-->

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάληψη στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας

http://laikoyra.blogspot.com/

01-09-2010-22Οι εργαζόμενοι διαφωνούν με το νέο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Προστασίας και Ασφάλισης Αγροτικής Δραστηριότητας. Απεργία ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ από τη Δευτέρα (30/8/2010) μέχρι την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για το «Εθνικό Σύστημα Προστασίας και Ασφάλισης Αγροτικής Δραστηριότητας» στη Βουλή, την Πέμπτη. Χθες Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του
τοπικού υποκαταστήματος στη Βέροιας, έκαναν κατάληψη στο κτίριο η οποία συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη.
«Το πρόβλημα» , σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «είναι ότι στον ΕΛΓΑ έχει συσσωρευτεί ένα μεγάλο χρέος που δημιουργήθηκε από τις λανθασμένες πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων, το χρέος εμφάνιζαν οι κυβερνήσεις ως δανειολήπτη τον ΕΛΓΑ, ενώ ήταν πολιτικές της κεντρικής κυβέρνησης που έγιναν με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μην φαίνεται το έλλειμμα. Εμείς ζητάμε να γίνει μια ρύθμιση αυτού του χρέους και να ξεκινήσει ο ΕΛΓΑ με «μηδενισμένο το κοντέρ» και επίσης να υπάρξει μια κρατική συνδρομή στον προϋπολογισμό του Οργανισμού, αφού ο ΕΛΓΑ όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί αποκλειστικά μόνο με τις συνδρομές των αγροτών», καταλήγουν.

Το πρόγραμμα δράσης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ περιλαμβάνει χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη καταλήψεις των υποκαταστημάτων και της κεντρικής διοίκησης και σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή.


Μοιραστείτε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου