-->

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η ομορφιά ενος βιασμού, by Mr Tsoklis



Απορίες ενος νοήμονα ανθρώπου:

«Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να “επιτεθεί”. Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση; »

«Ποιος είναι ο πιο ζωντανός άνθρωπος;...


... Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται σπίτι του και δεν έχει κανέναν ερωτισμό μέσα του ή εκείνος που ρισκάροντας τη ζωή του , την ίδια την ελευθερία του επιτίθεται σε ένα πλάσμα σεξουαλικό και θέλει να το φιλήσει να το αγκαλιάσει;»

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν.»

Οι απόψεις είναι του ''κ''. Τσόκλη, ζωγράφου,καλλιτέχνη, σκηνοθέτη, οτι δηλώνει τελος παντων. Η συνέντευξη φιλοξενήθηκε στο κρατικό κανάλι. Μπορείτε να δείτε ενα απόσπασμα εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=J07aeJ0ot64&feature=player_embedded#!

Σήμερα δεν θα φλυαρήσω καθόλου ως συνήθως. Κινδυνεύω να καταλήξω σε ηθικούς μονολόγους ή σε ενα ξέσπασμα θυμού και αηδίας λουσμένο με βρισιές. Τίποτα απο αυτά δεν θέλω. Προτιμώ να αντιπαραθέσω απλά δυο εικόνες, αληθινά θύματα βιασμού.


Κοιτάξτε τις. Δεν είναι πολύ όμορφο να πέφτεις θύμα βιασμού; Δεν ειναι ωραία η επίθεση;


Στενοχωριέμαι μόνο που στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε μονο την ομορφιά στο κορμί τους. Δεν υπάρχει φωτογραφία που να αποτυπώνει την ομορφιά που αφησε στον ψυχισμό τους.

ίσως μπορεί να το ζωγραφίσει ο κ.Τσόκλης. Και να πάρει για μοντέλα του αληθινά θύματα σαν την κοπέλα απο τη Σουηδία. Που προκάλεσε και επομένως διαιολογείται ο βιασμός γιατι δεν φορούσε μπούργκα.

Πανέμορφη, δεν συμφωνείται κ.Τσόκλη; Δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου απο πάνω της.

Χωρίς λόγια
Miss Dorothy

Μοιραστείτε

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως σχεδόν πάντα είστε όλοι των άκρων!
Όπως πάντα τζάμπα θα χαλαστώ να γράφω!
Σκότωσε εσύ τον Τσόκλη και ο Τσόκλης εσένα!
Οπωσδήποτε δεν εγκρίνει κανείς το βιασμό.
Δεν θέλουμε να πληγωθεί κανείς!
Αυτή η κοπέλα που φοράει μόνο μιά ζώνη στις ρόγες και άλλη μία στη μέση όμως τι δηλώνει;
"Δοκιμάζω την τεστοστερόνη των αντρών;"
Μη τρελάουα κιόλας!
Κανένας δεν θέλει να πληγώσει κανέναν, ούτε νομίζω (πέραν μερικών ελαχίστων ψυχασθενών) κάποιος άντρας βγαίνει στα καλά του καθουμένου και λέει πάμε να βιάσουμε!!!
Αλλά ας συμμαζευτεί λίγο και ο θηλυκός πληθυσμός γιατί μας περνάνε για εντελώς βλήτα!
Μας βιάζουν ψυχολογικά κάθε μέρα!!!
Δεν θεωρώ τον Τσόκλη σωστό όπως λες ότι τα είπε, αλλά μην κάνουμε και τις 'ξεβράκωτες' αθώες!!!
Αμάν πιά!

Miss_Dorothy είπε...

Μπορώ θεωρητικά τελείως να δεχτώ την διαφορετικότητα απόψεων, ίσως μέσα στα πλαίσια του παραλογισμού.
Ποτέ και με τίποτα όμως δεν θα αθωώσω μια τόσο αποτρόπαια, ανήθικη και αηδιαστική πράξη με την ηλίθια δικαιολογία πως η κοπέλα τα θελε ή το προκάλεσε.
Αν αυτή δεν έχει ορθή κρίση και βγαίνει εξω σαν ξεβράκωτη τσούλα, εσύ που της ορμάς σαν ζώο χωρίς να μπορείς να ελέγξεις τις ορμές σου, τι στο καλό εισαι εσύ, μου λες;
Αυτή αντε να την πεις βλάμενη, εσένα τι χαρακτηρισμός σου αρμόζει που βεβηλώνεις ετσι ενα σώμα αλλά ακόμα χειρότερα μια ψυχή;

Απόψεις σαν αυτές ειναι που με αηδιάζουν τελείως. Η αλήθεια ειναι πως περίμενα οτι θα ακουγα κάτι τέτοιο. Το να βγάζει μια κοπέλα τον μισό κώλο εξω, ειναι θέμα δικής της ηθικής. Το να την ξεφτυλίζεις με τον χειρότερο τρόπο ειναι θέμα δικής σου ανηθικότητας.

Τι ειναι χειρότερο λοιπόν; Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να προκαλέσεις τόσο κακό απλά επειδή είδες σάρκα και είσαι χειρότερος των ζώων μιας και αυτά επιτίθενται μόνο για τροφή, να της ορμήσεις για τις ανώμαλες ορέξεις σου;

Φυσικά και δεν σου απευθύνομαι προσωπικά με το εσύ.
Εχω όμως το θάρρος της γνώμης να σου πω πως θεωρώ απόψεις του στυλ με βιάζουν καθημερινά με τα μίνι που φοράνε, αισχές και αηδιαστικές.

Δεν υπάρχει τίποτα που να αθωώνει ενα εκγλημα. Και ο βιασμός είναι έγκλημα. Ακόμα και αν η κοπέλα κυκλοφορεί τελείως γυμνή.

REDVODKA είπε...

Εχω τις εξής παρατηρήσεις:

Πρώτον. Το πόσο μεγάλος καλλιτέχνης και πόσο διεθνώς αναγνωρισμένος είναι ο Τσόκλης, είναι νομίζω γνωστό τοις πάσι. Ειναι μόνος του ένα μεγάλο κεφάλαιο του συγχρονου πολιτισμού μας και θα ήταν σώφρον όταν μιλάμε γι' αυτόν να έχουμε τον προσήκοντα σεβασμό.

Δευτερον. Τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την καλλιτεχνική ποιότητα του ζωγράφου και όχι με τις απόψεις του. Δεν είναι νομικός ούτε κοινωνιολόγος ο Τσόκλης ώστε οι απόψεις του να κρίνονται με τον τρόπο που τις κρίνετε. Πέραν αυτού, ο Τσόκλης δεν βίασε, άποψη εξέφρασε... Την καθαρά δική του άποψη, όπως την διαμόρφωσε σαν καλλιτέχνης, ασκώντας το δικαίωμα του στην ελευθερία του λόγου (επαυξημένο λόγω καλλιτεχνικής ιδιότητας). Είναι δικαίωμά σας να έχετε αντίθετη άποψη και να αντιμάχεστε την δική του. Αλλά είναι υποχρέωσή σας να υπερασπίζεστε το δικαίωμά του να την εκφρά;ζει ελεύθερα!

Δεν συμφωνείτε με την άποψή του. Ωραιότατα! ΓΙατί στο κάτω-κάτω να συμφωνήσετε; Ούτε τις ίδιες παραστάσεις έχετε, ούτε την ίδια παιδεία και κουλτούρα έχετε, ούτε την ίδια θεώρηση της ζωής έχετε, ούτε την ίδια προσέγγιση των πραγμάτων. Λογικότατο το να διαφωνείτε. Λογικότατο να αντιπαρατεθείτε υπέρ της δικής σας άποψης. Αλλά μέχρι εκεί...

Δεν διαφέρετε σε τίποτε από τους Μουσουλμάνους που σχεδιάζουν πως θα δολοφονήσουν τον γελοιογράφο του Μωάμεθ (και αυτός με την τέχνη του. Είστε έτοιμοι να "ακυρώσετε" μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας επειδή δεν έχει την ίδια άποψη με σας (έστω με τους περισσότερους) Μα αυτό δεν είναι η πεμπτουσία του καλλιτέχνη; Αυτό δεν είναι εν τέλει το πλεονέκτημά του και συνάμα η υποχρεώσή του; Να διαφέρει;

Για φανταστείτε... Θα ακύρωναμε τον Ζαν Ζενέ και τον Κοκτώ, επειδή ήσαν "αδελφές"; Θα ακύρωναμε την Ρίφεσταλ σαν σκηνοθέτη, επειδή ηταν θαυμάστρια του Χϊτλερ; Θα ακύρωναμε τον Μάικλ Τζάκσον σαν μουσικό επειδή ήταν παιδόφιλος; Θα ακυρώναμε τον Χηθ Λετζερ σαν ηθοποιό επειδή ήταν τζανκι;

Στην Ελλάδα ΝΑΙ!.. Στην χώρα που όχι απλά ακύρωσε κάποτε, αλλά και αφόρισε έναν ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, στην χώρα που τα βιβλία που δεν μας αρέσουν τα καίμε, στην χώρα που τα έργα τέχνης που δεν μας αρέσουν τα σπάμε, στην χώρα που σκίζαμε τις οθόνες για να μην προβληθεί το Jesus Christ Superstar, στην χώρα που (μοναδική στον κόσμο) αρνείται (εώς γελοιποιήσεως) το δικαίωμα σε μιαν άλλη να αποκαλείται όπως θέλουν οι κάτοικοί της, προασπιζόμενη την πατρότητα του μεγαλύτερου και πλέον διεφθαρμένου ολετήρα όλων των εποχών, στην χώρα που παραγράφει συνειδητά την ιστορία και αρνείται το δικαίωμα στους ιστορικούς να γράψουν την αλήθεια, απειλώντας τους με κοινωνική αλλά και φυσική εξόντωση, στην χώρα που δολοφονούνται δημοσιογράφοι επειδή επιλέγουν άλλο τρόπο έκφρασης... στην χώρα αυτή δεν επιτρέπουμε στον άλλον να έχει άλλη άποψη από την δική μας!! (επειδή η δική μας είναι η άποψη των πολλών) Συνεπώς: Κρίμα για τον Πλάτωνα, που ήταν Ελληνας.

ΤΡΙΤΟΝ. Δεν κατανοώ γιατί η ΕΡΤ ζήτησε συγγνώμη και μάλιστα τώρα. Ζητώ συγγνώμη όταν έχω κάνει ένα λάθος. Ποιo ήταν το λάθος; Οτι δεν λογόκρινε τον Τσόκλη; Με τον ίδιο τρόπο που μοντάρισαν το γιλμ του Γαβρά; (χωρίς να τον ρωτήσουν)

Και τέλος πάντων, αυτή την άποψη ο Τσόκλης την εξέφρασε προ ετών και όχι φέτος (η συνέντευξη μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη). Γιατί δεν ζήτησε τότε συγγνώμη η ΕΡΤ τότε και ζητά τώρα;

ΥΓΡΦ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Υπεύθυνο του Φεστιβάλ κινηματογράφου, που έπρεπε προχθές να αποφασίσει αν θα συμμετείχε στο Φεστιβάλ μια Σερβική ταινία που περιείχε μια σεκανς βιασμού νεογέννητου βράφους. Η απόφαση του είναι μνημείο δημοκρατικότητας και προάσπισης της ελευθερίας της έκφρασης. Εϊπε ότι θεωρεί την ταινία ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΉ αλλά θεωρεί ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΤΕΡΗ κάθε μορφή λογοκρισίας!...

Σπεύσατε, σπεύσατε... Βρείτε τα στοιχεία του, κάντε αναρτήσεις, αναφορές, γκρουπ στο FB, ζητείστε την απόλυση του, την καθαίρεσή του, το λυντσάρισμά του στο Σύνταγμα!.. Μην αργείτε... Είναι επικίνδυνος... Εχει άποψη (διαφορετική από την δική σας)

Miss_Dorothy είπε...

Το οτι ειναι καλλιτεχνης δεν μπαινει στο απυροβλητο! Θεος φυλαξοι, κοινος θνητος ειναι και οσο λιγο ή περισσοτερο καλλιτεχνικη κι αν η οποια αποψη του, εφοσον διαφωνω καταφορα μαζι της, εχω καθε δικαιωμα να εκφερω την αποψη μου. Το αν ακυρωνεται σαν καλλιτεχνης ή ανθρωπος στη δικη μου συνειδηση ειναι καθαρα προσωπικο μου θεμα. Εξαλλου εδω δεν κρινεται το εργο του αλλα μια αποψη που εξεφρασε. Ενα το κρατουμενο.

Στην τεχνη δεν συγχωρουνται τα παντα και ουτε και η οποιδηποτε, εστω και διεστραμενη συλληψη του καθενος μπορει να βαφτιστει τεχνη. Αυτο ειναι μονο για τους κομπλεξικους που βλεπουν το τενεκεδακι, δεν καταλαβαινουν ουτε στο ελαχιστο τι μπορει να ερμηνευει αλλα σκιζουν τα ιμματια τους οτι αυτο ΕΙΝΑΙ τεχνη και εγω που διαφωνω πως δεν ειναι γιατι δεν με εκφραζει ειμαι αμορφωτη ή απλα αντιδραστικη. Ο Γουντυ Αλεν που θαυμαζω ιδιαιτερα ειχε πει σε μια δηλωση του "Και να ξερασει κανεις στο Εθνικο Μουσειο θα το βαφτισουν τεχνη". Συμφωνω και I rest my case.

Δεν συμφωνω με την λογοκρισια, οπου κι οποιος προσπαθει να την επιβαλει. Εσυ για παραδειγμα θελεις να λογοκρινεις τις αποψεις των υπολοιπων επειδη εκφερουν αποψη διαφορετικη του καλλιτεχνη. Του ανθρωπου, δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κρινεται απο μια ιδιοτητα του. Για μενα ο ανθρωπος εχει αποκρουστικες αποψεις. Τις εκφερει δημοσια γιατι του δινεται το βήμα, κι εγω τις εκφερω δημοσια απο εδω γιατι μου δινεται το βημα. Δεν βλεπω που διαφερουμε λοιπον. Αν με ρωτησεις λοιπον, προσωπικη μου αποψη, δεν θεωρω τον βιασμο ενς βρεφους τεχνη. Ουτε μια ταινια για την παιδοφιλια θεωρω τεχνη γιατι ξεπερνα τα ορια, τουλαχιστον τα δικα μου. Συγχαιρω την αποφαση να προβαλει την ταινια αντι ανοητως να κοψει την συγκεκριμενη σκηνη οπως εκαναν οι Βρετανοι, αλλα εγω δεν θα την προεβαλα οπως δεν θα προεβαλα ταινια με παιδικη πορνογραφια. Δικαιωμα μου.

Ενσταση στο θεμα του Μ.Τζακσον, οχι μονο δεν εχε αποδειχθει ποτε πως ηταν παιδοφιλος αλλα οι περισσοτερες μαρτυριες τεινουν να αποδειξουν ξεκαθαρα το αντιθετο. Δεν σου αρεσει να σπιλωνεις χωρις αποδειξεις κι ομως εσπευσες να κρινεις οσους κρινουν βαση λογων κι οχι αφηρημενων εννοιων.

Και τελος, θα σου πω ποιοι ειναι οι επικινδυνοι μεσα απο στιχους που αγαπω πολυ
'Ειναι επικινδυνοι ολοι αυτοι, οι ονειροπολοι,οι χαμενοι, οι τρελοι, ειναι επικινδυνοι ολοι αυτοι, θα πρεπε κιολας να 'χουν ηδη συλληφθει'.

Οσοι τολμουν να λενε την αποψη τους κρινονται. Κι ο Θεος ο ιδιος να ευλογουσε τον βιασμο σαν τον κ. Τσοκλη, παλι θα αντιδρουσα. Το αλαθητο δεν μπορει να το διεκδικησει κανεις. End off.

Ανώνυμος είπε...

REDVODKA κόψε το ποτό γιατί σε χαλάει και λες π@π@ριές...

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ο/η REDVODKA μας είπε και πέντε επιχειρήματα και μπήκε στον (μεγάλο) κόπο να γράψει τις απόψεις του-γνώμη του...
Εσύ που μιλάς για παπαριές ξέρεις για τίποτα άλλο να πεις;
Όχι γιατί είσαι το χαρακτηριστικότερο δείγμα του νεοέλληνα του σήμερα !!!
Λες μόνο αυτό που ξέρεις.
Δηλαδή παπαριές !!!
Βρε άει από κεί !
Έχεις να πείς κάτι;
Καλώς να το πεις και τεκμηρίωσέ το.
Τις παπαριές εκεί που τις έμαθες να τις πείς !
Γέμισε ο κόσμος αγράμματους εξυπνάκηδες !

Ανώνυμος είπε...

re? re pate kala?
edw biazoun gries, katsikes kai den kserw egw ti allo pate kala? dld h gria pou kathete mesa sto spiti ths ti ekan kai thn biasan? kikloforise me ta byzia kai ton kolo eksw? pseutokoultouriarides mlkes exei gemisei h ellada kai nomizoun oti einai kapoi enw katagonte apo blaxoxwria RE OUST

Miss_Dorothy είπε...

Guys, λογοκρισια δεν υπαρχει οσον αφορα στις δικες μου αποφασεις για το topic μου αλλα θα παρακαλουσα ολους να μην χρησιμοποιηθουν καθολου βρισιες, μπορουμε ανετα να την λεμε ο ενας στον αλλο κοσμιως! Τι νοημα θα ειχε αλλωστε η ζωη χωρις διαφωνιες;
(Επιτρεπεται να βριζετε απο μεσα σας!)
Μην φερω σε δυσκολη θεση τον αρχισυντονιστη και με κραξει, καταλαβαινετε...

Ευχαριστω για την κατανοηση!

Ανώνυμος είπε...

το μέγεθος της κατάπτωσης της πατρίδας μας αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο στις "καλλιτεχνικές" ανησυχίες του τσόκλη και την εκλογή της τσόκλη στη βουλή. ολα αυτα τα σούργελα δεν είναι παρα ένα σύμπτωμα.μη βλέπετε τηλεόραση και πάρτε όλα τα λεφτα σας απ τις τράπεζες. τότε ίσως ο τσόκλης βιάσει την κόρη του. αλλα δεν θα είναι και τόσο κακό, ετσι? ειναι το πάθος και η αρχέγονη επίθεση της φύσης, μη σκας καθόλου μάγια μου. βρε σα δε ντρεπόμαστε...

υγ. redvodka, καλυτερα να πιείς άλλο ένα ποτηράκι παρα να μιλάς. ή τι σιγής κρέιττον ή σιγήν έχε. αντιλαβού;

Ανώνυμος είπε...

Miss_Dorothy tha efarmosw thn apopsh tou tsoklh kai tha sou pw oti autoi pou bryzoun exoun perisotero pathos apo autous pou kathonte apragoi. autoi pou bryzoun prokaloun thn zwh kanoun erwta mazi ths kai tous parasernei se bomoloxies. Arage pios ftaiei autos pou bryzei h autos pou petaei thn kathe mlk1@ tou kai prokalei tous allous?

Miss_Dorothy είπε...

Ου βεβαια. The poorer the mind, the stronger the language. Καρατσεκαρισμενο! Το πιασες το νοημα ή χρειαζεσαι μεταφραση;

Τα υβριστικα σχολια θα διαγραφονται, απλα, ωραια και φασιστικα καθοτι εμεις δεν ερμηνευομε τις βρισιες ως εκφραση παθους!

Δεν ειχα σκεφτει ποτε πως οι φορτηγατζηδες, ταξιτζηδες, παοκτσιδες και λοιποι που βριζουν ειναι γιατι κανουν ερωτα με τη ζωη! τωρα θα τους αντιμετωπιζω με αλλο ματι, με περισσοτερη συμπαθεια, δυστυχεις ανθρωποι ειναι που χρηζουν βοηθειας και συναισθηματικης υποστηριξης.

Ανώνυμος είπε...

nai kai omos kai egw prwth fora katalaba to synesthima tou kathe psyxanomalou pou biazei kopeles "exei pathos gia thn zwh" oi ypolipoi eimaste kotes kai akoma perisotero eseis ftaite pou prokalite! kai o pitsirikas pou biastike tis proales apo pakistanous eftege to mpousto pou eixe balei!

REDVODKA είπε...

Mην τα ισοπεδώνουμε όλα πια. Μην μερδεύουμε τον νταλικέρη με τον καλλιτέχνη. Ο νταλικιέρης είναι (ας πούμε" πούστης, ο καλλιτέχνης είναι ανήσυχος άνθρωπος που ξεπερνά τα κοινωνικά ψευδοstatus και ψάχνει την συναισθηματική του ισσοροπία. Ο νταλικιέρης είναι μαλάκας, ο καλλιτέχνης είναι ιδιόρυθμος ή σουϊ γκένερις. Ο νταλικιέρης είναι υβριστής, ο καλλιτέχνης είναι απελευθερωμένος εκφραστικά και έχει απενοχοποιήσει τις λέξεις επικεντρωμένος στα νοήματα.

Οι καλλιτέχνες δεν είναι "κοινοί θνητοί" Δεν είναι κάποιοι από μας, είναι υπεράνω, είναι οι ταγοί μας, είναι τα ινδάλματά μας, είναι οι εκφραστές του πολιτισμού μας. Οι άνθρωποι αυτοί, δικαιούνται να έχουν πάθη, να καθοδηγούνται από αυτά και να παράγουν πολιτισμό παθιασμένοι.

Εϊτε ζωγράφοι, είτε σκηνοθέτες, είτε μουσικοί, είτε γλύπτες, είτε ηθοποιοί όλοι έχουν τα πάθη τους. Είτε αυτό είναι η κοκαϊνη, είτε ο τζόγος, είτε το πουτσάκι ενός ανήλικου αγοριού, είτε η βότκα (όχι εγώ) είτε ο ξυλοδαρμός με μαστίγιο, αυτοί -και μόνο αυτοί- δικαιούνται και γι' αυτό απαλάσσονται!

Σκεφτείτε ως εξής: Τα ναυτάκια που πήδαγαν τον Τσαρούχη δεν μπορούν να εξισωθούν με τα παιδάκια που πηδούν είτε πηδιούνται από Πακιστανούς. Επειδή ακριβώς τα ναυτάκια αυτά παρήγαγαν "αποθετικό" πολιτισμό, υπό την έννοια ότι συμμετέχοντας στην ζωή του καλλιτέχνη, τον απογείωναν και του παρείχαν την αναγκαία δημιουργική φόρτιση για να μεγαλουργήσει και να αφήσει το όνομα που άφησε.

Το ίδιο ισχύει και για τους τραγουδιστές που απογείωναν τον Χατζηδάκι, τα κοριτσάκια που φόρτιζαν θετικά τον Κορκολή, τον τζόγο που κρατούσε σε καλλιτεχνική εγρήγορση τον Μουστάκα, τα παλληκάρια του 21 που φυστίκωναν τον Λόρδο Βύρωνα, τον Ηφαστείωνα που καλαφάτιζε τον Μέγα Αλέξανδρο.

Σκεφτείτε τώρα: Τα αγοράκια του Τσαρούχη, τα κοριτσάκια του Κορκολή, τους μουστακαλήδες του 21 ή τους ανθυποτραγουδιστές του Χατζιδάκη, τους θυμάται κανείς; ΟΧΙ βέβαια... Τον Τσαρούχη, τον Χατζιδάκη, τον Αλέξανδρο ή τον Λόρδο Βύρωνα όμως τον θυμούνται όλοι! Ομως αν δεν υπήρχαν τα ναυτάκια του Τσαρούχη δεν θα υπήρχε ο Τσαρούχης, αν δεν υπήρχαν οι μουστακαλήδες δεν θα υπήρχε ο Λόρδος Βύρων κι αν δεν υπήρχαν τα κοριτσάκια του Κορκολή δεν θα υπήρχαν και η υπέροχη μουσική του.

Επειδή ακριβώς ο καλλιτέχνης δεν λειτουργεί σε συνθήκες ηρεμίας όπως ο λογιστής ή ο καθηγητής βιολογίας... Θέλει πάθος, θέλει ένταση, θέλει να βιώνει τα άκρα, θέλει να έχει πάθη, να κυριέυεται από αυτά και να τα αποτυπώνει στα έργα του. Τοτε τα έργα του είναι αυθεντικά, τότε παράγεςι πολιτισμό.

Μην ισοπεδώνουμε λοιπόν τους καλλιτέχνες εξισώνοντας τους με Πακιστανούς. Αυτοί είναι βιαστές, ο καλλιτέχνης όχι.

Θα μου πείτε "αγορίστικα κολαράκια ξεσκίζει ο Πακιστανός, αγορίστικα και ο καλλιτέχνης. Το ίδιο δεν είναι;" Η απάντηση είναι εύκολη. "Με μαχαίρι ξεσκίζει τα άντερα ενός ζωντανού κουνελιού ο σαδιστης βασανιστής ζώων, με μαχαίρι ξεσκίζει τα άντερα ενός ζωντανού κουνελιού και ο επιστήμονας στο εργαστήριο μιας φαρμακευτικής εταιρίας, προκειμένου να βρει το φάρμακο του καρκίνου και να ζήσουμε περισσότερο. Είναι το ίδιο;"

ΥΓΡΦ Σχετικά με σχόλια που διάβασα παραπάνω. Εϊμαι ενήλικη Ελληνίδα, έχω άποψη και την καταθέτω. Αν δεν σας αρέσει ...ξύδι. ΔΙατυπώστε την δική σας. Δεν διεκδικώ το μονοπώλιο ούτε αναζητώ οπαδούς. ΤΟ πόσο πίνω και πόσο καπνίζω είναι δικός μου λογαριασμός. Δεν βρίζω ποτέ, δεν με ενοχλέι αν βρίζετε. Δεν έχουμε όλοι την ίδια αγωγή εξάλλου...

Ανώνυμος είπε...

Ενας νταλικερης μπορει να ειναι πιο ηθικος και ισορροπημενος χαρακτηρας απο εναν καλλιτεχνη...
REDVODKA αν αληθεια τα πιστευεις ολα αυτα που λες εισαι μεγαλη περιπτωση (και ελπιζω σπανια ή εστω μειοψηφια)! Για κοιταξε το και αμα μπορεις κοψε και τις vodkes γιατι σε χαλανε!

Miss_Dorothy είπε...

REDVODKA αν εισαι γυναικα οπως λες και δεν μπορεις να διακρινεις τη διαφορα του βιαζω (κανω σεξ χωρις τη συναινεση του αλλου, εξευτελιζω, βεβηλωνω) με το κανω συναινετικο σεξ με αντρες, γυναικες (ως εκει, με ανηλικα κανεις πουθενα και ποτε) και εμπνευομαι, ερωτευομαι, δημιουργω..
τοτε πραγματικα το προβλημα ειναι πολυ μεγαλο και δεν λυνεται μεσα απο ενα μπλογκ. Οι ψυχολογοι συνιστουν να γραφεις ως μεσο εκφρασης και λυτρωσης ομως ψυχαναλυση δεν γινεται για κανενα μας εδω μεσα.

ο βιαστης ειναι βιαστης! δεν μπορω να παρω σοβαρα αποψεις του υφους ο καλλιτεχνης μπορει να βιαζει γιατι ψαχνει εμπνευση ενω ενας κοινος θνητος οχι. Το εγκλημα ειναι εγκλημα! ο φονος ειναι φονος, ειτε γινεται εν βρασμω ψυχης, ειτε ειναι στον πολεμο, ειτε για το καλο της επιστημης,ειτε προκειται για προμελετημενο φονο. Το αποτελεσμα παντα ειναι η απωλεια μιας ανθρωπινης ζωης. Ειναι γελοιο λοιπον στο ονομα οποιασδηποτε δημιουργιας, να βαφτιζουμε το εγκλημα πηγη εμπνευσης!

Γουσταρω τρελα την ποιηση του Αγγελακα (για παραδειγμα), αλλα μαθαινω πως για να γραφει τοσο μελωδικα, γηινα και ωμα επρεπε να βιαζει ανηλικα 13χρονα (Θεε μου μην ακουσω ποτε κατι τετοιο!)Για σενα αυτο ειναι θεαρεστο και πληρως αποδεκτο γιατι συνεχιζεις να λες πως αν δεν το εκανε δεν θα ειχαμε τα υπεροχα ποιηματα του. Εγω αναρωτιεμαι με ποιον πρεπει να αγανακτισω περισσοτερο, με την αρρωστη φυση του (οταν βιαζεις εισαι αρρωστος με ολες τις εννοιες του κοσμου) ή με εσενα που το επικροτεις..

Ωχ παραιτουμαι, οταν κανεις διαλογο με την παρανοια, αρρωσταινει ενα κομματι σου και με θελω υγειη και αρτιμελη.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχχα ρε REDVODKA πραγματικά θα ήθελα να μάθω τι "παιδια" έχεις και από που την πήρες και πότε άρχισε να στραβώνει το κλήμα.

Ο εκάστοτε καλλιτέχνης δεν διαφέρει σε τίποτα από τους υπόλοιπους ανθρώπους πάρα μονό στο ότι μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις του σε ένα υλικό, κάτι σαν πολύ προχωρημένη γραφή. Αν τώρα εσύ, νομίζεις ότι επειδή είναι "καλλιτέχνης" μπορεί να λέει και να κάνει ότι αρλούμπα θέλει, τότε πρέπει να κρύβεις πολύ αρρώστια κάτω από τα λογία σου.

Να ένας "μεγάλος" καλλιτέχνης REDVODKA
http://www.theginblog.com/2007/10/artist-chains-up-dog-until-it-dies-is-this-art-or-animal-abuse/

REDVODKA είπε...

Dear Dorothy,

Προσωπικά εντοπίζω μια τεράστια διαφορά μεταξύ βιασμού και συνεναιτικού sex. Οτι οι βιαστές δεν φορούν συνήθως προφυλακτικό και όσο νάναι δεν σου δίνουν την δυνατότητα να τους το προτείνεις..."Μήπως αγαπητέ βιαστάκο θα μπορούσες να βάλεις ένα σκουφάκι διότι εγώ δυο παιδιά που ήθελα, τάκανα και όσο νάναι δεν γνωριζόμαστε και καλά..." Δεν λέει, τον ξενερώνεις και χάνεις και την απόλαυση!

Κατά τα άλλα, εγώ προσωπκά δεν φοβάμαι τους βιαστές. Στην πραγματικότητα αυτοί είναι τα θύματα και μπορείς να τους κάνεις ότι θέλεις. Εκείνη την στιγμή δρουν απόλυτα emotionally και καθόλου rationally. Αμα έχεις λίγο μυαλό, τον κάνεις ότι θέλεις. Σκλάβο τον κάνεις, να σε πάει και σπίτι μετά, να περιμένει να μπεις στην πόρτα ...μην σε πειράξει κανείς και να σου στείλει λουλούδια αύριο!

Τι θέλει μωρέ ο κακομοίρης; Θέλει να νοιώσει λίγο άντρας, λίγο κυρίαρχος, λίγο κατακτητής! (Γύρευε πόσες σφαλιάρες τρώει καθημερινά). Δώστου το! Πρόβαλε λίγη αντίσταση (όχι μεγάλη αλλά μην το παίξεις παραδομένη απ' την αρχή) υποκρίσου ότι σε συνεπαίρνει ο ρυθμός του μετά, πάτα τον και λίγο (ξέρεις που) να τελειώνει γρήγοα... βγάλε και μια τσιρίδα ηδονής στο τέλος... κοίτα τον με μεγάλα μάτια και βαρύ λαχάνιασμα, ενώ του τραβάς τα μαλιά ΧΩΡΙΣ να μιλάς... Αυτο ήταν!! Μέχρι και για ποτάκι θα σε πάει.

Ειλικρινά σου λέω ότι η βασική διαφορά μεταξύ ενός γκόμενου (μιλω για σεξ όχι για αγάπη) που με πλακώνει στις δαγκωματιές, στα κολοσκάμπιλα, μου τραβάει τα μαλιά (τζάμπα τα 50€) και με αποτελειώνει με τις θανατηφόρες ατάκες "τι σου κάνω μάνα μου", "θα σου βγάλω το νεφρό στο πιάτο", "έτσι γαμούνε οι Κορίνθιοι" και ενός βιαστή είναι ...ότι ο βιαστής δεν θα μου ζητήσει μετά να του κάνω και καφέ!

Ανώνυμος είπε...

REDVODKA από ότι φαίνεται ούτε τα σκυλιά δεν σε πηδ@νε και προσπαθείς με κάθε τρόπο να βρεις χαρά στους βιαστές. χαχαχαχα γούστα είναι αυτά! Προτείνω να δημιουργήσεις ένα blog γράφοντας για τον εαυτό σου. Είναι σίγουρο ότι έχουμε να μάθουμε πολλά ενδιαφέροντα και προτότυπα πράγματα... γύρω από το άτομο σου! Δηλώνω αμετανόητα fan σου!!!!!!!!!! Που ήσουν εσύ τόσο καιρό;;; χαχαχαχαχαχα

Miss_Dorothy είπε...

Dear Aνωνυμε των 11.53
η σεξουαλικη ζωη της REDVODKA δεν αφορα κανενα μας, δεν γνωριζουμε, δεν σχολιαζουμε!!!

Τι κακο με αυτον τον Ελληνα, μπορει να εχει ολοκληρο παραθυρο μπροστα του αλλα να παλευει να δει απο την κλειδαροτρυπα!

Ανώνυμος είπε...

1: Δεν υπάρχει καλή τέχνη και κακή τέχνη. Υπάρχει τέχνη που μου αρέσει και τέχνη που δε μου αρέσει.
2: Ο καλλιτέχνης κρίνεται για την τέχνη του όπως ο κάθε εργαζόμενος κρίνεται για την ποιότητα της δουλειάς του. Ως άνθρωπος θα κριθεί ξεχωριστά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο απυρόβλητο όσον αφορά τέτοια ζητήματα.
3: Ο βιασμός είναι κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απορώ γιατί πρέπει να το εξηγούμε. Αλλά έστω, αν εγώ που είμαι γυναίκα έχω τόσο μυαλό στο κεφάλι μου βγω έξω ημίγυμνη, αυτός που με κοιτάει μπορεί να γυρίσει πάντα από την άλλη για να μη μπει στον πειρασμό, σωστά; Αν όμως έρθει και με βιάσει εγώ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο. Εκείνος έχει δικαίωμα επιλογής. Εμένα μου το έχει στερήσει...

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε πλάκα με την REDVODKA αλλά εγώ διακρίνω μια κατάσταση που μόνο για γέλια δεν είναι... Το άτομο φαίνεται να έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τουλάχιστον σε ότι αφορά στον σεξουαλικό τομέα και προφανώς χρίζει προσοχής η περίπτωση της... Δεν είναι αστείο...

REDVODKA είπε...

H REDVODKA γράφει και καταθέτει μια άποψη. Αυτή την άποψη την προσέχετε ή την προσπερνάτε, της δίνετε σημασία ή την γράφετε στ' αρχίδια σας, την επικροτείτε ή την μάχεστε και εν πάσει περιπτώσει αντιπαραθέτετε (αν θέλετε) την δική σας. Ομως το πεδίο αντιπαράθεσης είναι η άποψη και όχι βέβαια ο καταθέτης της, πολύ απλά διότι REDVODKA δεν υπάρχει, όπως και Miss Dorothy δεν υπάρχει, όπως και ΑΝΩΝΥΜΟΣ δεν υπάρχει. Είναι avatars και όχι υπάρξεις. Ειναι -ας πούμε- ρόλοι που τους γράφει ένας συγγραφέας.

Αν τώρα κάποιος θεωρεί ότι από το κείμενο ενός ρόλου μπορεί να "ψυχογραφήσει" (μην χέσω) τον συγγραφέα του, τότε είναι ...μακάριος και θα κληρονομήσει την βασιλεία των ουρανών!! Αν αυτό μπορούσε να γίνει τότε ο Ντοστογιέφσκι ήταν ηλίθιος, η Αγκάθα Κρίστι ήταν δυνάμει δολοφόνος και ο Ζεράρ ντε Βιλιέ ήταν κατάσακοπος!...

Αυτό θα μπορούσε να έχει εφαρμογή στην περίπτωση μόνο που απο κάτω δεν θα έλεγε REDVODKA αλλά Ιορδάνης Ιορδανόπουλος και αυτός (ο Ιορδανόπουλος) θα ήταν υπαρκτό πρόσωπο και ανελάμβανε την πατρότητα του κειμένου.

Ομως εδώ γράφει REDVODKA. δηλαδή μια συλλογή από Pixels. O χειριστής του avatar REDVODKA μπορεί να είναι καθηγήτρια Αγγλικών, αλλά μπορεί να είναι και ένας έκφυλος εισαγγελέας ή ένας παιδόφιλος παπάς! Λέει ότι είναι γυναίκα, αυτό σημαίνει ότι είναι; Μπορεί να είναι ένας κομπιουτεροκολλημένος φοιτητής ή ένας επαγγελματίας κειμενογράφος που σπάει πλάκα με τους "ψυχαναλυτές" του διαδικτύου, μπορεί απλά να είναι ένα troll! Σκεφτείτε ακόμα ότι μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο με την miss Dorothy ή κάποιον ΑΝΩΝΥΜΟ εναλάσσοντας περσόνες, προκειμένου να διασκεδάζει με σας τους wannabe ...Πιπερόπουλους.

Γι' αυτό σας συνιστώ να περιοριστείτε στην άποψη. Κρίντε την, σχολιάστε την, επικροτείστε ή διαφωνήσετε, καταθέστε την δική σας -αν έχετε- και εφαρμόστε τις "ψυχογραφικές" σας ικανότητες στα του Οίκου σας, όσο είναι καιρός!! (συνήθως το κέρατο, ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος, επιεδή ενδιάμεσα ήταν απασχολημένος να παρακολουθεί τους γείτονες)

Miss_Dorothy είπε...

Σαν Miss Dorothy να διαχωρισω τη θεση μου και να επισημανω πως ειμαι εγω και μονο εγω και οτι επισης δεν ειμαι παιδεραστης, καθηγητρια αγγλικων, εκφυλος εισαγγελεας, φαν του Τσοκλη. Ετσι για οποιον ειχε απορια ρε παιδι!

Ειμαι η Dorothy και ειμαι καλα! (λεμε τωρα!)

Να συμφωνησω κι εγω πως κρινεται η αποψη κι οχι το ατομο αυτο καθαυτο αν και οταν λες κατι εκφραζεσαι μεσα απο αυτο.. Anyway, καταλαβαμε νομιζω τι λεει ο ποιητης...!

Ανώνυμος είπε...

REDVODKA prepei na eisai apisteyto troll but fail troll is fail

Ανώνυμος είπε...

Signomi mou fainetai i me ta legomena tou o Tsoklis dinei to elef8ero ston kosmo na ton viazoun?

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μαζί σου REDVODKA !
Όλα τα αγκυλωμένα μυαλά δεν μπορούν να διακρίνουν το απίστευτο χιούμορ του ανθρώπου πίσω από το όνομα Ρεντβότκα.
Κανένας δεν υποστηρίζει το δικαίωμά σου της άποψης!
Όλοι το παίζουν κριτές και όλοι τους είναι 'καλά στα μυαλά' τους !
Μην πείς κάτι διαφορετικό! Θα σε φάνε!
Κανένας δεν έχει καταλάβει ότι τους δουλεύεις όλους 'ψιλό γαζί'!
Ότι τους πουλάς και τους αγοράζεις όπως εσύ θέλεις !
Άν ήξεραν το δείκτη νοημοσύνης σου θα αυτοκτονούσαν μαζικά !!!
ΜΑΖΊ ΣΟΥ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ !

ΥΓ: Ψάχνομαι πως να βάλω όνομα και θα τα λέμε συχνότερα...

Ανώνυμος είπε...

Απο την πολη ερχομαι και στην κορφη..δυο συκα!
Τυχαιο; Δε νομιζω!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας που λογοκρίνεται και διαγράφεται σχόλια.

Μαρία

CHAMPAGNE είπε...

Αντί σχολίου παρακαλώ επισκεφθείτε αυτό το λινκ.

http://img715.imageshack.us/f/champagned.jpg/

Ανώνυμος είπε...

CHAMPAGNE epidi eiste bourla kai briskete ton kathe katestrameno na kanete sex den sas ftaei kaneis, gia auto PRWTA mathenoume kala ton allo kai META kanoume sex mazi tou alla se mia koinonia asydwsias auto fenete opisodromiko etsi den einai?

REDVODKA prepei na se biasoun kai na se kanoun opos stis parapanw fotografies, na sou pw egw meta an tha tous fobase h oxi. Kai epipleon mathe kai auto oti oi biasmoi DEN ginonte apo kathimerinous anthropous

REDVODKA είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 8.38.

Η ώρα έχει περάσει οκτώμιση και θα σου βάλουν απουσία! Γρήγορα στο σχολείο και άσε το ιντερνετ για τους μεγάλους!

Και πούσαι, μην φας γαριδάκια, κάνουν κακό... Τυροπιτούλα πάρε... Στο καλό μωρό μου!

CHAMPAGNE είπε...

Δηλαδή εσύ τι νόμιζες; Οτι τον είδα στο λιμάνι και πήγα στο κρεβάτι; Τον γνώριζα ήδη αρκετό καιρό και μπορώ να σου πω πως ήταν και ωραίος άντρας και πολύ ευγενικός, με τα λουλούδια του και με τα δώρα του. Την ακραιφνώς σεξουαλική του συμπεριφορά όμως δεν υπήρχε τρόπος να την μάθω αλλιώς.

Εξάλλου δεν ήταν αυτό το θέμα. Μπορώ μάλιστα να σου πω ότι από τους 50 άντρες που έχω γνωρίσει ερωτικά, (έχω περάσει τα 40 για να μην αναρωτιέσαι), οι 35 τουλάχιστον την ίδια πάνω κάτω σεξουαλική συμπεριφορά έχουν. Φαίνεται ότι πήραν τα πρότυπά τους από τις τσόντες που έβλεπαν!

Ούτε καν ανέφερα την ιστορία με τον Πανάγο για άλλον λόγο παρά μόνο για την εκπληκτική ατάκα "Ετσι γαμουν οι Κώτες". Ισως διαβάζοντας δεν το πιάνεις, αλλά δοκίμασε να το πεις! Και αν θυμάμαι τον Πανάγο μετά από τόσα χρόνια είναι για το απίστευτο τρελλό γέλιο που έριξα εκείνη την μέρα.

Ανώνυμος είπε...

REDVODKA an krinei kaneis apo ta dhmosieumata ta opia apantas exeis megalh hlikia an krinei kaneis apo to megethos ton post kai thn piotita tous tha elega oti mallon eisai mia argosxolh 50ara xwris paidia kai antra (oti kian shmernei auto) katagwgh blaxikh pou exei arketes gnwseis gia na kathete kai na asxolite me oti nane paw stoixima oti kykloforas me BMW alla th na thn kaneis xwris ikanopihsh

epi tou thematos twra. sou teliwsan ta epixirimata kai mou les gia tis tyropites mpas kai ikanopiiseis thn eswterikh sou anagh gia na miwseis tous allous?

CHAMPAGNE ara gia ola ta ypolipa den se piraksan to kotes htan pou se pirakse e?

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε με ελληνικά βρε κολλημένοι!
ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
Κατά συρροή δολοφόνοι της ελληνικής!
Τόσο δύσκολο είναι να πατήσεις Shift+Al;
Κολλημένοι ξενομανείς!

Ανώνυμος είπε...

Geia! kai Antio :D afhste tous kanones apexw kai kante oti nanai kai tautoxrona sevasthte ta panta. h isorropia mas odhgei sthn exelixh. kai apoti fenetai kollhsame edw. sto poios viazei wraia kai meta potaki kai to an ta vgazei exw mia kopela. sta tetoia mas. pote den 8a mas katalavei KANEIS. h zhste me thn elpida. dh8en kai xedh8en. oi alloi ftaine re. ante

Ανώνυμος είπε...

paidia.....8elw na sas pw kati....re redvodka....zwgrafizw...grafw..kai oti allo mporw kai 8elw kai mou ema8an na kanw ta synnefa h poihsh kai ta xrwmata....alla xerw ba8eia mesa oti oloi oi An8rwpoi einai en dynamh kallitexnes opws eipe kai o mounx....twra 8a mou peis...ti en dynamh??? telos pantwn...apla einai polu pswnistiko na exei etsi to eleu8ero enas kallitexnhs...mporw na katalabw thn ekfrash kai tis formes...alla me tipota ma me tipota kaneis kai pote den mporei na me peisei oti o skopos agiazei ta mesa....eite einai gia peiramatozwa eite gia erga texnhs..px.: enas skulos demenos pe8ainei sthn mpienale...mporw na to katalabw kai na to noiwsw kuriws....den polu ths skepshs...alla einai apaisio kai apan8rwpo na skotwneis ton opoiondhpote kai to otidhpote..."..wake up in the new blood and follow me to were the real fun is.." robert smith

Ανώνυμος είπε...

afti i redvodka vre paidia prepei na einai mia kakasximi i ipoia misei kai zilevei tis ginaikes.tin vriskei me to na skeftetai oti ipoferoun kai ekeines opos kai i idia.ahdiasa pragamatika me osa eipe.pos einai eleftheroi tetoioi anthropoi aporo.

Pavlos είπε...

Kai gymnh na kykloforaei, o viasmos stamathse na einai "swstos" kapou to mesaiwna. Den yparxei megalyterh blakeia apo "afou to 8ele" (an to 8ele de 8a xreiazotan na thn kratas).
O kyrios aftos to shkwnei ena xeraki ksylo

Ανώνυμος είπε...

Για πείτε μου εσείς "κουλτουριάρηδες" αυτό http://tromaktikoi.blogspot.com/2010/08/blog-post_9681.html το κοριτσάκι προκάλεσε να το βιάσουν και να το σκοτώσουν? Αν ο εγκληματίας ήταν καλλιτέχνης και το θύμα ήταν το δικό σου παιδί REDVODKA θα άλλαζε κάτι στο τρόπο σκέψης σου? Θα τολμήσω να απαντήσω εγώ για σένα. Όχι γιατί ένα σάπιο μυαλό μόνο σάπιες σκέψεις μπορεί να κάνει. Λυπάμαι που στον τόπο μου ζούν και αναπνέουν τέτοια άτομα που αποδεικνύουν με τον πιο εμετικό τρόπο την αθλιότητα που κυριαρχεί στην σημερινή κοινωνία. Καί όλα αυτά στο όνομα δήθεν της κουτούρας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι ποιος από έσας
είδε το "Βίντεο"
και ποιος απο εσάς έμεινε απλά στους τίτλους του συγκεκρίμενου Αρθρού.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τα είπε κάποιος κ. Τσόκλης θα πει οτι έχουν και καμιά αξια, επειτα ο βιασμός της τέχνης και αυτός έκγλημα είναι. Ορισμένα όμως πολιτικά συστήματα δίνουν πολλά, ιδίως οταν τους καίς λιβανιστήρη, φόντα σε ορισμένους ώστε να καβαλούν καλάμι και να μας φτύνουν. Αλοίμονο στο δυστηχή πατέρα και στο κοριτσάκι του
Υπεύθηνοι κυρίως είναι αυτοί που δίνουν βήμα να
λέει ο καθένας οτι λάχη. Γνωστό ακόμα οτι και η αρνητική διαφήμηση καλό κάνει. Δεν είναι τυχαίο οτι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Με τέτοιους πνευματικούς ανθρώπους τύφλα νάχουν οι.... τσοχατσόπουλοιαλλά. Αλλά βλέπεις μας ενδιαφέρει μόνο όσοι κλέβουν λεφτά.Για αυτούς που κλέβουν την ψυχή σου κανείς δεν νοιάζεται.

Δημοσίευση σχολίου