-->

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Προβληματισμός μετά τη διαγραφή Μαρκογιαννάκη


Προβληματισμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά την απόφαση της Ρηγίλλης να θέσει εκτός κόμματος τον βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ο διαγραφείς – πλέον από τη ΝΔ – βουλευτής, μιλώντας χθες στα μέσα ενημέρωσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας την απόφαση και τη διαδικασία της διαγραφής του «σταλινική».

Έκανε επίσης λόγο για «ανασφάλεια που κάνει τον πρόεδρο της ΝΔ να βλέπει φαντάσματα και εχθρούς» και ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσει αν θα κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι θα ενταχθεί στον πολιτικό φορέα, τον οποίο οι πληροφορίες φέρουν την κα Ντόρα Μπακογιάννη να ιδρύει.

Όπως γράφει σήμερα η «Ν», στη ΝΔ επικρατεί ένταση με την πολιτική των διαγραφών, που μπορεί να προβάλλουν ως αναγκαία λύση, αλλά που παρατηρητές εκτιμούν ότι ίσως αποτελούν μέρος του πολιτικού σχεδίου της κας Ντόρας Μπακογιάννη.

Συγχρόνως στελέχη της παράταξης εκφράζουν φόβους ότι συρρικνώνεται η δύναμη του κόμματος, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της αποφεύγει κάθε ανάμειξη στο θέμα, θεωρώντας τα διαδραματιζόμενα υπόθεση της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα ερωτήματα ως προς τι θα πράξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αν υπάρξει κάποιο κείμενο βουλευτών του κόμματος, που διαφωνούν με τις διαγραφές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Χανιά όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι θα παραμείνει στη Νέα Δημοκρατία και ξεκαθάρισε ότι δεν ετέθη ποτέ θέμα αποχώρησής του. «Η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός είναι πολύ πιο χρήσιμες από την αφαίρεση και τη διαίρεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο γιός του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο το βράδυ την υποψηφιότητά του για το Δήμο Καρπενησίου.

Ο γραμματέας της Πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνέντευξή του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δεν υπάρχουν προκαταλήψεις. Δεν έχουμε δυσκολία να στηρίξουμε την υποψηφιότητά του».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Αντένα» υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. είναι ανοικτό κόμμα χωρίς μικροψυχίες».

«Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι γιός του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη και φυσικά της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Παύλος υπήρξε μάρτυρας της Δημοκρατίας και επίλεκτο στέλεχος της Ν.Δ. Τον τιμούμε και νομίζω ότι τον τιμά και η Ευρυτανία. Δεν εντάσσεται ο Κ. Μπακογιάνης κατ’ ανάγκην σε εκείνους που θέλουν να διαιωνίσουν την οικογενειοκρατία», τόνισε.

Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, ο κ Μιχαλολιάκος είπε ότι αν ο κ. Μπακογιάννης ζητήσει στήριξη «εδώ είμαστε», σημειώνοντας ότι «δεν είπε ότι θα τον στηρίξουν».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπακογιάννης δεν σκοπεύει να ζητήσει στήριξη από κανένα κόμμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε συζητήσεις που έχουν γίνει στη Ρηγίλλης κατ’ αρχήν έχει αποφασιστεί ότι δεν θα δοθεί χρίσμα σε κανέναν και θα αφεθεί ελεύθερη η τοπική κοινωνία για την επιλογή της.

Μοιραστείτε

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά την απώλεια!!!!!!!!!!!!! Δεν μας παρατάει ο νταής.Ποιος νομίζει ότι είναι? Μιλάει για σταλινική νοοτροπία. Ποιο δημοκρατικό άτομο απο το Σαμαρά που τον ανέχτηκε τόσο καιρό δεν υπάρχει. Οταν κατέβηκε ο Σαμαράς στην Κρήτη έκανε τραπέζι σε όλους τους νυν και πρώην βουλευτές αλλά αυτός δεν εμφανίστηκε. Αν είχε παράπονο να πήγαινε να του τα πει εκείνο το τραπέζι ήταν καλή ευκαιρία. Η τότε στάση του έδειχνε τι σκόπευε να κάνει δηλαδή να ανεξαρτοποιηθεί. Απλά επειδή ο Σαμαράς τον πρόλαβε ενοχλήθηκε.

Δημοσίευση σχολίου