πάρκιγκ….

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται κάτι ανάλογο στο συγκεκριμένο σημείο… Πριν ενάμισι χρόνο συνεργεία του Δήμου έκοψαν δέντρα και επιχείρησαν να προχωρήσουν σε χωματουργικές εργασίες, αλλά δεν προχώρησαν μετά από καταγγελία του ΤΕΕ Ημαθίας.

Όταν η Δήμαρχος Βέροιας ρωτήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί προβαίνει σε αυθαιρεσίες και παράνομες ενέργειες και δεν προχωρά στη σύνταξη μελέτης και στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών, απάντησε ότι της αρκεί που ρώτησε περίοικους και της απάντησαν ότι συμφωνούν με τις ενέργειές της (!!!!!)

374Αργότερα διέψευσε ότι πρόκειται να καταστρέψει το πράσινο και να κατασκευάσει πάρκιγκ, αλλά είπε ότι στο σημείο τοποθετείται ηλεκτροφωτισμός διότι τα βράδια μαζεύονται εκεί «περίεργοι τύποι»….

Το θέμα φάνηκε να τελειώνει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής που εσπευσμένα εμφανίστηκαν συνεργεία του Δήμου, με προοπτική να εκτελέσουν μια αποστολή – αστραπή…

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδήμαρχος που ρωτήθηκε σχετικά, φέρεται να είπε ότι έλαβε εντολή από τη Δήμαρχο « να τα γα….όλα και μέχρι το πρωί της Δευτέρας να τελειώσει τη διαμόρφωση του χώρου, γιατί υποψήφιος Δήμαρχος την κατηγόρησε ότι δεν έφτιαξε κανένα πάρκιγκ»!!!!!

Πάντως ο αντιδήμαρχος Τεχνικών «φρόντισε» να μη βρίσκεται στο σημείο την ώρα που έφτασε εκεί το περιπολικό της αστυνομίας….

Στο σημείο βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ένας εργάτης, δύο χειριστές μηχανημάτων κι ένας εργοδηγός, οι οποίοι δήλωσαν ότι εκτελούσαν «εντολές άνωθεν»….
Από πλευράς της διοίκησης του Δήμου δεν εμφανίστηκε κανείς και πολύ περισσότερο, δεν εμφανίστηκε καμιά άδεια εκτέλεσης του έργου….

Ακολούθησε μπαράζ τηλεφωνημάτων για ακύρωση των φορτίων των αδρανών υλικών που ήδη είχαν δρομολογηθεί και αποχώρηση των μηχανημάτων και του συνεργείου από το σημείο…..

Τη Δευτέρα η Δήμαρχος Βέροιας πρέπει να παρουσιάσει τις σχετικές άδειες τις οποίες όφειλε να εξασφαλίσει, κάτι που προφανώς δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει, αφού και την προηγούμενη φορά και τώρα, ενήργησε αυθαίρετα….

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Όταν ένας Δήμος ενεργεί αυθαίρετα και παράνομα και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, όταν ενεργεί με όρους καταπατητή, ο μέσος πολίτης τι πρέπει να σκεφτεί και πώς πρέπει να ενεργήσει;

Σε περίπτωση που έκανε το ίδιο αδίκημα κάποιος ιδιώτης, πως θα τον αντιμετώπιζε ο νόμος και τα αρμόδια όργανα; Θα εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία και στην περίπτωση αυτή;


Μακεδονικό Δίκτυο – Verianet. gr

Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου